Management

Personeel

Aan welke eisen voldoet een goede leider?

Motiveren én leidinggeven, dat is de truc

Om te zorgen dat je medewerkers hart voor je zaak hebben, is het belangrijk om op een goede manier leiding te geven en te motiveren. Hoe doe je dat?

08 augustus 2017 2 minuten

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers

Hoe pas je je personeelsbeleid aan op diversiteit?

Waar de vrouw kiest voor vrije tijd, leuke collega’s, thuiswerken en een goede werk/privé-balans, kiest de man voor salaris, een uitdagende functie en ontspanning met collega’s. Hoe pas je daar je personeelsbeleid op aan?

31 juli 2017 2 minuten

Drie redenen waarom je personeel zich ondergewaardeerd voelt

Erken je personeel en maak hen bevlogen werknemers

Je wilt je beste werknemers aanmoedigen en ervoor zorgen dat zij gemotiveerd blijven. Daarvoor moet je ze laten weten dat je hun goede prestaties erkent. Toch hebben veel medewerkers niet het gevoel dat zij worden gewaardeerd. Het Amerikaanse zakenblad Forbes zette de drie meest gemaakte fouten op een rij.

13 juli 2017 2 minuten

Privé internetten, verbieden of niet?

Voor en nadelen van prive internetten op het werk

We maken al tientallen jaren gebruik van internet. Vooral mensen onder de 35 jaar zijn online erg bedreven met spelletjes, social media en research. Hoe houd je zicht op of je medewerkers privé of zakelijk internet gebruik?

29 maart 2017 4 minuten

Hoe werkt een ploegendienst?

Do's and dont's bij het instellen van een ploegendienst

Om te zorgen dat er continu gewerkt wordt in je bedrijf kun je ploegendiensten draaien. Daarbij laat je de medewerkers werken in onregelmatige uren volgens een vast rooster. Hoe pak je het inroosteren van de shifts aan?

11 mei 2016 2 minuten

Hoe maak je een organigram?

Vind hier een duidelijk voorbeeld

Een organigram (ook wel organogram genoemd) geeft in één keer een beeld van jouw bedrijfsstructuur. Wie moet je aanspreken voor bepaalde resultaten en welke werknemer valt onder welke afdelingschef? In dit artikel meer over het maken van een organogram, met een duidelijk voorbeeld.

08 maart 2016 2 minuten

Kwaliteitsmanagement

Wat is een gecertificeerd kwaliteitssysteem?

Klanten zijn zich steeds meer bewust van kwaliteit van producten en diensten. Steeds meer bedrijven zorgen voor een kwaliteitscertificatie om aan te geven dat ze kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Maar wat is een certificatie precies en wat heb je er als ondernemer aan?

26 juni 2014 1 minuten

Je personeel vrijwilligerswerk laten doen: waarom en hoe?

Vrijwilligerswerk voor goed imago en motivatie medewerkers

Steeds meer bedrijven ontdekken werknemersvrijwilligerswerk als alternatief bedrijfsuitje. In plaats van te gaan steengrillen of paintballen, zet het personeel zich een dag of langer belangeloos in als vrijwilliger. Jij als ondernemer doet hiermee iets goeds voor de maatschappij en tegelijkertijd motiveer je je personeel.

13 november 2013 2 minuten

Wat is een werkgeversorganisatie?

Wat doet een werkgeversvereniging voor je?

Voor werknemers heb je bijvoorbeeld het FNV en CNV, twee grote vakbonden. Maar ook voor werkgevers zijn er genoeg organisaties die je belangen kunnen behartigen. De bekendste daarvan voor MKB'ers is MKB Nederland.

30 mei 2013 2 minuten

Wat is diversiteitsmanagement?

Registreren van personeel naar etniciteit levert beter personeelsbeleid op

Als werkgever ben je niet verplicht de etnische achtergrond van jouw werknemers schriftelijk vast te leggen. Toch blijft het van belang het personeelsbeleid af te stemmen op de diversiteit op de arbeidsmarkt.

27 mei 2013 2 minuten

Lastig taalgebruik van managers

Vertaling van managersjargon

Je komt ze vast wel eens tegen: snelle mensen, gegoten in een goed pak en rijdend in een mooie bolide. Managers. Ze vallen niet alleen op door hun verschijning, maar ook door het 'snelle' taalgebruik dat ze gebruiken. Altijd al willen weten waar ze het nu eigenlijk precies over hebben?

31 januari 2013 2 minuten

Waar let ik op bij het kiezen van een schoonmaakdienst?

Denk bij het uitbesteden van de facilitaire taken hieraan

Het pand waarin je bedrijf zit, is het visitekaartje van je onderneming. Belangrijk dus dat het hier netjes is. Daarom kan het verstandig zijn een schoonmaakbedrijf in te huren.

31 januari 2013 3 minuten

Wat is een verkoopanalyse?

Informatie over de nut en noodzaak van verkoopanalyse

Het is zeer waardevol om een goed inzicht te krijgen in je eigen bedrijf. Informatie over wie je klanten zijn en wanneer zij producten van je bedrijf afnemen kun je gebruiken om je omzet verder te kunnen verhogen.

31 januari 2013 1 minuten

Hoe regel ik de catering binnen mijn onderneming?

Waar moet je op letten bij uitbesteding van de catering?

Lekker eten is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk. Een feit blijft, smaken verschillen. Daarom kan het best lastig zijn om de ideale catering te vinden. Wat schotel jij je werknemers voor?

31 januari 2013 3 minuten

Wat is een reorganisatie?

De diverse vormen van reorganisatie

Of het nu voorspoedig gaat of economisch slecht, reorganisaties zijn er altijd. Maar wat houdt een reorganisatie precies in?

31 januari 2013 2 minuten

Hoe moet ik notuleren?

Leer hoe je een goed verslag kunt maken

Het is een hele kunst om een goed verslag te maken van een vergadering. Wat is het belang van een goede notulist? Aan welke eisen moeten notulen doen? En welke eigenschappen horen bij een goede notulist?

31 januari 2013 2 minuten

Hoe ga ik om met een verwachte omzetdaling, terwijl mijn kosten stijgen?

Potentiële kostenverlagingen en omzetverhogingen in jouw onderneming

Je wilt goed voorbeid zijn op een verwachte omzetdaling, maar tegelijkertijd voorzie je dat de kosten gaan stijgen. Hoe ga je om met deze situatie en waar liggen kansen?

17 januari 2013 3 minuten

Wat heb ik aan Human Resource Management?

Ook in het mkb leidt een goed personeelsbeleid tot hogere omzet

Goed personeelsbeleid verhoogt de omzet. Dat blijkt keer op keer uit onderzoeken. Maar, die worden vooral uitgevoerd bij grote bedrijven. Geldt dat ook voor het MKB? Deels....

09 december 2012 2 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 43 totaal, er zijn meerdere pagina's