Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen

Agrarische sector loopt voorop bij energiebesparing

Vooral glastuinbouw vooruitstrevend bezig

De agrarische sector in Nederland loopt wereldwijd voorop als het gaat om energiebesparing. Vooral de glastuinbouw, die veel energie gebruikt, is goed bezig als het gaat om energie-efficiëntie en duurzaamheid.

10 december 2013 1 minuten

45 miljoen euro voor Amsterdamse bedrijven

Klimaatfonds voor schone energieprojecten

Amsterdamse ondernemers die een project willen starten om schone energie op te wekken, kunnen aanspraak maken op 45 miljoen euro die de gemeente beschikbaar stelt via het Klimaat & Energiefonds. Vooral mkb-bedrijven komen in aanmerking.

10 december 2013 1 minuten

Fonds voor isolatie en renovatie

Nieuw energiefonds verstrekt leningen

Goed nieuws voor ondernemers die zich bezig houden met het renoveren en isoleren van woningen. Vanaf 1 december kunnen particuliere verhuurders en woningcorporaties een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te treffen bij sociale huurwoningen.

10 december 2013 1 minuten

Slager brengt gasverbruik met 70 procent terug

Doe ook deze simpele aanpassingen met groot effect

Slagerij Rutten uit het Limburgse Panningen fors minder energie door drie redelijk simpele maatregelen toe te passen. Hij kreeg hiervoor van MKB-Nederland en Essent de Easy to be Green-award.

10 december 2013 1 minuten

'Leukste winkel van Nederland' loopt voorop in duurzaamheid

Willem van Dam: Ik wil mezelf graag steeds verbeteren op mvo-gebied

Willem van Dam is eigenaar van chocolaterie Van Dam in Heemstede, onlangs uitgeroepen tot leukste winkel van 2012. Van Dam is een echte maatschappelijk verantwoord ondernemer. Het begon met fairtrade chocolade. Inmiddels verdiept Van Dam zich steeds in nieuwe manieren om energie te besparen, afval terug te dringen en andere ondernemers te inspireren.

20 november 2013 2 minuten

Zonnepanelen populair, vooral in oost-Nederland

Overijssel en Gelderland meest actief als energieproducent

Bijna 100.000 Nederlandse bedrijven en consumenten hebben een installatie om zonne-energie op te wekken. Samen zorgen zij voor 347 megawatt aan duurzame energie, genoeg voor ook ongeveer 100.000 huishoudens.

13 november 2013 1 minuten

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

22 oktober 2013 1 minuten

Duurzame energie biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland

"Wij bieden deze markt de transparantie die het nodig heeft"

De Duitse overheid investeert de komende tien jaar tweehonderd miljard euro in duurzame energie. Duurzaam is dus booming in Duitsland, dat weten Marc Huyzer en Jochem Sauer van Spares in Motion ook. De twee ondernemers doen goede zaken met hun online platform waar vraag en aanbod van reserveonderdelen voor windturbines samenkomt.

16 september 2013 3 minuten

Wat houdt de verpakkingenbelasting in?

Vrijstelling voor de eerste 15.000 kilo

Op 1 januari 2008 is de nieuwe verpakkingenbelasting in werking getreden. De verpakkingenbelasting is ingesteld om bij te dragen aan het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingen en een verschuiving naar milieuvriendelijkere verpakkingen. Het uitgangspunt hierbij is dat de vervuiler betaalt. Voor de eerste 15.000 kilo krijg je een vrijstelling.

13 augustus 2012 3 minuten

Getoond 91 tot en met 99 van 99 totaal, er zijn meerdere pagina's