Website

Verbeter je webshop in 4 stappen

Column Rikkert Rietbergen | Concrete verbeterpunten webshop

Vooropgesteld: de ideale webshop bestaat niet. Toch zijn er een aantal concrete verbeterpunten die je webshop helpen beter te presteren.

18 februari 2014

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

Big Content levert duurzaam resultaat

Combineer en verdiep vormen van content

Nuttige en actuele content op je website is van groot belang voor je vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Maar hoe produceer je unieke content om grote aantallen bezoekers te trekken?

23 oktober 2013

HTML5 voor je vaste en mobiele website

Hoe regel ik een website in HTML5?

Met de nieuwe standaarden van HTML5 kun je als ondernemer een betere website vast en mobiel presenteren en geld besparen.

22 oktober 2013

Webwinkel in de cloud

Webshop insourcen of outsourcen

Van je bedrijf een gerespecteerde, persoonlijk gewaardeerde online niche maken, dat is een uitdaging voor 2013. Transacties in verschillende vormen aanbieden, vooral mobiel.

22 oktober 2013

Boeken en champagne als businessmodel

Jonge ondernemer scoort met unieke winkel in Amsterdam

Books & Bubbles is een boekwinkel in hartje Amsterdam, waar tweedehands boeken worden verkocht én feestjes met champagnebubbels worden gevierd. Gekke combinatie? Eigenaresse Steffy Roos du Maine vindt er niks vreemds aan. “Ik houd van boeken én van feestjes; voor mij voelt het als een heel natuurlijke combinatie.”

22 oktober 2013

"B2B heeft het zwaar met online ondernemen"

Liesbeth Schievink ziet alle B2B met zelfde online problemen stoeien

Op de planning van het bedrijf Corporate Match staat optimalisatie van de website. Dat is ingewikkelder dan een rondje SEO en de toevoeging van meer contactmogelijkheden. Ondernemer Liesbeth Schievink: "We willen niet zovéél mogelijk klanten bereiken, we willen de klanten bereiken die bij ons passen."

22 oktober 2013

Meer export dankzij online inzet bij handelsmissies

Column | Meer rendement uit handelsmissies

Handelsmissies zijn een speerpunt in het nieuwe economische beleid. Juist in het online tijdperk zijn persoonlijke contacten meer dan ooit de allerbelangrijkste factor. Maar, handelsmissies kunnen veel meer rendement opleveren.

22 oktober 2013

Heel winkelgebied als webshop: 9straatjesonline.com

Online ondernemen met Rosanne Jansen

Het hipste winkelgebied uit Nederland heeft een eigen webwinkel: 9straatjesonline.com. Initiatiefnemers zijn Rosanne Jansen en Valerie van der Meer. Ze haalden er onder meer RTL Boulevard, de Jackie en de Grazia mee. Kwestie van goede marketing of het vinden van een gat in de markt?

22 oktober 2013

Hoe voorkom je dat metadata je bedrijf schade toebrengen?

Column Wouter Parent | Spijker je kennis over metadata bij

De zomer heeft mooie herinneringen opgeleverd. Herinneringen die je met je smartphone hebt vastgelegd. In die foto's zit een hoop informatie verscholen die zomaar in de verkeerde handen kan vallen: metadata. Hoe zit het daarmee? Is de informatie die automatisch aan media en documenten wordt gekoppeld alleen maar eng? Of kun je deze data ook nuttig gebruiken voor je onderneming?

01 oktober 2013

Getoond 61 tot en met 70 van 147 totaal, er zijn meerdere pagina's