Vraag van de week

Op welk bedrag moet ik rekenen als ik mijn werknemer via de rechter ontsla?

Hoogte van de ontslagvergoeding berekenen

Ik ben helaas gedwongen mijn werknemer te ontslaan. Nu heb ik gehoord dat je hem dan altijd een vergoeding moet betalen op basis van de 'kantonrechtersformule'. Wat is dat en hoe valt die in mijn geval uit?

23 september 2013

Wat als ik een factuur niet kan betalen?

Wees duidelijk en tref een regeling

Het is natuurlijk belangrijk dat je klanten je facturen betalen. Zo hou je je bedrijf draaiende. Maar wat als je zelf een rekening ontvangt die je niet kan betalen? Je leveranciers zullen proberen hun geld terug te krijgen, wat zelfs het einde van je onderneming zou kunnen betekenen. Maar zover hoef je het niet te laten komen.

20 september 2013

Wedstrijden Oranje kijken in je bedrijf

Moet ik BUMA een vergoeding betalen?

Met het EK in het vooruitzicht overweeg je om met je personeel gezamenlijk naar de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Moet je dan nog een of andere vergoeding betalen aan de BUMA of vergelijkbare instantie?

15 augustus 2012

Hoe werkt deeltijdontslag?

DE VRAAG VAN WEEK 6

Sinds het begin van de kredietcrisis is je omzet met 25% gedaald. Te weinig om gebruik te kunnen maken van de bijzondere regeling voor de werktijdverkorting voor je werknemers. Maar als de loonkosten niet op korte termijn gaan dalen, zijn de gevolgen nog veel erger. Wat nu?

02 mei 2012

Hoe blijf ik op de hoogte van aanpassingen aan wetten en regels?

Hoe houd ik aanpassingen in de gaten?

Met regelmaat van de klok worden wetten en regels gewijzigd, ingevoerd of afgeschaft. Als burger, en des te meer als ondernemer, zie je misschien door de juridische bomen het bos niet meer.

02 januari 2012

Hoe zorg ik voor een flexibel personeelsbestand?

DE VRAAG VAN WEEK 49

Tijdelijke aanpassingen rond de regeling van werktijdverkorting biedt je de flexibiliteit om je personeel toch te behouden als dat tijdelijk overtollig is als gevolg van de kredietcrisis. Maar welke preventieve maatregelen kun je nemen, waardoor je zélf flexibiliteit creëert in je organisatie?

24 november 2011

ZEZ-uitkering voor zwangere onderneemsters

DE VRAAG VAN WEEK NR 29

In tegenstelling tot zwangere werkneemsters kregen zelfstandige onderneemster geen enkele uitkering wanneer zij zwanger waren. Sinds juni 2008 hebben zij ook recht op een uitkering op basis van de regeling Zelfstandig en Zwanger (ZEZ). Hoe werkt dat?

01 juli 2009

Wat betekenen de maatregelen van het kabinet voor mij als ondernemer?

DE VRAAG VAN WEEK 15

‘Vakcentrales weten schade van crisispakket beperkt te houden’, schreeuwt de ene krantenkop. ‘Aan de zeven magere jaren ontkomt Nederland niet’, doet de andere. Maar wat betekenen de crisis en de maatregelen nou concreet voor ondernemers?

06 april 2009

Twee ondernemers; één BV. Welke afspraken maak je?

VRAAG VAN WEEK 13

Vertrouwen is de basis van elke samenwerking, dus ook wanneer je gezamenlijk in een BV stapt. Op basis van dat vertrouwen ga je afspraken maken. En die leg je in de statuten van de BV en in aanvullende overeenkomsten vast. Dat is altijd maatwerk, omdat elke situatie verschilt.

28 januari 2009

Wat doe je als de informatie van de verkoper niet klopt?

DE VRAAG VAN WEEK 35

Naar aanleiding van een advertentie koop je een transportvoertuig voor € 22.000,--. In de advertentie en op het kentekenbewijs staat dat het voertuig 250 PK zou moeten hebben. Nadat je het voertuig hebt gekocht, blijkt het motorvermogen tijdens het gebruik echter beduidend minder. Na onderzoek blijkt de motor slechts 150 PK te bezitten. Wat doe je?

28 januari 2009

Getoond 11 tot en met 20 van 22 totaal, er zijn meerdere pagina's