Efficiënt Ondernemen

Het nieuwe werken vraagt om een gedigitaliseerde inrichting van je (thuis) werkplek, voor nu en straks.

Nu in het hybride werken de digitalisering van bedrijfsprocessen met sprongen vooruit gaat is het zaak om deze efficiënt in te richten.

In deze themapagina lees je alles over innovatieve en duurzame oplossingen voor je thuis en kantoorwerkplek. Hoe kan de ondernemer optimaal gebruik maken van de huidige digitale trends op een praktische manier? Zodat niet alleen de ondernemer zelf maar ook de medewerkers op een efficiënte en ook vitale manier aan de slag kunnen. In een selectie van artikelen vind je alles terug over: 

  • automatisering van je werkplek 
  • veilig digitaal ondernemen 
  • werken in de cloud 
  • niet kopen maar leasen van hardware

Flexibel werken: hoe doe je dat?

Van vaste werkplek naar onderweg met de laptop

Flexibel werken draait erom dat medewerkers altijd en overal hun werk kunnen uitvoeren. Hoe introduceer je dat op een slimme manier binnen je bedrijf?

Stappenplan bij cybercrime

Bescherm jezelf tegen hackers/malware

Hackers doen er alles aan om te voorkomen dat hun praktijken opgemerkt worden. Niemand geeft het graag toe, maar zeker zes op de tien ondernemers is ooit slachtoffer geworden van cybercrime. Het duurt dan ook gemiddeld 240-250 dagen voordat malware ontdekt wordt. Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval?

6 manieren om tijd te winnen met apps in de cloud

Online tools die geld en tijd besparen

De belangrijkste voordelen van de cloud voor het mkb ken je waarschijnlijk wel. De kosten liggen laag, het is toekomstgericht, en je hoeft niets uit te geven aan duur IT-personeel. De besparing in tijd wordt vaak onderbelicht. Wist je dat je met apps veel efficiënter kunt werken?

Wat verandert er door de Digital Services Act?

Meer digitale veiligheid, transparantie en online kansen

Techreuzen zoals Google, Apple en Facebook domineren het digitale speelveld in Europa. Ze zijn zo machtig geworden dat de Europese Commissie het tijd vond om in te grijpen en met nieuwe regels te komen. Het resultaat? Een nieuwe verordening met de naam Digital Services Act (DSA). Wat is de DSA en wat verandert er precies?