12 must-listen podcasts voor ondernemers

Laat je inspireren met deze podcasts

10 must-listen podcasts voor ondernemers

Als ondernemer kun je soms wel wat extra inspiratie gebruiken. Deze tien podcasts zijn ideaal om te luisteren in auto, tussen twee meetings door en aan het begin of einde van je werkdag.

1. MKB Innovators

Ondernemers zijn de motor voor impact. Waar liggen de kansen van nu en hoe vertaal je die naar de dagelijkse praktijk? MKB Servicedesk zoekt het voor je uit. In MKB Innovators pakken we grote containerbegrippen als duurzaamheid, finance en ondernemerschap bij de horens. Wat zijn de trends en ontwikkelingen? En nog veel belangrijker: hoe maak je het klein en toepasbaar voor jezelf, zodat je er morgen of vandaag nog mee aan de slag kunt?

MKB Innovators

2. Masters of Scale with Reid Hoffman

Deze podcast wordt gehost door Reid Hoffman, medeoprichter van LinkedIn en investeerder bij Greylock. Niet zomaar iemand dus! Hier leer je alles over het opschalen van je bedrijf. Extra leuk: de theorieën worden live getoetst bij bekende leiders.

Masters of scale

3. Getting Things Done

Deze Engelstalige podcast helpt je getting things done. Er worden professionals geïnterviewd die net begonnen zijn te werken met deze methode, maar ook experts met jaren ervaring worden aan de tand gevoeld. De podcasts zijn een combinatie van persoonlijke en professionele verhalen en geven je praktische tips hoe je de GTD-methode met behulp van apps en papier kunt toepassen. Voor ondernemers die een stressvrij en productief leven willen.

Getting Things Done

4. Baanbrekende businessmodellen

Beter businessmodel nodig? In deze podcastserie van BNR hoor je alles over de beste manieren om je bedrijf op te bouwen. Te gast zijn zowel grote, succesvolle bedrijven als veelbelovende start-ups. De presentatoren zijn John van Schagen en Patrick van der Pijl.

Baanbrekende businessmodellen

5. Online Marketing Made Easy

De podcast van Amy Porterfield (socialmediastrategist en co-auteur van Facebook Marketing All-In-One for Dummies) bestaat uit praktische tips over productlanceringen, Facebook marketing, sales, webinars, publieksgroei en nog heel veel meer. Af en toe wordt er een business expert over online marketing geïnterviewd, maar meestal geeft Porterfield aan de hand van haar eigen ervaringen inzicht in zakendoen. Super handige how-to sessies waarmee je direct aan de slag kunt.

Online Marketing Made Easy Podcast

6. The Tim Ferriss Show

Anders dan de naam doet denken, is de podcast van Tim Ferriss geen onemanshow. Ferriss is bekend van zijn boek The 4-Hour Workweek en zijn podcast wordt al jaren gezien als de nummer 1 in business. Iedere aflevering nodigt Ferriss iemand uit die uitblinkt in wat hij doet - in investeren, sport, zakendoen, kunst, dat kan van alles zijn. De succesvolle gast wordt gevraagd zijn 'geheim' te delen. Welke tactieken en tools gebruikt hij, welke routines en boeken raadt hij aan, welke tips met over time management heeft hij en ga zo maar door.

The Tim Ferriss Show

7. Inspiratie uit de creatieve sector

CreativeMornings is een maandelijks georganiseerde ontbijtsessie en inmiddels een wereldwijd begrip in de creatieve sector. Er zijn twee seizoenen podcasts beschikbaar met alle hoogtepunten. Ideaal voor de ondernemer die wel van afwisseling houdt. Sprekers variëren van David Kelly (oprichter van IDEO) tot Aisha Fukushima (“RAPtivist”) en van Cindy Gallop (advertising expert en business consultant) tot Simon Sinek (auteur van Start with why).

CreativeMornings

8. Leef je mooiste leven

Michael Pilarczyk (personal performance teacher, schrijver en spreker op het gebied van zelfontwikkeling en zakelijk succes) publiceert iedere week een Leef je mooiste leven Podcast. In een kwartier geeft Pilarczyk je inspiratie en tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, geld verdienen, communicatie en keuzes maken. Oftewel: mindset. Investeer een kwartiertje per week in je eigen ontwikkeling!

Leef je mooiste leven Podcast

9. Podcast-snack

De podcasts van Eelco de Boer zijn tussen de vijf en tien minuten lang. Ideaal als snack tijdens een lange werkdag dus! In de podcasts worden ondernemers geïnterviewd over hun successen en leermomenten. Het doel is om jou te helpen meer business te genereren en je onderneming naar een hoger niveau te kunnen te tillen.

De Eelco De Boer Podcast

10. Back to school

Seth Godin is een zogenaamde thought leader in de marketing en zakenwereld, hij schreef zeven bestsellers en is een veelgevraagd internationaal spreker. Vier jaar geleden gaf hij een inspirerende en leerzame workshop aan dertig ondernemers. Samen verkenden zij hoe ze hun dromen op het gebied van zakendoen waar kunnen maken.

Seth Godin’s Startup School

11. How I built this with Guy Raz

Guy Raz ontvangt in deze podcast invloedrijke gasten van de bekendste bedrijven ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan Michael Dell van (jawel) Dell en Perry Chen van Kickstarter. Verwacht leuke anekdotes en bijzondere verhalen die jou als ondernemer inspireren.

How I built this with Guy Raz

12. De Groeivoer Podcast

In deze Nederlandstalige podcast nodigt host Gerhard te Velde elke week een ondernemer uit voor een inspirerend verhaal over ondernemerschap en persoonlijke groei. In 2020 won Groeivoer de BNR Dutch Podcast Award voor de beste zakelijke podcast van Nederland.

De Groeivoer Podcast

Wat vind je van dit artikel?