Verzekerd Ondernemen

Als zelfstandig ondernemer, beginnend of al langer actief, loop je bepaalde risico’s.

In je werkruimte, met de mensen die je in dienst hebt, onderweg naar klanten, of zelfs als je niet aan het werk bent, overal kunnen situaties voorkomen die je als ondernemer kunnen schaden.

In veel gevallen is een passende verzekering een oplossing om de opgelopen schade zoveel mogelijk te vergoeden. In deze themapagina lees je meer over o.a.: 

  • de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een must voor iedere zelfstandig ondernemer 
  • schade opgelopen tijdens woon-en werkverkeer of in het buitenland 
  • verzekering voor zzp’ers

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Handige rekenvoorbeelden

Wil je als zelfstandig ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, maar heb je geen idee hoeveel dat je gaat kosten? Wij hebben een aantal rekenvoorbeelden voor je op een rij gezet.

Schade tijdens woon-werkverkeer: wie is aansprakelijk?

Hoe ver strekt je aansprakelijkheid als werkgever?

Als je medewerker tijdens werk-werkverkeer bij een ongeval betrokken is, dan ben je als werkgever vrijwel altijd aansprakelijk. Maar hoe zit dat als je medewerker onderweg is van huis naar het werk of omgekeerd?

Wat is de loondoorbetalingsverplichting?

Welke loonkosten moet je als werkgever doorbetalen?

In Nederland zijn je werknemers in bepaalde situaties verzekerd van hun loon wanneer hier niet direct gewerkte uren tegenover staan. Wanneer geldt dit en heb je een loondoorbetalingsverplichting?

Welke verzekeringen moet je als zzp'er in ieder geval afsluiten?

Een inventarisatie van je risico's

Toegegeven: risico’s inventariseren en verzekeringen afsluiten is niet de leukste klus, maar het moet wel gebeuren. Want zeg nou zelf: het geeft een prettig gevoel als je alles goed afgewogen en geregeld hebt.

Brandveiligheid van je bedrijfspand: dit moet je weten

Wat kun je doen om de gevolgen van brand in je bedrijfspand te beperken?

Brand in je bedrijfspand, je moet er niet aan denken. Een brand kan enorme schade opleveren, waardoor zelfs je hele bedrijfsvoering tot stilstand kan komen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je bedrijfspand brandveilig te maken.