Veilig digitaal ondernemen!

In het huidige ondernemerslandschap zijn een website en wellicht zelfs webshop niet meer weg te denken bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Maar pas op, de toenemende afhankelijkheid van ICT systemen maakt ons steeds kwetsbaarder voor bedreigingen van buitenaf.

Het belang van digitale veiligheid, ook wel cybersecurity, neemt verder toe met de digitalisering van de economie. Hoe je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, lees je in deze themapagina:

  • Wat is cybercrime en hoe ga je ermee om?
  • Hoe bescherm je digitaal je klanten?
  • Wanneer meld je dat je gehackt bent?

Zo maak je sterke wachtwoorden

Wachtzinnen: niet te kraken, makkelijk te onthouden

Een beetje hacker kraakt een eenvoudig wachtwoord binnen enkele minuten. Soms zelfs binnen enkele seconden. Zulke wachtwoorden zijn dus heel riskant. Vervang ze direct door sterke wachtwoorden. En dat zijn geen wachtwoorden meer, maar wachtzinnen.

Stappenplan bij cybercrime

Bescherm jezelf tegen hackers/malware

Hackers doen er alles aan om te voorkomen dat hun praktijken opgemerkt worden. Niemand geeft het graag toe, maar zeker zes op de tien ondernemers is ooit slachtoffer geworden van cybercrime. Het duurt dan ook gemiddeld 240-250 dagen voordat malware ontdekt wordt. Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval?

Je bankrekening geplunderd door cybercriminelen

Column Wouter Parent | Bank vergoedt schade niet!

Heb je het programma Kassa gezien over gestolen geld? Uit de aflevering blijkt dat de kans dat je iets van je geld terugziet steeds kleiner wordt. Zorg daarom dat je beter bewapend bent tegen de nieuwe vormen van digitale criminaliteit en lees mijn blog.

Wat zijn de regels voor bescherming klantgegevens?

Hoe beveilig je de gegevens van je klanten?

Als eigenaar van een bedrijf beschik je over persoonsgegevens van je klanten. Je moet daarom voldoen aan de regels over verwerking en gebruik van deze gegevens.

Wat is phishing en hoe voorkom je het?

Bescherm je bedrijf tegen cybercrime

Hoe weet je of de mail van je bank niet van cybercriminelen komt? Met deze tips van cybercrime expert Wouter Parent trap jij niet in de val.