Wat moet je weten over beroepsaansprakelijkheid?
Wat beroepsaansprakelijkheid wel en niet is
Een beroepsfout is snel gemaakt: je geeft verkeerd advies, maakt een programmeerfout of je maakt een fout in de planning waardoor een project maanden uitloopt. Dergelijke fouten kunnen grote financiële gevolgen hebben. In dit artikel lees je hoe het zit met beroepsaansprakelijkheid.
Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: wat is het verschil?
Check goed waar je wel en niet voor verzekerd bent
Als ondernemer krijg je te maken met bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Deze termen worden nog weleens met elkaar verward. Daarom: wat is het verschil tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijf?
Check tegen welke risico’s je je moet beschermen
Er zijn heel wat soorten bedrijfsverzekeringen. Zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Welke verzekeringen voor bedrijven zijn er? En welke heb jij als ondernemer nodig?
Wat staat er in de algemene voorwaarden?
Moet ik als ondernemer algemene voorwaarden opstellen?
Als je als ondernemer producten en/of diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Vooral als je met meerdere klanten steeds dezelfde afspraken maakt. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen?
Beroepsfouten en schadeclaims voorkomen
Veelgemaakte beroepsfouten en hoe je jezelf ertegen beschermt
Het zal je maar gebeuren: door een beroepsfout van jouw kant lijdt jouw opdrachtgever financiële schade. Wat zijn veelgemaakte beroepsfouten? Hoe voorkom je dat je bedrijf in de problemen komt door een beroepsfout?
Een vergeten vinkje kostte bijna 2 ton
Praktijkvoorbeelden van beroepsfouten en schadeclaims
Kleine beroepsfouten kunnen grote gevolgen hebben. In dit artikel lees je twee praktijkvoorbeelden van schadeclaims door beroepsfouten en hoe het afgelopen is.