Online ondernemen en storytelling

Uitzending Week van de Ondernemer

22 oktober 2013

De Week van de Ondernemer staat op dinsdag 9 april in het teken van online ondernemen. Met bijzondere ondernemers en experts praten we daarom op deze dag live vanuit de MKBuzz bij het Beatrixtheater over de trends op het gebied van online ondernemen.

Met de MKBuzz verspreiden we het verhaal over ondernemerschap in Nederland. Wat is dan een mooiere standplaats voor onze twaalf meter lange Amerikaanse schoolbus dan de Week van de Ondernemer?! Is 'online ondernemen' een thema dat jou als ondernemer bezighoudt? Omdat je er veel mee doet of juist omdat je er nog niks mee doet? Houdt onze bus en de live uitzendingen vanuit de MKBuzz op dinsdag 9 april in de gaten. Tussen 11:00 en 11:30 uur en tussen 12:00 en 13:00 uur.

Programma

11:00-11:30 Trends online ondernemen en social media

Eerder werden social media beschouwd als gadgets, maar ondernemers schatten socialmediamarketing steeds meer op waarde. Het wordt dé manier van communiceren met partners, klanten en personeel en vormt vaker het uithangbord van ondernemingen. Over deze trend praat Willem Overbosch met topondernemer en socialmediaexpert Danny Mekic', die is uitgeroepen tot 'hoogvlieger' (Quote, 2008), 'succesvolle jonge ondernemer' (Sprout, 2009) en 'één van de 50 grootste Nederlandse talenten' (Elsevier, 2009).

Meld je aan voor deze gratis hangout!

12:00-13:00 Storytelling

Storytelling is meer dan simpelweg een verhaal vertellen; het is een communicatiemiddel dat mensen bij een boodschap betrekt, een verhaal dat een bedrijf tot leven brengt. Willem Overbosch praat hierover via een Google Hangout met ondernemer Bertus van de Rotterdamse zaak 'Schorem Barbier', waar mannen hun haren kunnen laten knippen in jaren vijftig stijl en een bijbehorende baard kunnen laten aanmeten. Samen met mede-eigenaar Leen beheerst Bertus de kunst van het storytellen tot in de puntjes. Niet bewust overigens. "Het verhaal is eigenlijk als vanzelf ontstaan gedurende het ondernemen," zo vertelt Bertus.

De andere gast in dit onderdeel van de uitzending is Erik Mathlener, die bevlogen storymanager is. Hij laat mensen en bedrijven groeien door hen te helpen het verhaal rondom hun onderneming op te stellen en te leren vertellen.

Meld je aan voor de Google Hangout over storytelling!

Inloopspreekuur social media

Buiten deze twee interviews, is er op deze dag van het online ondernemen een inloopspreekuur van Richard Bordes, de auteur van ons e-book Eerste hulp bij Social media. Heb je een vraag over social media: Hoe je het moet aanpakken, wat je wel en niet moet melden in je online boodschap en wat het je oplevert? Loop dinsdag 9 april tussen 10:00 en 11:00 even binnen bij de MKBuzz op het Jaarbeursplein 6a (recht voor het Beatrixtheater) en stel je vraag. Een andere optie: stel hem online via Twitter, met de hashtag #stamtafel.

Auteur

Lenneke Arts