Duurzaam ondernemen met zonne-energie

Overweeg je zakelijke zonnepanelen? Dan ben je niet alleen duurzaam bezig, je geniet ook financiële en fiscale voordelen. Hoe dat er voor jouw onderneming uitziet, hangt af van een aantal zaken. Zo spelen het soort aansluiting en financiering een belangrijke rol.

Duurzaam ondernemen met zonne-energie levert ook andere voordelen op. Zo verlaag je direct je energie-index. En dat heeft een positief effect op het energielabel van je bedrijfspand. Kies je voor zakelijke zonnepanelen? Dan kies je voor duurzaam. Een mooie stap die je op verschillende manieren kunt financieren.     

Op deze themapagina lees je artikelen over:  

  • Subsidies en aantrekkelijke fiscale regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen 
  • De salderingsregeling voor kleinzakelijke aansluitingen 
  • Financiering van zakelijke zonnepanelen 
  • Verduurzamen van je bedrijfspand: wat is verplicht en welke opties zijn er zoal? 
  • De invloed van zero-emissiezones op je wagenpark 

Hoe financier je je zakelijke zonnepanelen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om je zakelijke zonne-energieproject te financieren? Dat lees je in dit whitepaper.

Bereken de oplevering en terugverdientijd van zonnepanelen

Bereken de bedragen inclusief de salderingsregeling

Overweeg je zonnepanelen voor je bedrijfspand? Dan wil je vast weten hoeveel je bespaart en wat je terugverdientijd is. Gebruik onderstaande calculator en bereken het direct.

Je bedrijfspand verduurzamen: 5 manieren om dit slim aan te pakken

Verplichtingen, investeren in hernieuwbare energie en financiering

De kans dat de energieprijzen ooit weer terugkeren naar het niveau van voor de energiecrisis, lijkt klein. Bovendien moeten de meeste kantoorpanden vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C dragen. Hoog tijd dus om je bedrijfspand te verduurzamen. Ontdek hoe het zit met verplichte verduurzaming in 2024 en lees over 5 manieren om dit slim en voordelig aan te pakken.

Salderingsregeling zonnepanelen: alles over zakelijk salderen

Afbouw salderingsregeling voorlopig van tafel

Wek je zelf groene zakelijke energie op met zonnepanelen of ben je dit van plan? Dan ben je duurzaam bezig en profiteer je van een aantal financiële voordelen. Zo mag je net als huishoudens met zonnepanelen in veel gevallen de salderingsregeling toepassen. Wat salderen precies is, hoe de salderingsregeling werkt voor zakelijke zonne-energie en of de regeling nu wel of niet wordt afgebouwd, lees je in dit artikel.

Zero-emissiezones 2025: ben je goed voorbereid?

Combineer de aanschaf van emissieloze voertuigen met zakelijke zonnepanelen

De energietransitie is in volle gang. En dat heeft gevolgen voor je wagenpark. Vanaf 1 januari 2025 mogen bepaalde bedrijfsauto’s veel binnensteden niet meer in; die zijn aangemerkt als ‘zero-emissiezone’. Tref daarom nu de juiste voorbereidingen, maak een plan voor je wagenpark en overweeg zakelijke zonnepanelen voor voordelig opladen. Hier lees je alles over de nieuwe regels en hoe je er slim mee omgaat.

Energie-Investeringsaftrek (EIA): hoe doe je er je voordeel mee?

Gebruik Energie-Investeringsaftrek om te investeren in duurzame energie

De overheid biedt diverse aantrekkelijke aftrekposten voor mkb’ers en zzp’ers die investeren in duurzame energie. De energie-investeringsaftrek (ook EIA-subsidie) is een van de belangrijkste. Hoe doe je je voordeel met deze gunstige fiscale aftrekregeling?

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

Overzicht van de belangrijkste energiesubsidies en fiscale aftrekposten in 2024

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren biedt onze overheid aantrekkelijke energiesubsidies en fiscale regelingen. Hier lees je de belangrijkste.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen in 2024: welke subsidies zijn er en hoe kun je besparen?

Alles over subsidies, aftrekposten en salderen

Je onderneming verduurzamen met zonnepanelen? De overheid juicht deze investering toe en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met subsidies, fiscale aftrekregelingen en de salderingsregeling. Voor welke regeling of subsidie kom jij in aanmerking en hoe vraag je het aan?