Slim werken

Mobiliteits desk

"De belangrijkste belemmering is ingesleten gedrag"

Interview met Lodewijk de Waal, voorzitter Platform Slim Werken Slim Reizen

Als voorzitter van het Platform Slim Werken Slim Reizen maakt Lodewijk de Waal ondernemers graag bewust van het reis-en werkgedrag van zijn werknemers, om dit op een positieve manier te kunnen beïnvloeden.

30 december 2013

'De werkgever heeft een sleutel in handen'

Interview met Drs. Maaike Adriaens van MuConsult

Sinds 2009 doet MuConsult jaarlijks onderzoek naar de effecten van werkgeversmaatregelen op het reisgedrag van werknemers in Stadsregio Arnhem Nijmegen. Hier de bevindingen.

30 december 2013

'We zijn er om beweging op gang te brengen'

Interview met Anja Dijkman van Kenniscentrum Werk & Vervoer

Het Kenniscentrum Werk & Vervoer is opgericht met als doelstelling de werknemer bewuster te maken van de keuzes die zij kunnen maken met betrekking tot mobiliteit.

30 december 2013

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares

Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan vergaderen met je personeel, leveranciers of businesspartners op afstand. Een voorbeeld uit de praktijk.

22 oktober 2013

Het Nieuwe Werken: neem obstakels weg

Bereid je medewerkers voor op een nieuwe vorm van werken

Wil jij je bedrijf graag klaarmaken voor de toekomst? Begin met Het Nieuwe Werken. Denk er wel aan om je medewerkers eerst kennis te laten maken met deze vorm van werken en neem voor hen de obstakels weg.

22 juli 2013

Ziekteverzuim lager door thuiswerken

Plaatsonafhankelijk werken makkelijker voor mensen met handicap

Thuiswerken helpt het ziekteverzuim omlaag. Dit geldt vooral voor werknemers met een handicap. Zij werken meer uren als voor hen de mogelijkheid tot plaatsonafhankelijk werken bestaat.

27 juni 2013

Flexibel werken

Andere werktijden, korte werkweek en telewerken

Natuurlijk is het prettig als je medewerkers niet meer in de file staan maar blijft de productiviteit bij flexibel werken net zo hoog, ondanks het lege kantoor? De mogelijkheden van flexibel werken.

24 juni 2013

Hoe werkt een flexibel kantoor?

De voor- en nadelen van een flexibele kantoorruimte

Als ondernemer heb je niet altijd een eigen kantoor nodig. Als je medewerkers flexibel werken kun je ook overwegen om voor een flexibel kantoor te kiezen.

24 juni 2013

Hoe richt je een kantoor flexibel in voor het nieuwe werken?

Hoe creëer je een prettige plek om mobiel te werken?

Door je medewerkers te betrekken bij het ontwerpen van een flexibele inrichting van het kantoor, zorg je ervoor dat de inrichting optimaal aansluit op de huidige en toekomstige manier van werken.

24 juni 2013

Hoe kan ik succesvol mobiel gaan werken?

In tien praktische stappen naar succes

Hoe sta jij ervoor op het gebied van mobiel werken? Vind je het lastig er een succes van te maken? Geen nood. Succesvol mobiel werken komt een stuk dichterbij met dit stappenplan.

27 mei 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 58 totaal, er zijn meerdere pagina's