Bedrijf verkopen

Bedrijf stoppen of verkopen

Checklist voor een soepele bedrijfsoverdracht

Waar moet je op letten als je je bedrijf verkoopt?

De verkoop van je bedrijf is een ingrijpende gebeurtenis waarvoor je ruim de tijd moet nemen. Hoe zorgt je voor een succesvolle overdracht? Deze checklist helpt je op weg.

04 februari 2019 2 minuten

Je bedrijf verkopen, cashen en gewoon door blijven ondernemen: de pre-exit

Jij als ondernemer op leeftijd hebt eigenlijk drie wensen:1: Je zou op enig moment toch wel eens je pensioen willen veiligstellen (cashen). 2: Je zou graag willen blijven ondernemen, maar alle gedoe eromheen gaat je steeds meer tegenstaan. 3: Je wilt eigenlijk nog niet echt van je bedrijf af.

04 februari 2019 5 minuten

Wat houd je als ondernemer netto over aan de verkoop van je bedrijf?

Column Jan Willem van Hunnik | Eagle TradeVision

Stel: je wilt je bedrijf verkopen, er zijn kopers en je weet de waarde van je bedrijf! Dat is op zich al mooi, maar krijg je de waarde van het bedrijf bij verkoop ook als netto geld in handen?

04 februari 2019 2 minuten

Waar moet je op letten bij verkoop binnen de familie?

Hoe bepaal je zakelijk de bedrijfswaarde?

Bij verkoop van aandelen in een BV binnen familieverband is het belangrijk dat de waarde van de aandelen zakelijk wordt bepaald. Zeker als je meerdere kinderen hebt. Waar moet je precies op letten?

03 juli 2018 3 minuten

Hoe kan ik de waarde van mijn bedrijf beïnvloeden?

Je wilt je bedrijf verkopen. Hoe zorg je ervoor dat het meer waard wordt? Adviseur Henk Dekker legt uit wat je kunt doen.

03 juli 2018 1 minuten

Beland ik na bedrijfsovername in een zwart gat?

Een voorbeeld uit de praktijk

Op een avond meldt Henk Dekker, adviseur Overname en Opvolging, zich bij het bedrijf van bij Anneke en Albert Tabak. Zij hebben in de familie geen opvolgers en willen daarom hun bedrijf verkopen of beëindigen.

03 juli 2018 2 minuten

Nederlands Cameramanager verkocht aan Panasonic

Cameramanager klaar om nieuwe markten te veroveren

Het Japanse elektronicabedrijf Panasonic heeft Cameramanager.com overgenomen. De innovatieve aanbieder van online videobewaking wil via het Japanse bedrijf een flinke groei realiseren.

23 juli 2013 1 minuten

Hoe lang duurt een bedrijfsovername?

Een bedrijfsovername verloopt doorgaans in tien stappen. Adviseur Henk Dekker vertelt hoe lang je gemiddeld bezig bent met het hele proces.

21 januari 2013 1 minuten

Wat bepaalt verder nog de waarde van mijn bedrijf?

Naast financiële aspecten zijn er nog andere factoren die de waarde van je bedrijf kunnen beïnvloeden, zoals persoonlijke goodwill en de kwaliteit van de organisatie.

21 januari 2013 1 minuten

Hoe draag ik ondernemingsvermogen over?

Ondernemingsvermogen fiscaal gunstig overdragen via de BOF

De successiewetgeving kent veel mogelijkheden voor de overdracht van ondernemingsvermogen. Wat zijn de belangrijkste voordelen van de vernieuwde wet?

15 augustus 2012 1 minuten

Getoond 19 tot en met 28 van 28 totaal, er zijn meerdere pagina's