Ondernemer in beeld

'Door zorgvuldig te lezen kun je een hoop winnen.'

Ondernemer in beeld | Johan Draijer

In het boek Eerste hulp bij juridische zaken vertelt Johan Draijer over zijn bedrijf Torquit en de juridische kanten. Een selectie uit het interview. “In mijn bedrijf heb ik veel met juridische teksten en contracten te maken. Door zorgvuldig te lezen kun je een hoop winnen.”

06 januari 2015

“Zie je Belgische vestiging als apart bedrijf”

DRT Gietvloeren wint Orange Diamond Award

DRT Gietvloeren won dinsdagavond 10 december de allereerste Orange Diamond Award, de prijs voor de best opererende Nederlandse onderneming in België. Het bedrijf groeit flink in België, mede doordat het bedrijf deze markt echt op een aparte manier benadert.

14 oktober 2014

Beter, sneller en efficiënter dan een ander

Ondernemer in beeld | Judith Zijlmans

In een markt die door recessie geteisterd wordt, rest je als ondernemer maar één ding: innoveren. Judith Zijlmans en haar compagnon Nick Simonis hebben de afgelopen jaren hun productieproces flink onder handen genomen en kunnen nu sneller, beter en efficiënter produceren dan hun concurrenten. Die toegevoegde waarde is nu hun onderscheidend vermogen.

06 oktober 2014

Reportage: grootste pepernotenfabriek ter wereld

Over pepernoten en ondernemerschap

Reporters Claartje Vogel en Romy Donk gingen met de camera op pad naar Harderwijk. Hier staat Van Delft: de grootste pepernotenfabriek ter wereld. Wat ontdekten zij hier?

06 oktober 2014

'Binnen vier maanden moesten we het pand uit zijn'

Ondernemer in beeld | Erik Willemse

Erik Willemse is eigenaar van restaurant Carla’s Lunch & Diner. In ons e-book Eerste hulp bij juridische zaken, vertelt hij over zijn ervaringen met het huren van zijn bedrijfsruimte en het verhuizen naar een nieuwe locatie. “Ik ben blij dat ik het risico heb genomen in plaats van te blijven zitten en afwachten.”

26 september 2014

“Het is een kwestie van zakelijk zijn”

Ondernemer in beeld | Daniëlle Kleyheeg

Daniëlle Kleyheeg is eigenaar van detacheringsbureau i4talent. In ons e-book Eerste hulp bij juridische zaken, vertelt ze over de juridische kanten van (flexibel) personeel en ontslag. Een selectie uit het interview. “Veel ondernemers verwarren prive´ en zakelijk met elkaar bij ontslag. Zie dat los van elkaar.”

11 september 2014

Een tweede kans voor vrouwen én overhemden

Ondernemer in beeld | Jolijn Creutzberg

Wie een oud, maar dierbaar overhemd opstuurt naar Van Hulley, krijgt hem binnen een week als boxershort weer terug. Niet alleen milieuvriendelijk om zo je oude kleding te recyclen, maar bovendien sociaal. Bij het naaiatelier Van Hulley krijgen namelijk vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om weer in het werkritme te komen, Nederlands te leren en kennis en vaardigheden op te doen. Initiatiefnemer Jolijn Creutzberg vertelt.

08 augustus 2014

'Een bedrijfspresentatie voor het personeel. Dat bleek motiverend'

Multinational in fruit zet eerste stappen op personeelsgebied

Voor potentiële klanten is het zo vanzelfsprekend. Maar ook voor het eigen personeel zou een bedrijfspresentatie best eens op de agenda mogen staan. Zoals de Olympic Food Group, een multinational met 250 medewerkers, onlangs deed. 'De jongens realiseerden zich voor het eerst dat ze een belangrijke schakel vormen binnen de organisatie.'

11 juli 2014

'Wij serveren geen pizza'

Interview met Roberto Barbagallo | Restaurant Vino e Cucina

‘Even een pizza’tje pakken’ doen we allemaal wel eens. Maar een plek vinden waar je hoogstaand Italiaans kunt eten in Nederland is lastig. Restaurant Vino e Cucina, gevestigd tussen de ambassades in Den Haag, geeft Nederlanders de mogelijkheid te ervaren wat de Italiaanse keuken te bieden heeft buiten pizza en pasta carbonara.

11 juli 2014

"Ik kreeg voor een deel gelijk"

Ondernemer in beeld | Kees Dolman

"Ik kreeg te maken met een rechtszaak omdat ik een bedrijf wilde kopen." In het boek Eerste hulp bij juridische zaken, vertelt Kees Dolman over zijn juridische ervaring. Een selectie uit het interview. “Ik wilde de verkoper aansprakelijk stellen voor de geleden schade en de gemaakte kosten”.

11 juli 2014

Getoond 61 tot en met 70 van 162 totaal, er zijn meerdere pagina's