Hoe leer ik klantvriendelijk telefoneren?

Leer je telefonisten hoe ze een positieve indruk van het bedrijf achterlaten

30 augustus 2012

Een telefonist(e) die klanten lang laat wachten, ongemotiveerd een verhaal in de hoorn opdreunt of klanten eindeloos in de wacht laat staan. Een slechte telefoonbehandeling kan zorgen voor een negatief imago van je bedrijf.

Om telefoongesprekken voortaan op een krachtige, klantvriendelijke manier te voeren, kunnen medewerkers de training ‘Klantvriendelijk telefoneren’ volgen. Hier leren ze op een praktische manier – met videoapparatuur – hoe ze klanten goed te woord kunnen staan.

Moeilijke telefoononderdelen

Vooral ‘slecht-nieuwsgesprekken’ zijn vaak moeilijk om te voeren. Daarom is dit ook een van de onderdelen die in de training van MKB Cursus & Training aan bod komt. Ook ‘telefonisch doorverbinden’, ‘telefonisch beantwoorden van vragen’, ‘hanteren van telefonische klachten’ en ‘klantvriendelijke communicatie krijgen aandacht in de cursus van vier dagdelen.

Als je telefonisten, receptionisten en secretaresses (beter) in staat zijn om klantvriendelijk te telefoneren, zal dat bij klanten zorgen voor een positievere indruk van je bedrijf.