Ondernemer in beeld

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

'Leukste winkel van Nederland' loopt voorop in duurzaamheid

Willem van Dam: Ik wil mezelf graag steeds verbeteren op mvo-gebied

Willem van Dam is eigenaar van chocolaterie Van Dam in Heemstede, onlangs uitgeroepen tot leukste winkel van 2012. Van Dam is een echte maatschappelijk verantwoord ondernemer. Het begon met fairtrade chocolade. Inmiddels verdiept Van Dam zich steeds in nieuwe manieren om energie te besparen, afval terug te dringen en andere ondernemers te inspireren.

20 november 2013

'Ik ben veel te vriendelijk voor mijn mensen'

Coop-supermarktondernemer wenst tips bij leidinggeven

Voor supermarktondernemer Henry Hubers uit Vinkel kwam het Excelleren-project op een bijzonder goed moment. Toen hij zich eind vorig jaar aansloot bij supermarktketen Coop liepen de zaken iets te goed. 'We groeiden van tien naar 23 personeelsleden.'

11 november 2013

"Wij exporteren de Nederlandse fietsenkennis de wereld over"

VANMOOF in vier jaar tijd grote naam in fiets- en ondernemersland

De broers Carlier begonnen vier jaar geleden hun bedrijf VANMOOF. Wat begon met 'laten we de Nederlandse stadsfiets doorontwikkelen tot een Nederlands exportproduct' is uitgemond in een prachtbedrijf met dealers in Amerika, Azië en Europa.

28 oktober 2013

Ondernemer levert natuurlijke doping aan de Tourploeg

Bakkerij Bisschopsmolen maakt brood voor de Belkin-ploeg

Bakkerij Bisschopsmolen, gevestigd in de oudste werkende watermolen van Nederland, maakt puur en eerlijk brood. Dat wordt gewaardeerd, ook door de wielrenners die aan de Tour de France meedoen. Zij eten elke dag hun eigen, speciaal samengestelde Bisschopsmolenboterhammen.

23 oktober 2013

Boeken en champagne als businessmodel

Jonge ondernemer scoort met unieke winkel in Amsterdam

Books & Bubbles is een boekwinkel in hartje Amsterdam, waar tweedehands boeken worden verkocht én feestjes met champagnebubbels worden gevierd. Gekke combinatie? Eigenaresse Steffy Roos du Maine vindt er niks vreemds aan. “Ik houd van boeken én van feestjes; voor mij voelt het als een heel natuurlijke combinatie.”

22 oktober 2013

"B2B heeft het zwaar met online ondernemen"

Liesbeth Schievink ziet alle B2B met zelfde online problemen stoeien

Op de planning van het bedrijf Corporate Match staat optimalisatie van de website. Dat is ingewikkelder dan een rondje SEO en de toevoeging van meer contactmogelijkheden. Ondernemer Liesbeth Schievink: "We willen niet zovéél mogelijk klanten bereiken, we willen de klanten bereiken die bij ons passen."

22 oktober 2013

"Klanten vinden het juist tof dat ik zo jong ben"

Robert van Hoesel (18) is al drie jaar ondernemer

Pas sinds kort is hij 18 en dus ‘volmachtig’ ondernemer, maar door zijn leeftijd heeft Robert van Hoesel zich nooit laten tegenhouden. Op zijn 15e begon hij als freelance webdesigner. “Mijn eerste betaalde klus heb ik gedaan zonder dat mijn ouders het wisten. Ik zei gewoon dat ik huiswerk ging maken, maar ondertussen was ik lekker aan het verdienen.”

22 oktober 2013

Jonge ondernemers maken succes van studentenbedrijf

Erik Weenink (21) en Peter Nijhuis (22) richten kantoren en scholen in

Samen met compagnon en vriend Peter Nijhuis, verovert jonge ondernemer Erik Weenink de onderwijswereld met flexibele wanden om werkplekken tijdelijk te kunnen scheiden. De jongemannen begonnen het bedrijf in hun studententijd en gaan nu volledig voor het ondernemerschap.

22 oktober 2013

Duurzame paddenstoelen uit het zwemparadijs

Ondernemer in beeld: Siemen Cox van Rotterzwam

In de kelders van het oude zwemparadijs Tropicana in Rotterdam kweekt ondernemer Siemen Cox samen met compagnon Mark Slegers oesterzwammen op organisch restmateriaal. Ze begonnen in maart 2013 met RotterZwam en zien de vraag naar hun paddenstoelen sindsdien alleen maar stijgen.

11 oktober 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 162 totaal, er zijn meerdere pagina's