Een goed pensioen voor je medewerkers

Als ondernemer ben je druk bezig met je bedrijf, en je personeel. Daar hoort het regelen van een pensioen voor je medewerkers ook bij. Dat kan je tegenwoordig makkelijk online regelen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen én je budget.

Bij goed personeel hoort een goede pensioenregeling. Zo zorg je als ondernemer ervoor dat je medewerkers zeker zijn van aanvullende inkomsten na pensioen. Bovendien zijn ze verzekerd in het geval van een arbeidsongeval en overlijden. Een geruststellende gedachte voor je werknemers. Niet voor niets is pensioen dan ook de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Op deze themapagina lees je meer over: 

  • Hoe je als ondernemer geld kan besparen door het afsluiten van een pensioenregeling
  • Pensioen als secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Waarom je toch een pensioenregeling voor je werknemers moet overwegen

Pensioen voor werknemers belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde

Pensioenregeling blijkt de grote favoriet onder werknemers en werkgevers

Maar liefst 93% van de werknemers vindt het belangrijk dat een werkgever een pensioenregeling biedt. Werkgevers denken daar net zo over: 88% van de ondernemers met personeel vindt pensioen de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.

Besparen met een pensioenregeling: zo zit dat

Pensioen regelen voor je werknemers levert belastingvoordeel op

Als jij pensioen regelt voor je werknemers, bespaar je op je werkgeverslasten. Hoe werkt dat?

5 redenen om geen pensioen te regelen voor je werknemers

Spoiler alert: de meeste vooroordelen kloppen niet

Zo'n 10% van de Nederlandse werkgevers heeft geen pensioenregeling voor zijn werknemers. Waarom niet? En in hoeverre kloppen de vooroordelen?

Een goed pensioen voor jouw medewerkers

Bijna elke ondernemer krijgt er op den duur mee te maken: pensioen voor werknemers. Op deze pagina vind je meer informatie over omtrent pensioenopbouw.