Je eigen onderneming vanuit je eigen pand!

Natuurlijk wil je succesvol aan de slag met je onderneming. Wat is er fijner te weten dat je dit vanuit je eigen bedrijfspand kan doen. Alles wat je eraan verbetert, is in je eigen voordeel.

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is een manier om je eigen pand te financieren, ook voor ZZP-ers. Of wellicht huur je nu en wil je toch je pand kopen, nu je weet dat je hier wilt blijven en je de ruimte helemaal naar je zin hebt ingericht. In deze themapagina lees je alles over de voordelen van je eigen bedrijfsruimte en wat er allemaal bij komt kijken, zoals:

  • het huren of kopen van een bedrijfspand
  • de financiering
  • het afsluiten van een bedrijfshypotheek

Zakelijke financiering van je bedrijfspand

Welke financieringsopties heb je en hoe pak je het aan?

Om een bedrijfspand te kunnen kopen of te verbouwen, heb je meestal een zakelijke financiering nodig. Wat moet je weten over de financiering van zakelijk vastgoed? Tijd om te onderzoeken hoe je jouw zakelijk vastgoed kunt financieren.

Een bedrijfsruimte kopen of huren?

De voor- en nadelen

Ben je op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte? Bedenk dan of je een pand wilt kópen of huren. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen.

Een bedrijfspand kopen als zzp’er: kan dat?

Eigen pand als zzp'er: zorg voor een goed plan

Veel zzp'ers kunnen het beamen: een bedrijfspand kopen is niet eenvoudig. Geldverstrekkers zijn vaak terughoudend en willen eerst weten of je je zaken goed voor elkaar hebt vóórdat ze met geld over de brug komen.

Hypotheek

Hypotheek voor huis, boot of bedrijf

Een hypotheek is een langdurige lening die je kunt gebruiken om een huis, boot of ander onderpand te kopen. Maar welke hypotheken zijn er en welke zijn geschikt voor verschillende soorten onderpand? Hier vind je informatie over de verschillende soorten hypotheken en de snelste manier om een hypotheek af te sluiten.

Wat is het verschil tussen middenstands- en overige bedrijfsruimte?

Hoe bepaal ik wat voor soort bedrijfsruimte ik heb?

Er is een verschil tussen (middenstands)bedrijfsruimtes en overige bedrijfsruimtes. Voor beide soorten ruimtes gelden verschillende regels. Wat is het verschil tussen deze ruimtes en welke regels gelden waar?

Kan ik een bedrijfspand huren om later te kopen?

Column Marius Rijntjes | Advocaat vastgoedrecht

Stel dat je als ondernemer een pand gaat huren, waarbij je de mogelijkheid wilt hebben om het pand op een zeker moment te kopen. Kies je voor een koopoptie of voorkeursrecht van koop?