Bedrijf verkopen

Bedrijf stoppen of verkopen

Je franchise-onderneming overdragen: hoe doe je dat?

In drie stappen naar een succesvolle overdracht

Het fenomeen franchise is dé formule voor veel succesvolle ondernemingen. Het succes van franchise rust op drie pijlers – ondernemerschap, locatie en kwaliteit van het concept/de formule. Dit laatste is de kern van de totale franchiseorganisatie.

04 februari 2019 2 minuten

Checklist voor een soepele bedrijfsoverdracht

Waar moet je op letten als je je bedrijf verkoopt?

De verkoop van je bedrijf is een ingrijpende gebeurtenis waarvoor je ruim de tijd moet nemen. Hoe zorgt je voor een succesvolle overdracht? Deze checklist helpt je op weg.

04 februari 2019 2 minuten

Je bedrijf verkopen, cashen en gewoon door blijven ondernemen: de pre-exit

Jij als ondernemer op leeftijd hebt eigenlijk drie wensen:1: Je zou op enig moment toch wel eens je pensioen willen veiligstellen (cashen). 2: Je zou graag willen blijven ondernemen, maar alle gedoe eromheen gaat je steeds meer tegenstaan. 3: Je wilt eigenlijk nog niet echt van je bedrijf af.

04 februari 2019 5 minuten

Wat houd je als ondernemer netto over aan de verkoop van je bedrijf?

Column Jan Willem van Hunnik | Eagle TradeVision

Stel: je wilt je bedrijf verkopen, er zijn kopers en je weet de waarde van je bedrijf! Dat is op zich al mooi, maar krijg je de waarde van het bedrijf bij verkoop ook als netto geld in handen?

04 februari 2019 2 minuten

Waar moet je op letten bij verkoop binnen de familie?

Hoe bepaal je zakelijk de bedrijfswaarde?

Bij verkoop van aandelen in een BV binnen familieverband is het belangrijk dat de waarde van de aandelen zakelijk wordt bepaald. Zeker als je meerdere kinderen hebt. Waar moet je precies op letten?

03 juli 2018 3 minuten

Hoe lang duurt een bedrijfsovername?

Een bedrijfsovername verloopt doorgaans in tien stappen. Adviseur Henk Dekker vertelt hoe lang je gemiddeld bezig bent met het hele proces.

21 januari 2013 1 minuten

Getoond 19 tot en met 26 van 26 totaal, er zijn meerdere pagina's