PetraOden.jpg

Samenwerkende werkgevers in arbeidspool

Column Petra Oden | lector Hanzehogeschool
Ondernemers nemen steeds vaker initiatieven om samen een arbeidspool in te richten. Zo zoeken ze samenwerking met mkb’ers in de omgeving om een keten te vormen (bijvoorbeeld een schilder met een loodgieter, een bouwbedrijf en een verhuizer). Of werken samen met bedrijven in hun branche.
PetraOden.jpg

Social Return in aanbestedingen: van last naar lust

Column Petra Oden | lector Hanzehogeschool
Steeds meer aanbesteders zoals gemeenten, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen nemen Social Return voorwaarden op in hun aanbestedingen. Ondernemers krijgen de aanbestedingen dan pas gegund als ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun organisatie laten werken.
Foto de heer Oostlander.jpg

Betere kansen voor het mkb in aanbestedingen

Column | Overheidsopdrachten toegankelijker voor ondernemers
Wist je dat de overheid jaarlijks voor ongeveer 60 miljard euro inkoopt? De nieuwe Aanbestedingswet, die sinds 1 april van kracht is voor alle nieuwe aanbestedingen, geeft mkb--inschrijvers meer kansen en minder rompslomp om via aanbestedingen mee te dingen naar overheidsopdrachten.
Jane Kalka.jpg

Meer kans op overheidsopdrachten voor mkb in regio Zwolle

Column | Nieuwe Aanbestedingswet
De nieuwe Aanbestedingswet die op 1 april ingaat, moet het mkb een eerlijke kans geven bij de inschrijving op overheidsopdrachten. In de regio Zwolle gaan bedrijfsleven en 16 gemeenten een stap verder. Een actieplan moet de kansen van ondernemers op het daadwerkelijk binnenhalen van opdrachten vergroten.
Martin Kok1.jpg

Het geluk van een bid manager

Column | Bidmanager zorgt voor het best passende aanbod op een aanbesteding
Steeds meer bedrijven richten tegenwoordig een tenderdesk in. Een goede ontwikkeling, want dat betekent dat we steeds meer beseffen dat een kansrijke inschrijving geen toeval mag en kan zijn.
Martin Kok1.jpg

Kijk eens wat vaker in de spiegel

Column | Breng jezelf op maximale wijze onder de aandacht
Deze column gaat niet over zomerse kapsels of metamorfoses. Met de titel wil ik marktpartijen die via een aanbesteding zaken willen doen met overheidsopdrachtgevers oproepen eens kritisch naar zichzelf te kijken.
overheid.jpg

Meer kansen op opdrachten van overheid

Plannen voor vernieuwde aanbestedingswet ondernemersvriendelijker
De plannen van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de Aanbestedingswet te verbeteren, zullen het aanbestedingsbeleid ondernemersvriendelijker maken.
pasfotopatty.jpg

Meer ruimte voor onderlinge prijs- en productieafspraken

MKB kan vuist maken tegen inkopers
Een aangepast wetsvoorstel van CDA, VVD en PvdA geeft mkb'ers meer ruimte om onderling prijs- en productieafspraken te maken. Het voorstel gaat deze week naar de Tweede Kamer. Hierdoor kan de marktpositie van het mkb aanzienlijk worden versterkt.
Martin Kok1.jpg

Aanbesteden, een kwestie van geluk?

Presentatie belangrijk onderdeel bij een aanbesteding
Het inschrijven op een aanbesteding is lastig, tijdrovend en kostbaar. Dat vinden zowel de aanbestedende diensten als de inschrijvende partijen. Beide hebben gelijk.
Stefan Dalmolen.jpg

Vriendjespolitiek bij een aanbesteding

Column | Stefan Dalmolen
Op papier staat het er allemaal zo mooi, alle inschrijvers hebben een gelijkwaardige kans op gunning van de opdracht. De praktijk laat helaas een geheel ander beeld zien: vriendjespolitiek is aan de orde van de dag en blijkt moeilijk uit te bannen.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Aanbestedingsblog

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten