Zonne-energie

Wil je als eigenaar van een bedrijfspand kosten uitsparen én jouw imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer verhogen? Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen! Deze pagina biedt handvatten voor het pad naar een duurzame en rendabele inzet van jouw nog onbenutte dak.

Het onbenut laten van jouw dak is een gemiste kans. Hoewel de focus van bedrijfspanden vanzelfsprekend uitgaat naar wat er onder het dak plaatsvindt, verdient de bovenkant van jouw bedrijfspand zeker ook aandacht! Door het plaatsen van een zonnestroomsysteem, kun je met interessante terugverdientijden verduurzamen, kosten uitsparen en zelfs extra inkomsten genereren. Een goede leverancier kan je adviseren, begeleiden en ontzorgen bij de realisatie van een zonnestroomsysteem terwijl jij focus houdt op je core-business.

Stappenplan voor zonnestroom

Ook jij kunt de stap nemen en groen opgewekte stroom gaan opwekken

Bovendien boor je een extra inkomstenbron aan en kun jij ook met zonnepanelen op je dak geld verdienen. Mooi meegenomen: de investering betaalt zich ook terug in de waardestijging van je pand en je voldoet aan eventuele wettelijke verplichtingen.

Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen?

Wil jij je bedrijf verduurzamen en met zonnepanelen energie op gaan wekken?

Deze investering wordt een stuk aantrekkelijker als je gebruik maakt van verschillende subsidiemogelijkheden. De belangrijkste is de SDE++ en voor wie een aansluiting tot en met 3x80A heeft is de salderingsregeling interessant.

Jouw bedrijf Paris-proof

Wat kun én moet jij doen om met je bedrijf bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen?

Het Klimaatakkoord van Parijs dateert van 2015. Toch is het nog steeds zeer actueel, omdat er werk aan de winkel is. Wat houdt het Klimaatakkoord in? En wat kun én moet jij doen om met je bedrijf bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen?

Wat is SDE++?

Subsidieregeling voor opwekken van duurzame energie

Zodra je als ondernemer duurzame energie gaat produceren en je een grootverbruikaansluiting hebt kom je in aanmerking voor de Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) van de Rijksoverheid. Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en de energietransitie in Nederland te versnellen, bestaat in Nederland deze subsidie.

Welke soorten duurzame energie zijn er?

Plus: energiebesparende maatregelen

De wereld warmt op en we stoten te veel CO2 uit. De energietransitie is in volle gang en ook jij als mkb’er kunt een belangrijke bijdrage leveren. Want in 2050 moet ons land praktisch CO2-neutraal zijn. Investeer in duurzame energie, zoals zonne-energie. Waarom is duurzame energie zo belangrijk en welke soorten zijn er?

Geld verdienen met zonnepanelen

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om geld te verdienen én minder kosten te maken. Met zonnepanelen op je bedrijfsdak kun ook jij geld verdienen. Investeer in een zonnestroominstallatie en maak van je dak een duurzame energiefabriek. Hoeveel valt er te verdienen? Hoe werkt dat dan?