Management

Personeel

Superfocus leidt tot superspecialisme

Column | Het organisatiemodel van de toekomst

Consumenten en leveranciers nemen geen genoegen meer met 'goed genoeg'. Het internet heeft de wereld transparant gemaakt en superkwaliteit kost vaak maar marginaal meer dan matige kwaliteit.

15 maart 2013 2 minuten

Snelscan MKB

Wat houdt het in en wat heb ik eraan?

Het doel van de Snelscan MKB is de bedrijfsdirectie gericht te ondersteunen bij het uitbreiden en bestendigen van ondernemingsactiviteiten. Het instrument maakt als het ware een röntgenfoto van uw bedrijf en personeel en richt zich op optimaliseren van de personeelsinzet.

31 januari 2013 2 minuten

Interessante boeken voor ondernemers

Voor en door ondernemers: lees en laat je inspireren

Over het ondernemerschap wordt veel geschreven. De MKB Servicedesk selecteerde een aantal interessante boeken over ondernemen. Lees en laat je inspireren.

31 januari 2013

Delegeren, deel twee

De evaluatie en delegeren op de werkvloer

Af en toe moet je als ondernemer dingen uit handen geven. Soms krijgen zelfs je werknemers het zo druk dat ze dingen moeten gaan delegeren. Hoe ga je met het delegeren op de werkvloer om?

31 januari 2013 2 minuten

Lastig taalgebruik van managers

Vertaling van managersjargon

Je komt ze vast wel eens tegen: snelle mensen, gegoten in een goed pak en rijdend in een mooie bolide. Managers. Ze vallen niet alleen op door hun verschijning, maar ook door het 'snelle' taalgebruik dat ze gebruiken. Altijd al willen weten waar ze het nu eigenlijk precies over hebben?

31 januari 2013 2 minuten

Even niet doordenderen

Etmaal kloosteren steeds populairder

De oase van rust die kloosters bieden, trekt onder meer ondernemers aan. Even in de luwte de kans grijpen om te komen tot de kern, datgene waarom het draait in het leven. Het is betrekkelijk goedkoop. “Maar bepaald geen vrijblijvende vakantie.”

31 januari 2013 6 minuten

Waar let ik op bij het kiezen van een schoonmaakdienst?

Denk bij het uitbesteden van de facilitaire taken hieraan

Het pand waarin je bedrijf zit, is het visitekaartje van je onderneming. Belangrijk dus dat het hier netjes is. Daarom kan het verstandig zijn een schoonmaakbedrijf in te huren.

31 januari 2013 3 minuten

Wat is een verkoopanalyse?

Informatie over de nut en noodzaak van verkoopanalyse

Het is zeer waardevol om een goed inzicht te krijgen in je eigen bedrijf. Informatie over wie je klanten zijn en wanneer zij producten van je bedrijf afnemen kun je gebruiken om je omzet verder te kunnen verhogen.

31 januari 2013 1 minuten

Hoe regel ik de catering binnen mijn onderneming?

Waar moet je op letten bij uitbesteding van de catering?

Lekker eten is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk. Een feit blijft, smaken verschillen. Daarom kan het best lastig zijn om de ideale catering te vinden. Wat schotel jij je werknemers voor?

31 januari 2013 3 minuten

Wat is een reorganisatie?

De diverse vormen van reorganisatie

Of het nu voorspoedig gaat of economisch slecht, reorganisaties zijn er altijd. Maar wat houdt een reorganisatie precies in?

31 januari 2013 2 minuten

Beleid voeren én je personeel aansturen

Middle management kun je leren

Uitgestippeld beleid uitvoeren én de belangen van medewerkers behartigen. Als middle manager heb je een belangrijke, tweezijdige functie. Moeilijk om op beide gebieden goed te presteren? Je kunt het leren.

31 januari 2013 1 minuten

Hoe moet ik notuleren?

Leer hoe je een goed verslag kunt maken

Het is een hele kunst om een goed verslag te maken van een vergadering. Wat is het belang van een goede notulist? Aan welke eisen moeten notulen doen? En welke eigenschappen horen bij een goede notulist?

31 januari 2013 2 minuten

Hoe geef ik goede training?

Leer hoe je helder informatie overbrengt

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat informatie helder overkomt bij je medewerkers. Informatie helder overbrengen kun je leren.

31 januari 2013 1 minuten

Hoe overleef ik vakantietijd?

Gebruik die tijd nuttig

Tijdens de zomer zijn veel bedrijven dicht wegens vakantie. De meeste ondernemers hebben het in vakantietijd een stuk rustiger en moet je opdrachten gewoon bij elkaar schrápen. Gebruik je tijd nuttig.

31 januari 2013 2 minuten

Hoe krijg ik succes?

Internet-ondernemer Arko van Brakel deelt zijn succestips

Doe alles 100%: Zorg dat je álles geeft in een adviesgesprek, maar sta daarna ook met een uitgeschakelde telefoon op het schoolplein om je kind op te halen. Doe je voordeel met deze en andere tips van Arko van Brakel.

31 januari 2013 2 minuten

Maarten Verhoef over beter samenwerken

Wil je beter samenwerken met je zakenpartners? Maarten Verhoef legt uit hoe je dat het beste aan kunt pakken.

21 januari 2013 1 minuten

Hoe ga ik om met een verwachte omzetdaling, terwijl mijn kosten stijgen?

Potentiële kostenverlagingen en omzetverhogingen in jouw onderneming

Je wilt goed voorbeid zijn op een verwachte omzetdaling, maar tegelijkertijd voorzie je dat de kosten gaan stijgen. Hoe ga je om met deze situatie en waar liggen kansen?

17 januari 2013 3 minuten

Blijf op de hoogte van veranderingen in arbeidsvoorwaarden

Kom naar Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder

Arbeidsvoorwaarden zijn voortdurend in beweging. Blijf op de hoogte van de veranderingen en kom naar Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder.

21 december 2012 1 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 57 totaal, er zijn meerdere pagina's