Je hele bedrijfsvoering in je smartphone

02 april 2020 09 juli 2021

Een kantoor? Je hebt je kantoor in je zak! Met een goede smartphone met internettoegang kun je een groot deel van je bedrijfsvoering mobiel uitvoeren. In dit artikel laten we je zien hoe.

Urenregistratie apps

Wil jij graag weten waar je je tijd precies aan besteed? De tijd van ellenlange Excelsheets en onoverzichtelijke agenda’s is voorbij. Het kan heel eenvoudig online met behulp van urenregistratie apps. Er zijn veel verschillende varianten, zowel betaald als gratis. Goede voorbeelden zijn Toggle, Yoobi, TimeChimp en Gekko. Je kunt bij de meeste apps niet alleen bijhouden voor welke klant je hebt gewerkt, maar ook voor welk project. Vul je uren los in, of gebruik de start- en stopfunctie. Veel van deze apps maken het mogelijk om je urenregistratie te exporteren naar je boekhoudpakket.

Tip: Met de juiste technologie kan je bedrijf maar liefst vijf keer succesvoller worden.

Boekhouden

Doe jij je administratie nog met Excel, of zelfs volledig op papier? Dat kost veel meer tijd dan nodig. Veel aanbieders van online boekhoudsoftware bieden een app waarmee je je boekhouding kunt bijwerken en inzien. Handig, zo kun je onderweg je cijfers checken en weet je altijd hoe het er financieel voor staat. Op je smartphone heb je direct inzicht in je winst en omzet, en bijvoorbeeld in je debiteurenbeheer. Je weet dan precies wanneer je iemand een betalingsherinnering moet sturen.

Houd je archief bij in de app

Belangrijke documenten in een archiefkast? Nee hoor, nergens voor nodig. Met een cloudservice als Google Drive of Dropbox kun je al je documenten digitaal in de cloud bewaren. Nog handiger: medewerkers of klanten kunnen ook toegang krijgen tot documenten en rechten krijgen om ze te bewerken. Zo is je iedereen altijd op de hoogte van de voortgang van een project. De documenten kunnen niet verloren gaan en je kunt er vanaf elke computer of je smartphone bij.

Ritregistratie

Gebruik je een zakelijke auto ook privé? Dan moet je een goede ritregistratie hebben. Alleen dan kun je in aanmerking komen voor aftrek van bijtelling. Omdat je na een autorit niet direct met je laptop op schoot wilt zitten, is een app een handige oplossing. In dit artikel worden de beste apps voor ritregistratie genoemd.

Customer Relations Management

Een goed Customer Relations Management-systeem helpt je overzicht te houden op je klantenbestand, verkoopkansen te herkennen en efficiënter te werken. Omdat je in dit systeem informatie over je klanten opslaat, is het ideaal om er via een app bij te kunnen. Zo kun je onderweg naar je klant nog jullie geschiedenis nakijken.

Er zijn ontzettend veel apps die CRM aanbieden. Goede voorbeelden zijn Capsule, AFAS, Gripp en Salesforce. De eerste is zelfs gratis als je niet al te veel gebruikers en klanten hebt. Hierin zie je de contactgegevens van je klanten, hun geschiedenis met jou, e-mailverkeer en bewaarde notities. Met veel software kan je nog veel meer dan alleen je klantenbestand beheren; zoals facturen maken, uren registreren en projecten managen.

Tip: Wil jij niet harder, maar slimmer werken? Lees de tips in deze gratis whitepaper.

Internetbankieren

Dit doe je vast al. Je hebt ook vast wel een app voor je internetbankieren. Haal hier meer uit door je internetbankieren te koppelen aan je programma voor online boekhouden. Maar je kunt meer uit je internetbankieren halen, zoals het groeperen van kosten, budgetteren, en je internetbankieren koppelen aan je debiteurenbeheer. Zo worden er bijvoorbeeld automatisch betalingsherinneringen gestuurd. Handig!

Social media beheren

Natuurlijk, alle social media hebben hun eigen apps, maar je kunt je uitingen ook wat gestructureerder inzetten. Met een app als Hootsuite (gratis beperkte versie of 39 euro per maand) of SproutSocial (99 dollar per maand, tevens CRM) kun je al je Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en YouTube in één overzicht managen. Al je reacties komen in één inbox en je kunt berichten inplannen. Ook krijg je statistieken van hoe je social media-posts het doen. Beide apps kun je dertig dagen gratis uitproberen.