Marktonderzoek

Strategie, marketing & sales

Informatie over het mkb (midden- en kleinbedrijf) in Nederland

Mkb cijfers, definities en organisaties belangrijk voor marktonderzoek

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland: hoe is dat verdeeld per sector, per provincie, per aantal medewerkers? Dit kan belangrijke informatie zijn voor je marktonderzoek, je marketingbeleid en het bepalen van je locatie.

12 februari 2024 5 minuten

Hoe doe ik marktonderzoek?

'Is daar wel een markt voor?'

Je hebt een goed idee voor een nieuw product of een nieuwe dienst. Natuurlijk ben je zelf helemaal overtuigd van het nut en de noodzaak ervan, maar is de markt dat ook? Oftewel, hoe kijken anderen tegen jouw ideeën aan en is er markt voor? Het antwoord op die vragen krijg je met marktonderzoek.

20 november 2023 7 minuten

MKB in Beeld 2021

De jaarlijkse stand van zaken in het MKB

Elk jaar verandert het MKB-landschap. Hoe staat staat het MKB ervoor in 2021? En hoe heeft corona invloed op ondernemend Nederland? MKB Servicedesk presenteert de jaarlijkse infographic 'MKB in Beeld'.

01 maart 2021 1 minuten

Ondernemerstrends 2021

Wat staat ons komend jaar te wachten?

Met welke trends moet jij je het komende jaar bezighouden? Hoe kun je de concurrentie voorblijven en waar moet je rekening mee houden? MKB Servicedesk heeft een paar trends op een rij gezet, zodat je weet wat je moet doen in 2021 om te overleven in deze snel veranderende wereld.

21 december 2020 2 minuten

Hoe zet ik mijn merk in de markt?

Maak een goede start met deze tips

Je hebt het beste product en jouw dienstverlening is van topkwaliteit. Geweldig! Alleen hoe komt de rest van de wereld dat te weten? Hoe dring je door tot klanten tussen alle aanbod en marketinggeweld?

23 maart 2020 2 minuten

Waar vind ik brancheorganisaties?

Handige links en info over brancheorganisaties

Brancheorganisaties zijn organisaties die een hele branche vertegenwoordigen. Veel dezelfde soort bedrijven zijn hierbij aan gesloten. In dit artikel staat info over hoe je jouw brancheorganisatie kan vinden.

27 januari 2020 2 minuten

Wat is een concurrentieanalyse?

Het belang van kennis over je concurrenten

Houd altijd goed in de gaten wat je concurrenten doen. Bijvoorbeeld als je een nieuw product introduceert. Hoe ziet een goede concurrentieanalyse eruit?

17 oktober 2018 2 minuten

Waarom zou ik gebruik maken van een branchevereniging?

Wat voor diensten bieden ze aan?

Brancheverenigingen bieden zeer veel uiteenlopende diensten aan. Het is daarom vaak het overwegen waard om lid te worden. Bij sommige branches is het zelfs zeer aan te raden. Meer daarover in dit artikel.

13 mei 2016 2 minuten

Via de KvK je concurrentie in de gaten houden, hoe doe je dat?

Welk bedrijf zit waar en hoe doen ze het?

Wil jij een nieuwe onderneming starten? Je kunt via de Kamer van Koophandel (KvK) onderzoek doen naar informatie over jouw branche en je concurrentie. Waar zitten je concurrenten volgens de KvK en hoe goed doen ze het?

27 maart 2015 3 minuten

Wat is de rol van brancheorganisaties?

Concreet voorbeeld uitgewerkt over de mededingingswet

Vaak staat er in de vele beschrijvingen over brancheorganisaties dat het voordelen kan opleveren voor de werkgever en werknemer. Uitgewerkte voorbeelden staan er dan vaak niet bij. Vandaar dit artikel over brancheorganisaties en de mededingingswet.

21 februari 2013 3 minuten