Duurzaam ondernemen

Alles over duurzaam inkopen, klimaatdoelen en subsidies

Als duurzaam ondernemer neem je niet alleen beslissingen voor een beter financieel resultaat om ook voor een betere wereld om je heen. Je kijkt altijd of je kansen kan benutten voor een beter milieu en het welzijn van je collega’s en de maatschappij.

Natuurlijk zijn er wettelijke verplichtingen waar de ondernemer anno 2022 aan moet voldoen, maar er zijn zoveel mogelijkheden om ook echt duurzaam te ondernemen. Als investering voor nu en voor de volgende generatie. In deze themapagina lees je alles over o.a.: 

  • maatschappelijk verantwoord inkopen 
  • starten met duurzaam ondernemen 
  • de wettelijk verplichte energiebesparende maatregelen waar je zeker aan moet voldoen 
  • hoe jij in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek

Welke vormen van mvo zijn er?

Duurzaam, groen, sociaal, ethisch en maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit het ondernemersleven. Dit kun je op meerdere manieren doen. Hier gaan we in op de verschillende vormen, de verschillen en de overeenkomsten.

Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Let op de informatieplicht energiebesparing

Wil jij duurzaam ondernemen? Daarbij horen energiebesparende maatregelen. Bedrijven kunnen op veel verschillende manieren bijdragen aan minder uitstoot. Let op: bepaalde ondernemingen hebben een energiebesparingsplicht en informatieplicht.

Energie-Investeringsaftrek (EIA): hoe doe je er je voordeel mee?

Gebruik Energie-Investeringsaftrek om te investeren in duurzame energie

De overheid biedt diverse aantrekkelijke aftrekposten voor mkb’ers en zzp’ers die investeren in duurzame energie. De energie-investeringsaftrek (ook EIA-subsidie) is een van de belangrijkste. Hoe doe je je voordeel met deze gunstige fiscale aftrekregeling?

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen in 2024: welke subsidies zijn er en hoe kun je besparen?

Alles over subsidies, aftrekposten en salderen

Je onderneming verduurzamen met zonnepanelen? De overheid juicht deze investering toe en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met subsidies, fiscale aftrekregelingen en de salderingsregeling. Voor welke regeling of subsidie kom jij in aanmerking en hoe vraag je het aan?

Duurzame inzetbaarheid: wat is het en pas je het toe in jouw bedrijf?

Zo creëer je waarde voor je werknemers en investeer in gelukkige en productieve werknemers

Als werkgever wil je dat je personeel duurzaam inzetbaar is. Maar wat betekent duurzame inzetbaarheid precies? En hoe begin je ermee? In dit artikel lees je wat duurzame inzetbaarheid is, welke misvattingen er bestaan over deze term en hoe je bij kunt dragen aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Zakelijk elektrisch rijden: de voor- en nadelen

Ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, voordeliger en je kunt de auto voor de deur opladen. Maar er zijn ook argumenten tegen elektrisch rijden, zoals een kleinere actieradius en hogere aanschafkosten. Bovendien duurt laden langer dan tanken. Hoe kom je erachter of een zakelijke elektrische auto iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.