Slimmer ondernemen met digitalisering

Je hebt je handen vol aan je zaak en alles wat daarbij komt kijken. Offertes opstellen, factureren, het contact met je klanten onderhouden, je agenda bijwerken. Een hoop papierwerk! Hoe pak je dat slim aan?

Bijna een op de drie ondernemers verwacht dat ze sterker in hun schoenen staan als ze de komende maanden inzetten op digitalisering. Dit blijkt uit het onderzoek ‘What’s Next Nederland’ van Teamleader. Veel processen worden namelijk sneller en overzichtelijker als je deze digitaliseert. Maar waar kun je aan denken? Op deze themapagina lees je:  

  • Waar je op let als je kiest voor een systeem voor je customer relationship management (CRM) 
  • Tips voor goede facturen en succesvolle offertetrajecten 
  • Hoe je stuurt op een gezonde bedrijfsvoering door omzet en brutowinst per medewerker te berekenen 

De kunst van een offerte opstellen

Hoe je onweerstaanbare offertes maakt

Een offerte is een vrijblijvend voorstel aan een potentiële klant. Je beschrijft hierin welke producten of diensten je levert en welke prijzen en btw-tarieven daarbij horen. Voor zover de basis. Met een stérke offerte maak je sneller indruk op mogelijke klanten en kun je je onderscheiden van concurrenten. Maar hoe maak je een offerte? En hoe til je dit naar een hoger niveau?

10 tips voor succesvolle offertetrajecten

De offerte is het beginpunt van een potentiële, nieuwe opdracht. Maar veel bedrijven laten onnodig kansen liggen in het offertetraject. Hoe vergroot je de succesratio van je offertes? Lees onze 10 tips voor succesvolle offertetrajecten.

Bereken je omzet en brutowinst per medewerker

Rendement van je personeel: wat is de omzet per fte?

Je omzet en je winst houd je ongetwijfeld goed in de gaten. Maar hoe staat dit in verhouding tot het aantal medewerkers in je bedrijf? Levert je team wel het gewenste rendement op? Het kan nuttig zijn om je winst en omzet per fte te berekenen. Waarom is dat zo en hoe pak je dat aan?

Een eigen CRM-systeem in zeven stappen

Leer je klantbeheer optimaal inrichten

Alles draait om je klanten. Dus hoe meer je van ze weet, hoe beter dat is voor je business. Voor klantbeheer zijn speciale softwaresystemen op de markt. Ze vallen onder de verzamelnaam Customer Relationship Management(CRM). Maar hoe haal je daar winst uit?

11 redenen om je bedrijf te digitaliseren

De voordelen van digitaal werken

Het omzetten van de papieren administratie naar een digitale database is voor veel bedrijven een grote efficiëntieslag. Maar ook het digitaliseren van andere bedrijfsprocessen levert voordelen op. Ontdek de elf belangrijkste redenen om jouw onderneming te digitaliseren.

Een factuur maken: stappenplan & voorbeeldfactuur

Een goede factuur is het halve werk

Je hebt je werk gedaan, tijd om de factuur te maken. Maar welke gegevens moeten erop, hoe bepaal je de factuurdatum en hoe zorg je ervoor dat je aan de wettelijke eisen voor een factuur voldoet? In dit artikel leren we je stap voor stap een goede factuur maken, zodat je ook betaald wordt voor je geleverde werk.

Welk CRM-systeem moet ik kiezen?

6 CRM-oplossingen voor het mkb

Het zoeken naar welk CRM-systeem het beste bij je bedrijf past is een moeilijk en tijdrovend proces. Hier vind je zes systemen op een rij.