Duurzaam ondernemen doe je zo

Alles over groene energie, klimaatdoelen en subsidies

Als duurzaam ondernemer neem je niet alleen beslissingen voor een beter financieel resultaat om ook voor een betere wereld om je heen. Je kijkt altijd of je kansen kan benutten voor een beter milieu en het welzijn van je collega’s en de maatschappij.

Natuurlijk zijn er wettelijke verplichtingen waar de ondernemer anno 2021 aan moet voldoen, maar er zijn zoveel mogelijkheden om ook echt duurzaam te ondernemen. Als investering voor nu en voor de volgende generatie. In deze themapagina lees je alles over o.a.: 

  • maatschappelijk verantwoord inkopen
  • starten met duurzaam ondernemen 
  • de wettelijk verplichte energiebesparende maatregelen waar je zeker aan moet voldoen 
  • hoe jij in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek

Welke vormen van mvo zijn er?

Duurzaam, groen, sociaal, ethisch en maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit het ondernemersleven. Dit kun je op meerdere manieren doen. Hier gaan we in op de verschillende vormen, de verschillen en de overeenkomsten.

Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Let op de informatieplicht energiebesparing

Wil jij duurzaam ondernemen? Daarbij horen energiebesparende maatregelen. Bedrijven kunnen op veel verschillende manieren bijdragen aan minder uitstoot. Let op: bepaalde ondernemingen hebben een energiebesparingsplicht en informatieplicht.

Energie-investeringsaftrek: wat is de EIA?

Groot belastingvoordeel voor ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen voor duurzame energie

Vanuit de overheid zijn er voor mkb’ers en zzp’ers diverse duurzaamheidssubsidies in het leven geroepen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is daar een belangrijk voorbeeld van. Hoe kun je je voordeel doen met deze regeling?

Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?

Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?

Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.