Fiscus

9 fouten die je niet moet maken bij je belastingaangifte

Scheelt jou een hoop geld

Leuk is het nog steeds niet en makkelijker wordt het zeker niet: de belastingaangifte. Elk jaar zijn er weer veranderingen en wijzigingen waardoor alles nét even anders is. Hier lees je 9 punten waar je dit jaar echt even op moet letten, zowel voor de zaak als voor je privé-aangifte.

16 april 2018

Een administratie opzetten, hoe begin je eraan?

Column | Wat kun je zelf en wat moet je uitbesteden?

Twee jaar geleden begon ik mijn online cupcake boetiek 'A Cup of Cake'. Cupcakes maken in alle soorten en maten, dat is mijn passie. Maar succesvol ondernemen houdt niet op bij een aantrekkelijke webshop. Een administratie bijhouden is óók belangrijk. Hoe begin je aan zoiets?

19 januari 2018

Hoogtepunten webinar Fiscale Trends 2013

Bekijk de hoogtepunten uit het webinar met Sylvester Schenk (Flynth)

Op 18 december 2012 vond in de Malietoren in Den Haag het webinar plaats over Fiscale Trends 2013. Sylvester Schenk noemt de belangrijkste veranderingen voor ondernemers.

26 september 2017

Belasting

Welke belasting geldt voor ondernemers?

Iedereen moet belasting betalen. Dat geldt dus ook voor ondernemers. Maar welke belasting is er en welke moet je betalen? Afhankelijk van je situatie als ondernemer moet je een gedeelte van je omzet/winst afstaan aan de belastingdienst. Welke belasting je moet betalen als ondernemer wordt hieronder uitgelegd.

19 april 2017

Ondernemer kan gemiddeld 30 procent aftrekken

Belastbare winst verminderd door ondernemersregelingen

Bijna zeven op de tien ondernemers die in 2012 winstaangifte hebben gedaan, konden een deel van hun winst aftrekken volgens een van de ondernemersregelingen. Gemiddeld kan een ondernemer 30 procent van zijn belastbare winst aftrekken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

19 april 2017

Hoe controleert de fiscus op aankopen bij de groothandel?

Wat speelt er fiscaal bij een bezoekje aan de groothandel

Vooral bij de grote zelfbedieningsgroothandels zien we veel ondernemers inkopen doen. Hoe controleert de Belastingdienst hier nu op?

19 april 2017

Prinsjesdag 2016: gevolgen voor ondernemers

Wat betekenen de kabinetsplannen voor mijn bedrijf?

De plannen van de regering voor 2017 zijn bekend. Er gaat weer een hoop veranderen. Wat zijn de belangrijkste fiscale en financiële wijzigingen voor bedrijven? Een overzicht.

27 september 2016

Vrijwillige verbetering van je belastingaangifte

Voorkom een verzuimboete van de fiscus

Als je te laat of onjuist aangifte doet, komt je dat al gauw op een boete van de fiscus te staan. Daarnaast mag je ook nog eens rente gaan betalen. Dat is natuurlijk extra zuur als er bij vergissing een foutje in je aangifte is geslopen en je daardoor bijvoorbeeld te weinig BTW of loonheffing hebt afgedragen.

26 september 2016

Aangifte doen in 2013: SBR verplicht

Tips voor aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Als ondernemer moet je vóór 1 april 2013 aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Op 1 juni 2013 is de deadline voor de aangifte van vennootschapsbelasting. Let op: dit jaar is aanleveren via SBR verplicht.

23 september 2016

Mag ik mijn reiskosten aftrekken?

Alle voorwaarden op een rij

Als je (bijna) geen reiskostenvergoeding krijgt van je opdrachtgever, mag je je reiskosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Wij zochten voor je uit hoe dit precies werkt.

06 september 2016

Wat zijn je rechten bij een belastingcontrole?

Column Arnoud van Dalen | Controle van de fiscus

Regelmatig sta ik cliënten bij die te maken krijgen met een controle door de Belastingdienst. Ook als je alles keurig volgens de regels doet, kan je dat overkomen. Wat zijn dan eigenlijk je rechten?

12 mei 2016

Dien voor 1 mei je belastingaangifte in!

Checklist en tips voor belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Niet vergeten: je aangifte inkomstenbelasting moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Voor de belastingaangifte vennootschapsbelasting heb je nog iets meer tijd. Deze moet voor 1 juni binnen zijn. Wat moet je weten?

15 maart 2016

Het beëindigen van een g-rekening

Voorkom gerechterlijke stappen

De bank en de fiscus kunnen allebei ingrijpen en een g-rekening blokkeren. Dit gebeurt alleen in extreme omstandigheden. Je kunt ook zelf besluiten een g-rekening te beëindigen omdat de onderneming niet meer bestaat.

15 maart 2016

Minder jaarrekeningverplichtingen voor kleine ondernemer

Column Jasper Hagers | Vrijstelling voor micro-onderneming

Voor de 'micro-onderneming' gelden per 1 januari 2016 minder verplichtingen rond de jaarrekening. Gunstig voor de kleine mkb-onderneming, maar minder gunstig voor de mkb-accountant. Wat staat er precies in de nieuwe wet? Columnist Jasper Hagers legt uit.

29 februari 2016

Welke fiscale voordelen rondom zakelijk rijden veranderen in 2014?

Wat gebeurt er met de aftrekmogelijkheden en bijtelling?

Sinds het ‘najaarsakkoord’ dat de belastingplannen voor 2014 rondmaakte, weet je als ondernemer dat de kosten van je mobiliteit volgend jaar flink kunnen oplopen. Zowel privé als zakelijk. De regering hoopt ruim een miljard euro extra op de begroting te kunnen zetten met het aanpassen van fiscale spelregels voor autobezitters. Wat gaat er veranderen?

16 februari 2016

Ondernemers opgelet, dit verandert er in 2016

Column Lotte Elbrink | Nieuwe wet- en regelgeving

Het nieuwe jaar staat voor de deur. En dat betekent dat er op het gebied van wet- en regelgeving het een en ander verandert. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

02 februari 2016

Hoe vul ik het aanvraagformulier voor mijn VAR-verklaring in?

En hoe beoordeelt de Belastingdienst mijn aanvraag?

Als je werkzaam bent als zzp'er, freelancer of interim-manager, heb je een VAR-verklaring nodig. Wat kun je verwachten van het aanvraagformulier voor deze VAR?

02 februari 2016

Beschikt jouw freelancer over de juiste VAR?

Het risico van een ongeldige VAR

Als je met freelancers (zzp'ers) werkt, let dan goed op of en over welke VAR zij beschikken, om naheffingen van de Belastingdienst te voorkomen.

02 februari 2016

Getoond 73 tot en met 90 van 170 totaal, er zijn meerdere pagina's