Internationaal transport & logistiek

Internationaal ondernemen

'Export is dé groeikans'

Hoe gaat het nu met de winnaar van de MKB Export Award 2016?

Hoenderdaal Fasteners was de winnaar van de vorige MKB Export Award, die van 2016. Bart Veldhuizen, inmiddels algemeen directeur, kijkt terug op het afgelopen jaar. ‘Ondernemen over de grens is voor ons steeds meer dé groeimotor.’

24 september 2018 2 minuten

Onora bv wint MKB Export Award

MKB-Nederland en TNT: ‘Milieuvriendelijke grafkist heeft wereldwijde potentie’

Onora bv uit Den Bosch, producent van grafkisten gemaakt van 100 procent organisch restafval, is de winnaar van de tweede MKB Export Award. Ondernemer Marieke Havermans (40) ontving de prijs 10 maart in Nieuwegein tijdens de exporteursbijeenkomst ‘Verover nieuwe markten’.

11 december 2015 2 minuten

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa

Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.

10 december 2015 1 minuten

Effect van offshoring vaak overschat

Outsourcen naar lagelonenland niet altijd voordeliger

Bedrijven die hun kernactiviteiten naar het buitenland verplaatsen, verliezen zo'n 10 procent van hun productiviteit. Een op de zeven bedrijven die dit heeft gedaan, heeft er voor gekozen de activiteiten weer terug te halen naar Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).

10 december 2015 2 minuten

Transportsector komt met digitale vrachtbrief

Besparing voor bedrijfsleven: 675 miljoen euro

Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO en Beurtvaartadres, de instantie die documenten uitgeeft, werken aan een digitaal systeem voor de vrachtbrieven. Door de papieren versie te vervangen voor een digitaal exemplaar, kan het Nederlandse bedrijfsleven minstens 675 miljoen euro besparen.

10 december 2015 1 minuten

Waar moet ik op letten bij vervoer van gevaarlijke goederen?

Regels en tips voor een veilig transport

Elke dag worden honderdduizenden tonnen gevaarlijke stoffen vervoerd in Nederland. Om dit zo veilig mogelijk te doen, gelden speciale transportregels. Wil je gevaarlijke stoffen vervoeren? Dan krijg ook jij te maken met deze regels.

10 december 2015 2 minuten

Verpakkingseisen en documentatie bij internationaal transport

Hoe maak ik mijn pakket klaar voor verzending?

Als je een zending naar het buitenland opstuurt, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk en onbeschadigd bij de ontvanger aankomt. Die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de transporteur, maar ook bij jou. Zorg daarom voor een goede verpakking en de juiste documentatie.

20 juni 2014 2 minuten

"Een leeg schap is een gemiste verkoopkans"

Dirk Muller over het belang van logistiek bij import en export

Het vierde en laatste webinar in de reeks ‘Over grenzen denken en doen’ ging over logistiek. Dirk Muller van Marktrade, importeur van printersupplies, vertelde hoe hij zijn logistieke processen regelt.

21 januari 2013 3 minuten

Slim besparen op logistieke kosten

Marktrade importeert en exporteert printersupplies

Een bedrijf moet slim omgaan met de kosten. Die strijd is ook Marktrade, handelaar in printersupplies, niet vreemd. Het bedrijf levert in de Benelux en is vooral op logistiek gebied altijd op zoek naar 'optimale performance' voor de klant.

12 juli 2012 3 minuten

Getoond 19 tot en met 27 van 27 totaal, er zijn meerdere pagina's