Slimmer ondernemen met digitalisering

Je hebt je handen vol aan je zaak en alles wat daarbij komt kijken. Offertes opstellen, factureren, het contact met je klanten onderhouden, je agenda bijwerken. Een hoop papierwerk! Hoe pak je dat slim aan?

Bijna een op de drie ondernemers verwacht dat ze sterker in hun schoenen staan als ze de komende maanden inzetten op digitalisering. Dit blijkt uit het onderzoek ‘What’s Next Nederland’ van Teamleader. Veel processen worden namelijk sneller en overzichtelijker als je deze digitaliseert. Maar waar kun je aan denken? Op deze themapagina lees je:  

  • Waar je op let als je kiest voor een systeem voor je customer relationship management (CRM) 
  • Tips voor goede facturen en succesvolle offertetrajecten 
  • Hoe je stuurt op een gezonde bedrijfsvoering door omzet en brutowinst per medewerker te berekenen 

Het belang van nieuwe klanten werven en hoe je het succesvol aanpakt

Ontdek 5 beproefde online marketingtechnieken

Nieuwe klanten werven is cruciaal voor het succes en de groei van je onderneming. Zonder nieuwe aanwas leun je te veel op bestaande klanten. Daarmee loop je het risico op stagnatie en omzetdaling. In dit artikel leggen we uit waarom het nog meer belangrijk is en hoe je aan de hand van 5 beproefde online marketingstrategieën nieuwe klanten werft.

Zo ga je slim aan de slag met projectmanagement

Ontdek de voordelen van deze efficiënte werkwijze

Een succesvol project afgerond? Dan kunnen de flessen champagne open. Zo’n succes komt niet natuurlijk zomaar tot stand. Met behulp van projectmanagement kun je projecten efficiënt beheersen. Zo vind je voor ieder project een passende werkwijze en vergroot je de kans van slagen. In dit artikel leggen we uit welke onderdelen en termen van belang zijn, welke verschillende fasen je doorloopt en hoe projectmanagement software ondersteuning biedt tijdens je project.

Waarom is een goede urenregistratie zo belangrijk?

Zo registreer je efficiënt eigen uren en die van personeel

Een goede urenregistratie is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Het is zelfs verplichte kost, maar niet iedereen staat erom te springen. Het kan tijdrovend zijn en je verdient er niet (direct) geld mee. Toch kan een goede urenregistratie juist geld opleveren. Hoe dat precies zit en hoe je efficiënt uren registreert, leggen we in dit artikel uit.

De kunst van een offerte opstellen

Hoe je onweerstaanbare offertes maakt

Een offerte is een vrijblijvend voorstel aan een potentiële klant. Je beschrijft hierin welke producten of diensten je levert en welke prijzen en btw-tarieven daarbij horen. Voor zover de basis. Met een stérke offerte maak je sneller indruk op mogelijke klanten en kun je je onderscheiden van concurrenten. Maar hoe maak je een offerte? En hoe til je dit naar een hoger niveau?

Bijna helft mkb-ondernemers tast in het duister over gemiddelde uurtarief

En 4 op de 10 weet niet hoeveel winst er per uur gemaakt wordt

Bijna de helft van de Nederlandse ondernemers in het mkb weet niet wat het gemiddelde uurtarief is dat ze hanteren. Dat blijkt uit onderzoek van iVOX, in opdracht van Teamleader, onder 250 Nederlandse ondernemers. Een opvallende conclusie, aangezien in veel sectoren de winstgevendheid onder druk staat vanwege de sterk gestegen huur-, energie- en personeelskosten.

10 tips voor succesvolle offertetrajecten

De offerte is het beginpunt van een potentiële, nieuwe opdracht. Maar veel bedrijven laten onnodig kansen liggen in het offertetraject. Hoe vergroot je de succesratio van je offertes? Lees onze 10 tips voor succesvolle offertetrajecten.

Bereken je omzet en brutowinst per medewerker

Rendement van je personeel: wat is de omzet per fte?

Je omzet en je winst houd je ongetwijfeld goed in de gaten. Maar hoe staat dit in verhouding tot het aantal medewerkers in je bedrijf? Levert je team wel het gewenste rendement op? Het kan nuttig zijn om je winst en omzet per fte te berekenen. Waarom is dat zo en hoe pak je dat aan?

Een eigen CRM-systeem in zeven stappen

Leer je klantbeheer optimaal inrichten

Alles draait om je klanten. Dus hoe meer je van ze weet, hoe beter dat is voor je business. Voor klantbeheer zijn speciale softwaresystemen op de markt. Ze vallen onder de verzamelnaam Customer Relationship Management(CRM). Maar hoe haal je daar winst uit?

Welk CRM-systeem moet ik kiezen?

6 CRM-oplossingen voor het mkb

Het zoeken naar welk CRM-systeem het beste bij je bedrijf past is een moeilijk en tijdrovend proces. Hier vind je zes systemen op een rij.