Hoe maak ik de stap van idee naar plan?

Partijen die je helpen van een idee iets concreets te maken

Wanneer het duidelijk is welk idee een goed idee is, moet het idee tot iets concreets worden omgezet. Aan een idee alleen heeft niemand iets. Veel instanties staan voor je klaar om te helpen bij het maken van een plan en de uitvoering hiervan.

Websites Er zijn verschillende websites die zich richten op ‘de innoverende ondernemer’ met elk een eigen invalshoek. Money Meets Ideas is een initiatief van de Rabobank Groep die ondernemers helpt bij de financiering van een plan door particulieren als het eigen kapitaal en de financiering bij de bank niet voldoende zijn. Higherlevel is een site door een voor ondernemers. Het is een forum waar je in contact kunt komen met andere ondernemers, waar columns over ondernemerschap worden geplaatst en waar je voorzien wordt van de laatste nieuwtjes die voor pioniers van belang zijn. Handig om op de hoogte te blijven van wat er leeft in Nederland, ervaringen van anderen te bekijken en te netwerken.

Branchevereniging Novubehartigt de belangen van alle uitvinders in Nederland, waarbij ‘uitvinder’ nogal ruim genomen wordt. Als je een innovatief idee heb behoor je tot deze groep. Leden worden geholpen bij het zoeken naar samenwerkingsverbanden, fondsen en subsidies om kansrijke vindingen verder te ontwikkelen.

Overheid De overheid heeft verschillende initiatieven om innovatie te stimuleren. Als ondernemer met een vernieuwend idee kun je hier veel aan hebben.

Het Innovatieplatform is in 2003 door de regering ingesteld. het heeft als opdracht om voorstellen te ontwikkelen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit vooral door ‘denkers’ en ‘doeners’ bij elkaar te brengen.

Kennisinstellingen Als innoverende ondernemer is het handig om kennisinstellingen te raadplegen die bekend staan om hun innovatieve instelling. 

Wat vind je van dit artikel?