Fiscus

Over MKB Servicedesk BV

Kamer van Koophandel: 30187899 Belastingdienst: NL812172267B01

Postadres:Postbus 402733504 AB Utrecht

24 november 2010

Fiscus is bereid dga tegemoet te komen

Financiën reageert op vraag van MKB-Nederland

Het ministerie van financiën zal bezien hoe de Belastingdienst een aantal irritaties van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) over hun fiscale positie kan wegnemen. Staatssecretaris De Jager (CDA) heeft dit MKB-Nederland laten weten. De koepel van branches en ondernemersverenigingen had deze herfst gevraagd om een aantal pijnpunten in de fiscale wetgeving te veranderen.

16 maart 2010

Onterecht privé-gebruik auto van de zaak bestraft

Belastingdienst legt flinke naheffingen op

De Belastingdienst heeft voor 5,7 miljoen euro aan naheffingsaanslagen opgelegd aan automobilisten die onterecht privé gebruik maken van de auto van de zaak. Het gaat om de groep die heeft verklaard jaarlijks minder dan 500 privé kilometers te rijden.

12 januari 2010

Werkgever dupe bij onjuiste belastingaangifte gebruik lease-auto

Werknemer rijdt meer privé dan opgegeven

De Belastingdienst legt voor 5,7 miljoen euro naheffingsaanslagen op aan bestuurders van een leaseauto. Na geheime cameracontroles bleek dat nogal veel automobilisten die stellen dat zij hun auto van de zaak niet of nauwelijks privé gebruiken, de limiet van 500 kilometer per jaar wel degelijk overschrijden.

15 december 2009

Luxemburg populair als Europees financieel centrum

Nederlandse fiscus moet niet zeuren

Nederland moet niet zeuren over het feit dat steeds meer financiële bedrijven naar Luxemburg gaan, zo stel Luc Frieden, minister van financiën en justitie van Luxemburg in het Financieele Dagblad. Luxemburg overtreedt geen enkele Europese regel en bovendien biedt Nederland soms zelfs gunstiger belastingvoorwaarden dan het groothertogdom.

15 december 2009

Blunder belastingdienst met zorgpremie werknemers

Automatiseringsfout leidt tot problemen

Duizenden werknemers zijn dezer dagen blij gemaakt met een dode mus: zij kregen ten onrechte bericht van de Belastingdienst dat ze te veel betaalde zorgpremie terug krijgen.

15 december 2009

Europa beslist: dga is géén ondernemer

Grote gevolgen voor dga en Belastingdienst

Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft ingrijpende gevolgen voor Nederlandse dga's en de Belastingdienst. Een ondernemer spande een proces aan tegen de belastingdienst en heeft dit -tegen alle verwachtigen in- gewonnen. Hij hoeft nu niet persoonlijk op te draaien voor de btw-schulden van zijn failliete bedrijf.

15 december 2009

Fiscus mag niet nogmaals boete opleggen

Belastingrechter neemt belastingplichtige in bescherming

De belastingrechter in Breda heeft in navolging van andere rechters geoordeeld dat de fiscus geen boete kan opleggen aan een belastingplichtige die op advies van een belastingadviseur niet-toegestane aftrekposten opvoert.

15 december 2009

Aanbestedingsregels ontdoken door belastingdienst

Ook belastingdienst houdt zich niet aan regels

De Belastingdienst heeft bij het verstrekken van opdrachten voor automatisering bewust aanbestedingsregels ontdoken. Het gaat om opdrachten met een gezamenlijke waarde van zeker 120 miljoen euro en mogelijk 180 miljoen euro of meer.

15 december 2009

Klachtenregen bij Belastingdienst

Klachten over automatiseringsproblemen worden massaal gemeld

Op de website Overbelasting.com zijn binnen een dag ruim 1400 'gefundeerde' klachten gemeld over de Belastingdienst. Dat komt neer op een klacht per minuut.

15 december 2009

Fiscus biedt werkgevers geen compensatie

Belastingdienst excuseert voor extra administratieve lasten

De Belastingdienst gaat overleggen met werkgevers, marktpartijen en softwareleveranciers om de administratieve lasten bij het doorgeven van informatie zo beperkt mogelijk te houden.

15 december 2009

Belastingdienst vermindert belastbare winst MKB'ers

MKB-vrijstelling tien procent van belastbare winst

Ondernemers kunnen vanaf dit jaar bij het invullen van het zogenoemde schattingsformulier gebruikmaken van de MKB-vrijstelling. Dit betekent dat als je aan het urencriterium voldoet, tien procent van de belastbare winst na de ondernemersaftrek mag aftrekken.

15 december 2009

Belastingdienst treedt op tegen frauderende ondernemers

700 nieuwe werknemers gaan extra controleren

De Belastingdienst gaat dit jaar extra controleren op fraudeurs. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. Met name ondernemers in nieuwe branches worden scherp in de gaten gehouden. Ook komen er door het hele land stop-en-betaalacties van automobilisten die als wanbetalers worden herkend.

15 december 2009

Minder subsidies en apart loket voor ondernemers

Minister Van der Hoeven: 'Make it simpel'

Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken, wil minder subsidieregelingen en de Belastingdienst opdelen in verschillende loketten. Dit heeft ze na afloop van haar bezoek aan innovatieve starters en groeibedrijven in Zuid-Holland gezegd. Ze legde het bezoek af in het kader van de 100-dagen tour die ministers door het land maken.

15 december 2009

Geen vooringevulde belastingformulieren voor ondernemers

Alleen particulieren krijgen het gemakkelijker

In het nieuwste bedrijfsplan van de Belastingdienst staat dat de belastingformulieren al vooringevuld moeten worden met de bestaande gegevens. Dit geldt echter niet voor ondernemers. Bij hen blijft de Belastingdienst afhankelijk van de aangeleverde gegevens.

15 december 2009

5 dagen extra voor belastingaangifte

Staatssecretaris verschuift inleverdatum door stakende fiscus

Iedereen die belasting moet betalen heeft 5 dagen extra de tijd gekregen om zijn of haar belastingaangifte op orde te krijgen. De deadline waarop alle gegevens bij de Belastingdienst binnen moet zijn is hiermee verschoven van 1 naar 6 april.

15 december 2009

Belastingdienst start helpdesk Fiscaal Intermediairs

Speciale toegang belastingconsulenten

In samenwerking met de koepelorganisaties NOAB en SRA heeft de Belastingdienst een speciale telefonische toegang ontwikkeld voor fiscaal intermediairs. Zij ontvangen van de Belastingdienst een brief met daarin een speciale code.

15 december 2009

MKB Nederland blij met stopzetten verpakkingenbelasting

Tot 1 oktober geen extra administratieve verplichtingen

De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat ondernemers voorlopig tot 1 oktober geen gegevens bij de fiscus hoeven aan te leveren voor de zwaar bekritiseerde verpakkingenbelasting.

15 december 2009

Getoond 145 tot en met 162 van 170 totaal, er zijn meerdere pagina's