Je hele bedrijfsvoering in je smartphone

02 april 2020

Een kantoor? Je hebt je kantoor in je zak! Met een goede smartphone met internet-abonnement kun je eigenlijk je hele bedrijf wel runnen. In dit artikel laten we je zien hoe. Natuurlijk, je mail, je internetbankieren en je agenda heb je waarschijnlijk al op je smartphone. Maar er zijn nog veel meer goede apps, die jou helpen met je bedrijfsvoering.

Invulchecklist Corona

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom corona en ondernemen?

Urenregistratie

Ben je zzp’er en moet je aan het urencriterium voldoen? Dan is het wel zo handig om een goede app te hebben voor urenregistratie. Intermediair zette de vijf beste op een rij. Gekko Uren is een leuke gratis app die je uren én je verdiensten bijhoudt. Urenreg (iOS en Android, eenmalig 5 euro) is ook een goede. Van tevoren vul je je klanten of projecten in, zodat je later alleen nog maar op start en stop hoeft te drukken als je een afspraak hebt of aan het werk bent. Salarybook (iOS, 5 euro) werkt ongeveer hetzelfde, met als voordeel dat je gemaakte uren automatisch in een Dropbox-bestand worden opgeslagen. En dan zijn er nog de duurdere apps Yoobi (3 euro per maand) en Paymo (5 euro per maand) die veel meer functies hebben naast urenregistratie, zoals CRM, facturen maken en projectmanagement. Paymo is het overzichtelijkst, en werkt als enige ook goed offline.

Boekhouden

Veel aanbieders van online boekhoudsoftware bieden een app waarmee je je boekhouding kunt bijwerken en inzien. Handig, zo kun je onderweg je cijfers checken en weet je altijd hoe het er financieel voor staat. Via de app heb je inzicht in je winst en omzet, en bijvoorbeeld in je debiteurenbeheer. Zo weet je precies wanneer je iemand een betalingsherinnering moet sturen. 

Ritregistratie

Gebruik je een zakelijke auto ook privé? Dan moet je een goede ritregistratie hebben. In dit artikel worden de beste apps hiervoor genoemd.

CRM

Een goed Customer Relations Management-systeem helpt je overzicht te houden over je klantenbestand, verkoopkansen te herkennen en efficiënter te werken. Omdat je in dit systeem informatie over je klanten opslaat, is het ideaal om er via een app bij te kunnen, zodat je onderweg naar je klant zijn geschiedenis kunt inzien. Er zijn ontzettend veel apps die CRM aanbieden. Goede apps zijn Capsule en Zoho, gratis als je niet al te veel gebruikers en klanten hebt. Hierin zie je de contactgegevens van je klanten, hun geschiedenis met jou, e-mailverkeer en bewaarde notities. Salesforce en Teamleader zijn betaalde CRM-systemen die ook via de app goed werken. Met deze software kan je nog veel meer dan alleen je klantenbestand beheren; zoals facturen maken, uren registreren en projecten managen.

Internetbankieren

Dit doe je vast al. Je hebt ook vast wel een app voor je internetbankieren. Haal hier meer uit door je internetbankieren te koppelen aan je programma voor online boekhouden. Maar je kunt meer uit je internetbankieren halen, zoals het groeperen van kosten, budgetteren, en je internetbankieren koppelen aan je debiteurenbeheer. Zo worden er bijvoorbeeld automatisch betalingsherinneringen gestuurd. Handig!

Marketing

Natuurlijk, alle social media hebben hun eigen apps, maar je kunt je uitingen ook wat gestructureerder inzetten. Met een app als Hootsuite (gratis beperkte versie of 8 euro per maand) of SproutSocial (59 euro per maand, tevens CRM) kun je al je sociale media - Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube in één overzicht managen. Al je reacties komen in één inbox en je kunt berichten inplannen. Ook krijg je statistieken van hoe je social media-posts het doen. Hootsuite is een echte social media-manager, Sprout Social heeft meer functies en is dan ook een stuk duurder. Beide apps kun je dertig dagen gratis uitproberen.

Archief

Belangrijke documenten in een archiefkast? Nee hoor, nergens voor nodig. Met een cloudservice als Google Drive (hoort bij een Gmail-account) of Dropbox kun je al je documenten digitaal in de cloud bewaren. Nog handiger: medewerkers of klanten kunnen ook toegang krijgen tot documenten en rechten krijgen om ze te bewerken. Zo is je klant bijvoorbeeld altijd op de hoogte van de voortgang van een project. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld te allen tijde je algemene voorwaarden inzien en delen. De documenten kunnen niet verloren gaan en je kunt er vanaf elke computer of je smartphone bij.