Fiscus

Wat wil de Belastingdienst weten over de inkomsten van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR-verklaring voor freelancers

In deel 3 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over de inkomsten die je als freelancer met je werkzaamheden zal behalen.

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkwijze van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR: werkwijze als freelancer

In deel 4 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst achtergrondinformatie over jouw werkwijze als freelancer.

02 februari 2016

Welke typen VAR-verklaringen zijn er?

De vier verschillende VAR-verklaringen

Doe je bij de Belastingdienst een aanvraag voor een VAR-verklaring, dan krijg je binnen acht weken een verklaring met een beoordeling van je inkomsten. Welke van de vier type VAR-verklaringen is dat en waarom?

02 februari 2016

Eerste hulp bij VAR

Wat is een VAR en hoe vraag ik er een aan?

VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie. In een VAR staat hoe de Belastingdienst jouw inkomsten beoordeelt: als winst uit onderneming, als inkomsten uit dienstverband of als resultaat uit overige werkzaamheden. Dit is belangrijk voor je opdrachtgever: hij weet zo of hij loonbelasting moet inhouden op het bedrag dat hij je betaalt.

02 februari 2016

Digitaal aanvragen en verlengen VAR wordt mogelijk

Mogelijkheid voorzien vanaf 1 september voor VAR 2009

Staatssecretaris De Jager van Financiën wil het mogelijk maken om de aanvraag van een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) digitaal in te dienen. Nu moet dat nog via een papieren formulier, dus een digitale aanvraag zou tijd en geld schelen. De Belastingdienst onderzoekt de mogelijkheden

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkzaamheden van freelancers voor een VAR?

Hulp bij het invullen van aanvraagformulier VAR-verklaring

In deel 2 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over het soort werkzaamheden die je als freelancer verricht.

02 februari 2016

Blauwe envelop is binnenkort verleden tijd

Belastingdienst gaat volledig elektronisch communiceren

Goed nieuws; over twee jaar zul je nooit meer een blauwe envelop op de mat vinden! Dat betekent echter niet dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Sorry. De belastingdienst heeft akkoord gekregen vanuit de Eerste Kamer dat het in de toekomst volledig digitaal mag communiceren met burgers en bedrijven.

20 oktober 2015

Uiterste datum btw-aangifte maand & kwartaal

Wil jij op de hoogte blijven van alle belangrijke data?

Ga dan naar De Ondernemerskalender. Hier word je voorzien van alle (grote en kleine) events en belangrijke data voor het komende jaar.

01 april 2015

"Hoe meer belasting hoe beter"

Wat vinden ondernemers van de inkomstenbelasting?

Voor 1 mei moet de aangifte inkomstenbelasting weer ingediend worden. Een flinke klus voor veel ondernemers. Hoe pak je dat slim aan? Een boekhouder inschakelen? In deze video geven ondernemers antwoord.

02 maart 2015

'Minder feestjes en extra’s door werkkostenregeling'

Tips voor de nieuwe werkkkostenregeling

Ondernemers bezuinigen volgend jaar massaal op extra’s voor personeel, zoals feestjes, uitjes en kerstpakketten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op gezag van belastingexperts Deloitte en KPMG. Volgens MKB Servicedesk, VNO-NCW en MKB-Nederland valt het wel mee, maar ook MKB Servicedesk krijgt veel vragen over de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Daarom zetten wij de veranderingen voor jou op een rij.

10 december 2014

Pas op met Europese registratie btw-nummer

Niet verplicht | Kosten kunnen oplopen tot 700 euro

Recent ontvingen veel bedrijven een verzoek om het btw-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. Je hoeft dit formulier dus niet in te vullen.

05 december 2014

Maximale hypotheek

Wat is mijn maximale hypotheek?

Om je maximale hypotheek te berekenen zijn een aantal gegevens nodig. De belangrijkste factor in de berekening van de maximale hypotheek is het inkomen van jou(en je partner). Hoe meer jij verdient, des te meer jij kan lenen van de bank. Want dit is toch een garantie van een tijdige terugbetaling van het geleende geld.

09 oktober 2014

Wat is btw?

En welke soorten zijn er?

Btw staat voor: belasting toegevoegde waarde. Dit houdt in dat je belasting betaalt over een product of dienst waar jij waarde aan toevoegt. Dit kan in de vorm van een freelance klus zijn, het verkopen van producten of het verlenen van een dienst.

09 oktober 2014

Aangifte doen

Zo werkt aangifte doen

Aangifte doen van belasting is vaak iets waar je niet te veel tijd aan wilt besteden, maar het is belangrijk om de belastingaangifte in één keer goed en op tijd te doen. Afhankelijk van je situatie als ondernemer verschillen de data voor het aangifte doen.

09 oktober 2014

Werkgeverskosten zorgverzekering omlaag in 2014

Tarief wordt volgend jaar naar beneden bijgesteld

Het tarief van de werkgeversbijdrage voor de zorgverzekeringswet gaat vanaf 1 januari 2014 omlaag. Dat blijkt uit de evaluatie van de Wet Uniformering Loonbegrip (Wet ULB) die op 1 januari 2013 werd ingevoerd. Daarmee werd de bijdrage voor de zorgverzekeringswet overgeheveld van werknemer naar werkgever.

29 september 2014

Btw terugvragen uit EU-land

Vraag op tijd inloggegevens aan | Aangifte vóór 1 oktober

Als je btw wilt terugvragen uit een EU-land moet je voor 1 oktober je verzoek indienen via de belastingdienst. Om dat verzoek in te dienen heb je inloggegevens nodig. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt.

11 september 2014

Een WK-pooltje in je bedrijf: mag dat?

Kansspelbelasting en andere regels rondom het pooltje

Met het WK voetbal van 2014 in Brazilië op het programma is de kans groot dat je medewerkers een WK-pooltje starten op de werkvloer. Maar mag dat eigenlijk wel? Alles over kansspelbelasting en andere regels rondom deze weddenschap.

16 mei 2014

Welke regels en tarieven veranderen op 1 april?

Overzicht van wijzigingen regels en tarieven 1 april 2014

Geen grap: 1 april 2014 is het moment waarop een aantal regels en tarieven verandert. Belangrijk voor je personele en juridische zaken! Welke veranderingen op het gebied van ontslag, rente, vergunningen en subsidieregelingen staan je te wachten?

03 april 2014

Getoond 91 tot en met 108 van 170 totaal, er zijn meerdere pagina's