Personeel ontwikkelen

Personeel

Hoe maak ik een vakantieplanning voor mijn bedrijf?

Voorkom onderbezetting met een goede planning en extra krachten

In de zomer gaan veel werknemers een aantal weken op vakantie. Het is nog een hele klus om binnen het bedrijf alle vakantieplannen op elkaar af te stemmen. Daarom hier een aantal tips om de vakantieplanning overzichtelijk te maken.

05 januari 2018 2 minuten

Geef ik mijn personeel een kerstpakket?

Eindejaarsbonus of kerstpakket?

Waar het vroeger de gewoonte was om medewerkers een eindejaarsbonus te geven in december, laten steeds meer ondernemers die bonus voor wat het is. Het kerstpakket is nu helemaal in! 87 procent van de werknemers krijgt liever een kleinigheidje dan helemaal niks.

18 oktober 2017 2 minuten

Aan welke eisen voldoet een goede leider?

Motiveren én leidinggeven, dat is de truc

Om te zorgen dat je medewerkers hart voor je zaak hebben, is het belangrijk om op een goede manier leiding te geven en te motiveren. Hoe doe je dat?

08 augustus 2017 2 minuten

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers

Hoe pas je je personeelsbeleid aan op diversiteit?

Waar de vrouw kiest voor vrije tijd, leuke collega’s, thuiswerken en een goede werk/privé-balans, kiest de man voor salaris, een uitdagende functie en ontspanning met collega’s. Hoe pas je daar je personeelsbeleid op aan?

31 juli 2017 2 minuten

"Verander de mindset van je personeel: laat werknemers zélf problemen oplossen"

Ondernemers denken vanuit toevoeging van waarde aan hun bedrijf; medewerkers zijn geneigd zich te verschuilen achter afspraken. Verander de mindset van je personeel. Dat is de boodschap van Wouter Hart van Verdraaide Organisaties.

31 juli 2017 1 minuten

Hoe ontwikkel je een leercultuur binnen je organisatie?

Welke leervormen kun je inzetten?

Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen in je werk. Daar zal iedere werknemer en werkgever het mee eens zijn. Om meer lol en uitdaging in je werk te krijgen, maar vooral om als bedrijf beter te presteren. Een leercultuur is niet op te leggen, maar wel te sturen!

17 juli 2017 3 minuten

Drie redenen waarom je personeel zich ondergewaardeerd voelt

Erken je personeel en maak hen bevlogen werknemers

Je wilt je beste werknemers aanmoedigen en ervoor zorgen dat zij gemotiveerd blijven. Daarvoor moet je ze laten weten dat je hun goede prestaties erkent. Toch hebben veel medewerkers niet het gevoel dat zij worden gewaardeerd. Het Amerikaanse zakenblad Forbes zette de drie meest gemaakte fouten op een rij.

13 juli 2017 2 minuten

Hoe breng ik mijn kwaliteiten in kaart?

Competenties en personal branding

Om je onderneming tot een succes te maken, is het belangrijk dat je je kwaliteiten in kaart kunt brengen. Het maakt duidelijk of je inderdáád ondernemer kunt worden, geeft je ondernemingsplan iets extra's en leert je voor welke functies je personeelsleden moet zoeken.

27 juni 2017 3 minuten

Hoe bereik je Generatie Z?

Ben je klaar voor de opvolgers van de millennials?

Waren we net gewend aan de millennials, dient de volgende groep zich alweer aan. Generatie Z wordt geboren met een telefoon in de hand, in een tijd van welvaart en overvloed, maar ook van terrorisme en nepnieuws. Hoe lok je deze groep naar je winkel?

18 mei 2017 1 minuten

Haal alles uit je personeel

Is een passie-prestatiecontract de oplossing?

Wat iedere ondernemer wil weten: hoe haal je nou meer uit je medewerkers? Zakendokter Alex Klein pleit voor passie-prestatie-contract. Wie droomt er nou niet van gepassioneerde en op en top gemotiveerde medewerkers? Want laten we eerlijk zijn: soms valt de praktijk tegen…

24 april 2017 1 minuten

7 tips voor werknemers met autisme

Tips van een ervaringsdeskundige

Overweeg je om iemand met autisme aan te nemen die nu geen baan heeft? Dan heeft Niels van Buren van Swink webservices alvast een paar tips voor je, die ze met vallen en opstaan geleerd hebben.

06 april 2017 3 minuten

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017 2 minuten

Ondernemer, ga terug naar de bedoeling van je bedrijf!

MKB Trends 2013: Ondernemers lopen vast in managementlogica

Door een 'lawine van onnatuurlijke managementlogica' zijn veel organisaties verdraaid. Ondernemers zijn de basis van hun bedrijf uit het oog verloren en moeten komend jaar alles op alles zetten om weer vanuit de oorspronkelijke bedoeling te gaan werken.

23 september 2016 3 minuten

De kracht van een goed gekozen metafoor

Column Joachim ter Haar | Personeel motiveren

Vorige week werd op de radio een onderzoek besproken dat aantoont dat mensen met veel meer trots en bezieling werken als ze zelf een titel voor hun baan mogen verzinnen. Een broodjesverkoper werd een Sandwich Artist en een front office medewerker een First Impression Officer, helemaal goed.

02 juni 2016 2 minuten

Waarom en hoe houd ik een planningsgesprek?

Tips voor een goed verloop

Voer aan het begin van elk jaar een planningsgesprek met je medewerkers. Het vormt de basis voor het functionerings- en beoordelingsgesprek. Maar het is tevens een goed moment om de doelstellingen van je bedrijf op individuele medewerkers af te stemmen.

12 mei 2016 2 minuten

Hoe werkt een ploegendienst?

Do's and dont's bij het instellen van een ploegendienst

Om te zorgen dat er continu gewerkt wordt in je bedrijf kun je ploegendiensten draaien. Daarbij laat je de medewerkers werken in onregelmatige uren volgens een vast rooster. Hoe pak je het inroosteren van de shifts aan?

11 mei 2016 2 minuten

Laat ik mijn medewerker een opleiding volgen?

Moet ik de opleidingen en cursussen van mijn personeel betalen?

Je wilt uiteraard uit je personeel halen wat erin zit. Houd het niveau van je medewerkers op peil door hen opleidingen en/of cursussen te laten volgen. Wat voor afspraken maak je over de studiekosten?

10 mei 2016 2 minuten

“Behandel je personeel zoals je klant.”

Willem Wouters - DWise

Overuren? Kantoortijden? Controle? Bij IT-organisatie DWise Applicaties in Schijndel werkt het anders dan bij het gros van de bedrijven. De programmeurs en webbouwers zitten niet elke dag van 9 tot 5 op kantoor. De werknemers gaan regelmatig onder werktijd naar het museum, het zwembad of het bos voor een bootcamp, paardrijdsessie of een goed gesprek. En dat levert ze persoonlijke ontwikkeling, laag ziekteverzuim en goede financiële resultaten op, vertelt eigenaar Willem Wouters.

15 mei 2015 3 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 107 totaal, er zijn meerdere pagina's