Ondernemer in beeld

"Online heeft ondernemen leuker gemaakt"

Nederlandse ondernemer verovert wereld via social media

Per mail overleggen met een Amerikaanse importeur over een levering. Afstemmen met de fabriek in Taiwan via Skype. En vooral: fans creeëren via social media. Taco Carlier van VANMOOF: "Zonder online had ons bedrijf er héél anders uitgezien."

22 september 2016

De operatie van je huisdier kijken op YouTube

Ondernemer in beeld | Robbert Kermani

In veel opzichten is dierenarts Robbert Kermani een trendsetter binnen zijn eigen beroepsgroep. Hij bouwde zelf de website van zijn dierenpraktijk, begon met Facebook en Twitter en liet korte videofilms maken van het werk bij Mijn Dierenkliniek. Gevolg: de website van mijndierenkliniek.nl dient nu als rolmodel tijdens cursussen social media.

22 september 2016

Werkspot maakt stap naar Italië: "Daar liggen kansen"

Talkshow met ondernemer Ronald Egas

"We willen verder groeien dan de landsgrenzen." Ondernemer Ronald Egas heeft zijn oog laten vallen op Italië. Waarom Italië? En hoe pak je dat aan over de grens? Bekijk de talkshow.

09 mei 2016

3 reorganisaties in 6 jaar tijd en toch positief

Onderneming in beeld - Drukkerij Hazenberg

Als financieel manager van een drukkerij met veertig personeelsleden is Petra Oomens aardig thuis in belastingen, loonkosten, jaarrekeningen en budgetten. Ze is, samen met ondernemer Bas Burmanje, verantwoordelijk voor alle financiële zaken én de personeelszaken van het bedrijf. En door diverse reorganisaties in de afgelopen jaren, is besparen op personeelskosten iets waarover zij als geen ander kan meepraten.

22 april 2016

Ondernemer in beeld: architect Rob Velthuis

Ondernemen in de crisis, risico's en verzekeren

Architect Rob Velthuis startte midden in de crisis een eigen architectenbureau. Hoe gaat het met zijn bedrijf, wat zijn de ontwikkelingen in zijn branche en welke risico’s zitten er aan vast? En hoe zit het met zijn beroepsaansprakelijkheid als architect?

16 oktober 2015

"10.000 euro bespaard met stagiairs en wajongers"

Ondernemer in beeld | Enzo Cassaro | Voormalig eigenaar Vitaminerijk Vught

Enzo Cassaro is ruim tien jaar ondernemer en heeft in die tijd vele werknemers begeleid, getraind en opgeleid. Enzo’s best lopende zaak is in 2014 overgenomen door een van zijn werknemers. “Vanaf 15-jarige leeftijd werkte hij al bij me en ik zag meteen dat het ondernemerschap in hem zat”, aldus Enzo. Als coach is Enzo op de achtergrond nog altijd betrokken bij ‘zijn’ bedrijf.

06 juli 2015

'Geef je je medewerker ruimte en zelfstandigheid, dan krijgt hij vleugels

Hoppenbrouwers Techniek

Hoge omzetcijfers? Een hoog rendement? Nee, bevlogen personeel: dat is de belangrijkste bedrijfsdoelstelling van de Udenhoutse onderneming.

23 april 2015

“Het is toch zonde om geld te laten liggen?”

Ondernemer in beeld | Pieter van Herk - HTM Specials

Zelf sta je niet altijd stil bij de financiële voordelen die te behalen zijn voor het in dienst nemen en houden van bepaalde personeelsleden. Pieter van Herk van vervoersbedrijf HTM Specials kreeg door de inspanningen van een financieel adviesbureau vele duizenden euro’s terug. “Zo werkte er bij ons iemand die 4 jaar geleden in de ww gezeten had. De externe adviseuse wist ons meteen te vertellen dat we nog recht hadden op subsidie, zelfs na al die jaren!"

10 april 2015

Meer efficiëntie in het aspergebedrijf

Ondernemer in beeld | Ruud van Wijlick | Teboza

In het familiebedrijf Teboza draait alles om asperges. Teboza verkoopt aspergeplanten aan andere telers, teelt zelf asperges en verkoopt het Limburgs goud. Het bedrijf heeft de aflopen jaren een forse groei doorgemaakt, waardoor het bedrijf voor de vraag kwam te staan of er een nieuwe kracht op de financiële administratie aangenomen moest worden. Ondernemer Ruud van Wijlick besloot te kiezen voor een efficiencyslag.

25 februari 2015

Banen in de haven als businessmodel

Ondernemer in beeld | Watertalent

De haven van Rotterdam heeft meer nodig dan de aloude kraanmachinist. Wist je dat er ook juristen werken, verpleegkundigen en HR-specialisten? Watertalent brengt al deze mensen bij elkaar. Ook voor het mkb.

29 januari 2015

Getoond 51 tot en met 60 van 162 totaal, er zijn meerdere pagina's