Productiviteit

Bedrijfsvoering

Hoe kan ik effectiever communiceren?

Boost je zakelijke communicatie met deze tips

Een boodschap breng je het liefst duidelijk en doeltreffend over. Dat doe je door effectief te communiceren. Met behulp van een aantal tips en voorbeelden laat je niets aan het toeval over.

18 maart 2024 4 minuten

Hoe kan ik efficiënter communiceren?

En ontdek welke tools je daarbij kunnen helpen

Efficiënt communiceren is essentieel voor je zakelijke succes. Trek daarom alles uit de kast om je boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen. Om je daarbij te helpen kun je gebruikmaken van diverse tools. Wat precies het belang is van efficiënt communiceren, welke tools je kunnen helpen en op welke basisregels je kunt terugvallen, lees je hier.

18 maart 2024 5 minuten

9 tips om efficiënter te werken

Specialist Annemiek Tigchelaar aan het woord

Meer gedaan krijgen in minder tijd: we willen allemaal efficiënter werken. Met de juiste tips en trucs kun je de productiviteit verhogen. We delen in dit artikel 9 tips op het gebied van effectief werken, opgesteld in samenwerking met Annemiek Tighelaar, en een lijst met software die je binnen je bedrijf in kunt zetten om processen te optimaliseren.

11 maart 2024 5 minuten

Zo ga je slim aan de slag met projectmanagement

Ontdek de voordelen van deze efficiënte werkwijze

Een succesvol project afgerond? Dan kunnen de flessen champagne open. Zo’n succes komt niet natuurlijk zomaar tot stand. Met behulp van projectmanagement kun je projecten efficiënt beheersen. Zo vind je voor ieder project een passende werkwijze en vergroot je de kans van slagen. In dit artikel leggen we uit welke onderdelen en termen van belang zijn, welke verschillende fasen je doorloopt en hoe projectmanagement software ondersteuning biedt tijdens je project.

28 september 2023 5 minuten

Wat is een workation en wat zijn de voor- en nadelen?

Ontdek welke hardware noodzakelijk is voor remote werken in het buitenland

Gaan jouw medewerkers al op workation? Deze werkvakanties zijn sinds de invoering van het hybride werken razend populair. In dit artikel gaan we dieper in op wat een workation precies is en wat de voor- en nadelen zijn. Ook leggen we uit hoe je zo’n werkvakantie het beste kunt regelen voor je medewerkers, en welke hardware essentieel is om productief te blijven.

30 juni 2023 4 minuten

Werken in de warmte? Zo maak je een hitteplan

Alles over temperatuurgrenzen, tropenroosters, en andere verkoelende maatregelen

Met temperaturen boven de 30 graden is het volop zomer in Nederland. Heb jij een hitteplan opgesteld? Lees wat je kunt doen om werken draaglijk te houden voor jezelf en je personeel.

12 juni 2023 4 minuten

Projectmanagement: ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Slimmer projectmanagement voor ondernemers

Hoe kleiner je bedrijf, des te groter de impact van een mislukt project. Daarom is projectmanagement juist voor het mkb belangrijk. Hoewel ieder project uniek is, met eigen doelstellingen en tijdlijn, kun je ze wel allemaal volgens dezelfde werkmethode laten slagen.

27 augustus 2021 2 minuten

Hoe werk ik met Google Drive?

Online bestanden maken en beheren

Denk je erover om te gaan werken met Google Drive? Via deze cloud-oplossing heb je overal en altijd toegang tot je bestanden. Je kunt er zelfs realtime samenwerken met anderen. Lees alles over de verschillende mogelijkheden.

09 juli 2021 3 minuten

7 handige apps voor in de auto

Welke apps zijn handig op autogebied?

Welke handige apps voor in de auto zijn er? Genoeg… In dit artikel delen we 7 apps waarmee je winst kunt pakken onderweg. En echt niet alleen door snel en effectief naar je bestemming te navigeren, deze apps zijn er ook om brandstof te besparen, autokosten in de gaten te houden, rijveiligheid te vergroten, files te vermijden en je kilometerregistratie bij te houden voor de belasting.

28 april 2021 5 minuten

Efficiënt videovergaderen: zo doe je dat

Organiseer zelf een online vergadering

Wil jij gaan videovergaderen met je bedrijf? Het is eenvoudiger dan ooit om snel een gestroomlijnde online vergadering te starten. In dit artikel vertellen we je de welke voordelen en nadelen videovergaderen heeft en welke tools er beschikbaar zijn.

10 april 2020 2 minuten

Hoe werkt videoconferencing?

Hoe kan ik virtueel vergaderen?

Vergaderen is van essentieel belang binnen een organisatie. In dit artikel vertellen we je alles wat moet weten met betrekking tot videoconferencing. Als er in je bedrijf thuis of mobiel wordt gewerkt is het lastig om ‘even snel bij te praten’. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om online te vergaderen.

10 april 2020 7 minuten

7 handige apps voor ondernemers uit het mkb

Column | De digitale weg naar een productiever leven

Als ondernemer ben je bezig met alle aspecten van je bedrijf. Van het regelen van de marketing tot de planning en de administratie. Je hebt er een dagtaak aan om op elk vlak alle ontwikkelingen in de gaten te houden. Apps kunnen dat een stuk efficiënter maken!

02 april 2020 4 minuten

Hoe maak ik een projectplanning?

Een innovatieroadmap in 4 stappen

Productontwikkeling staat of valt met een goede planning. Door een realistisch projectplan op te stellen, weten jij en je team tijdig waar jullie aan toe zijn. Je voorkomt onverwachte kosten, problemen en vertraging. Hoe stel je een innovatieplanning op en waar moet zo’n plan aan voldoen?

06 september 2018 3 minuten

5x Succesvolle projectmanagementtools

Blijf binnen de tijd en budget

Slechts een kwart van alle projecten wordt succesvol afgerond - we hoeven niet expliciet te benoemen dat dit wat ons betreft te weinig is. In de meeste gevallen loopt een project in de soep omdat het team zich niet aan de planning houdt of omdat het beoogde budget te krap blijkt te zijn.

23 oktober 2017 3 minuten

10 voordelen van videoconferencing

Hoeveel tijd en geld kan videovergaderen mijn bedrijf besparen?

Misschien kun je er vijf van de tien wel raden, maar graag belichten we de voordelen van videoconferencing even; want het kan je bedrijf echt veel besparen en opleveren. Maar hoeveel precies? Wanneer is het kosteneffectief?

12 juni 2017 2 minuten

Wat is timemanagement?

Hoe kan ik efficiënt mijn tijd indelen?

Veel ondernemers hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen. Een telefoontje hier, een mailtje daar, vergaderingen, afspraken, het houdt niet op. Door je dag goed in te delen kun je efficiënter werken en meer bereiken: timemanagement.

24 juni 2013 5 minuten

Hoe manage ik mijn e-mail?

Tien tips om je e-mailverkeer in de hand te houden

Als je bedrijf een aansprekende website heeft en dagelijks veel bezoekers trekt, zul je veel reacties per e-mail krijgen. Maar hoe verwerk je die mails goed en efficiënt? Tien tips om je mailstroom te beheersen.

10 augustus 2012 3 minuten