Fiscus

Kabinet wil heffingen loonbelasting en premies versimpelen

Inhoudingen van werkgevers en werknemers in één keer afdragen

Het kabinet gaat onderzoeken of de heffingen voor premies en belastingen administratief versimpeld kunnen worden. Dit maakt het loonstrookje overzichtelijker voor de werknemer. Gedacht wordt aan een scenario dat inhoudt dat de werkgever alle inhoudingen die door de werknemer zijn verschuldigd in een keer kan afdragen, evenals alle door de werkgever zelf verschuldigde premies. Dat scheelt zowel werkgevers als Belastingdienst werk.

15 december 2009

Naheffing half miljard over verborgen spaartegoeden

Gegevens op cd-rom met geheime rekeningen in Liechtenstein basis

19 Nederlandse particulieren en 2 Nederlandse bedrijven komen voor op de cd-rom waarop gegevens staan van geheime rekeningen in Liechtenstein. De fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD heeft deze informatie ontvangen van de Duitse fiscus, die het schijfje in handen heeft gekregen

15 december 2009

Middelingsregeling geeft belastingvoordeel voor starters en freelancers

Dit is af te leiden uit cijfers van de Belastingdienst.

Mensen met variabele inkomsten, zoals freelancers, kunnen zo voorkomen dat hun incidenteel hogere inkomsten tegen een hoger tarief worden belast.

15 december 2009

Digitaal aanvragen VAR nog niet mogelijk

Vanaf 1 september je VAR 2009 aanvragen bij de belastingdienst

Ondanks eerdere berichten van de Staatssecretaris van Financiën Dhr. de Jager is het nog niet mogelijk de verlenging van de VAR digitaal bij de Belastingdienst aan te vragen. Je zult het nu dus nog moeten doen met het papieren formulier.

15 december 2009

DGA geen belastingplichtige voor omzetbelasting

Beleid belastingdienst naar aanleiding uitspraak EG-Hof

Op 18 oktober 2007 bepaalde het Hof van Justitie van de EG dat de directeur-werknemer, die enig bestuurder, aandeelhouder en werknemer van de BV is, zelf geen belastingplichtige is voor de BTW, de Motorrijtuigenbelasting en de BPM als hij in naam en voor rekening van de BV werkzaamheden verricht. Dit in antwoord op vragen van het Gerechtshof te Amsterdam. Op 21 december 2007 heeft de Staatssecretaris van Financiën zijn beleid naar aanleiding van dit arrest bekend gemaakt.

15 december 2009

Bestelwagen niet meer zomaar in bijtelling

Hoge Raad doet uitspraak over busje

De bijrijdersstoel gooit niet langer roet in het eten. Waar je deze zitplek eerst uit je bestelauto moest slopen om te zorgen dat je hem voor De Belastingdienst niet hoeft bij te tellen, is dat nu niet meer persé nodig.

01 juli 2009

FNV wil compensatie voor ZZP'ers

ZZP'ers onterecht beschuldigd van fraude

Volgens vakcentrale FNV en FNV Zelfstandigen zijn duizenden mensen die sinds 2000 vanuit de WW voor zichzelf zijn begonnen ten onrechte beschuldigd van fraude. Uitkeringsinstantie UVW en de belastingdienst beschuldigen de ZZP'ers ervan dat ze gerommeld zouden hebben met hun uitkering.

11 juni 2009

Is de fiscus nu ondernemersvriendelijker?

Lobbysucces van MKB-Nederland

MKB Nederland is doorlopend aan het lobbyen voor een beter ondernemersklimaat. Maar wat is er nu concreet bereikt voor jou als ondernemer op het gebied van belastingen?Jurgen Warmerdam, secretaris Fiscale en Economische Zaken van MKB-Nederland, licht dit puntsgewijs toe.

22 september 2008

Getoond 163 tot en met 170 van 170 totaal, er zijn meerdere pagina's