Een kantoorruimte die meegroeit met jouw bedrijf?

Met deze 5 tips lukt dat

05 maart 2019

Een tekort aan werkplekken in de kantoorruimte zou de groei van jouw organisatie niet moeten belemmeren. Zoek je een kantoor? Let dan op de mogelijkheden tot groei. Dan hoef je niet binnen de kortste keren weer op zoek. Hierbij 5 handige tips.

Tip 1: Huren is beter dan kopen

Kantoorruimte huren, of liever kopen? Dat is de eerste vraag waar je voor komt te staan wanneer je organisatie zich wil vestigen. Voor een snel groeiende organisatie is huur de beste optie. Dan loop je het minste risico dat je vast blijft zitten aan kantoorruimte en blijft je organisatie het meest flexibel.

Tip 2: Laat je ontzorgen bij de inrichting van je kantoorruimte

Voor de aanschaf van kantoormeubilair is een flinke uitgave nodig. Stoelen, kasten en bureaus. Er zijn nogal wat meubels nodig om een functionele en comfortabele kantoorruimte te creëren. Met name in de start-up/groeifase van een bedrijf wil of kan je niet altijd een groot bedrag uitgeven aan kantoormeubilair. Het is in dat geval een verstandige keuze om het meubilair te leasen.

Met het inrichtingsconcept van SKEPP, genaamd Officeplanner, heb je de inrichting van de kantoorruimte snel en gemakkelijk voor elkaar. Officeplanner biedt een totaalplaatje: een 100 procent flexibele kantoorruimte om zo de ultieme werkomgeving te creëren. Doordat je direct een kant-en-klaar kantoor hebt, ontlast je jezelf van de inrichtingsfase. Deze 100 procent flexibiliteit is ideaal wanneer je snel wilt schakelen en werkplekken nodig hebt wegens nieuw aangenomen personeel. Nieuwe meubels kunnen binnen één week tijd al geleverd worden. Hoe dynamisch is dat?

Tip 3: Werk volledig in de cloud

Spreek binnen jouw organisatie af om niet meer te printen en bespaar kostbare ruimte. Je schrapt zo opbergblokken en ladenkasten uit de inrichting van je nieuwe kantoorruimte. Sla alle bestanden op in de cloud en werk overal en op alle tijdstippen samen met teams aan projecten. Dit geeft meer inzicht in deze gezamenlijke projecten en je bent maatschappelijk verantwoord bezig. Een win-win-situatie.

Bovendien, mocht er een laptop verloren gaan, dan is dit geen ramp voor de organisatie. Het is natuurlijk zonde van dat dure apparaat, maar je gegevens blijven veilig: ze staan in de cloud. Daarnaast kun je van afstand alle gegevens op een verloren laptop wissen. Zo valt je vertrouwelijke informatie niet in verkeerde handen.

Tip 4: Ga een flexibel huurcontract aan

Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat bedrijven een huurcontract van 5 jaar afsluiten. Het komt steeds vaker voor dat verhuurders een flexibel contract aanbieden. Zo’n overeenkomst voorkomt dat je aan een te klein kantoor vast komt te zitten. Je vestigen op twee locaties is ook een optie, maar dat is qua communicatie en werken in teamverband niet optimaal.

De ideale huurtermijn voor een huurcontract is één jaar. Een kortere termijn betekent significant hogere kosten. Een langere doet afbreuk aan de flexibiliteit van je bedrijf als je bijvoorbeeld kantoorruimte huurt in Amsterdam of welke stad dan ook.

Tip 5: Huur niet de laatst beschikbare kantoorruimte

Ben je van plan om een gedeelte van een kantoorpand te huren? Check dan eerst of dit de laatst beschikbare kantoorruimte is, dus of er verder in het pand geen ruimte meer over is. Is dit inderdaad het geval? Denk dan goed na of deze ruimte wel geschikt is voor jou. De kans is groot dat je genoodzaakt bent te verhuizen wanneer je bedrijf groeit. En verhuizen kost tijd en geld.

Tot slot

Kantoorruimte huren? Vraag om advies op maat!

De vastgoedconsultants van SKEPP hebben niet alleen kennis van de kantorenmarkt, maar nemen ook jouw wensen en behoeften uitgebreid door. Zo huur je gemakkelijk en snel een kantoorruimte die past bij jouw bedrijf en ben je verzekerd van een huurcontract en een huurtermijn die aansluiten bij jouw wensen. Neem contact op met SKEPP voor het vinden van passende kantoorruimte.