Zakelijke contracten

Juridisch

Hoe laat ik iemand gemaakte afspraken nakomen?

Schrijf een boze brief!

Het is vervelend als iemand gemaakte afspraken niet nakomt. Het liefste zou je personen die in gebreke blijven, direct aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Wacht, stuur eerst een boze brief.

23 december 2015 2 minuten

Waarom algemene voorwaarden?

Fragment uit webinar over Algemene voorwaarden

Jurist Emile Vrijman legt uit waarom het slim is om als ondernemer algemene voorwaarden te hebben, ze zijn bedoeld om helder zaken te doen.

12 mei 2014 1 minuten

Overname van contract, gaan álle rechten en verplichtingen over?

Column Marius Rijntjes | M2advocaten

Stel, de partij met wie je een overeenkomst hebt gesloten, draagt het contract over aan een derde. Welke rechten en verplichtingen gaan dan over op die partij? Bij wie moet je dan zijn met een vordering die op de overeenkomst betrekking heeft? Hof Den Bosch boog zich onlangs over een zaak waarbij dit speelde.

07 april 2014 1 minuten

Webinar Algemene voorwaarden

Bekijk de video met tips van specialisten en ondernemers

Algemene voorwaarden 'je moet er iets mee', maar zit er niet echt op te wachten. Leer in het gratis webinar hoe je met je algemene voorwaarden om kunt gaan. Bekijk het webinar, waarin ondernemers en specialisten met elkaar in gesprek gaan.

03 april 2014 2 minuten

Weekly Hangout over Algemene Voorwaarden

Heb je als ondernemer algemene voorwaarden nodig?

In deze weekly hangout hebben we het over Algemene voorwaarden. Is het als ondernemer nodig om deze op te stellen en waar moet je allemaal aan denken?

29 januari 2014 1 minuten

Hoe kan ik succesvol samenwerken als zelfstandige?

Zzp'er, begin een coöperatie!

Overleven als zzp'er? Ga samenwerken! Pak het beter aan dan wat plannen op een bierviltje: leg de rechten en plichten duidelijk vast via een coöperatie.

23 oktober 2013 3 minuten

Wanneer heb je een notaris nodig?

De notaris legt het voor je vast

Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met een notaris om juridische zaken vast te leggen. Soms is een notariële akte zelfs verplicht, zoals bij het oprichten en wijzigen van de statuten van een bv. Wat doet een notaris, wanneer heb je deze nodig en wat kost het?

13 september 2013 2 minuten

Als ondernemer trouwen onder huwelijkse voorwaarden

Verrekenen zonder te betalen

Veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden. Daarin is vaak een verrekenbeding opgenomen: het jaarlijks overgespaarde inkomen wordt verdeeld tussen beide echtgenoten.

25 januari 2013 2 minuten

Het gemak van een contractuele boete

Waarom zou je een boetebeding in je contracten opnemen?

In veel contracten komt een zogenaamd boetebeding voor. Daarin staat dat de partij die één of meer verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt een bepaald bedrag aan de andere partij moet betalen.

25 januari 2013 2 minuten

Wat zijn de regels bij naheffing van servicekosten?

Column | Marius Rijntjes

De verhuurder van een bedrijfspand, hoort volgens veel huurcontracten elk jaar een gespecificeerde servicekostenafrekening te verstrekken. Maar wat als de verhuurder jaren later pas met een afrekening komt?

23 november 2012 2 minuten

Getoond 19 tot en met 27 van 27 totaal, er zijn meerdere pagina's