5 tools om productiever te werken

Haal meer uit je onderneming met deze software en tools

09 juli 2018

In de waan van de dag ga je maar door en door en door. Af en toe is een pas op de plaats niet verkeerd. Een moment waarop je ‘aan de winkel’ in plaats van ‘in de winkel’ werkt, zodat je in drukke periodes efficiënter kunt zijn en meer uit je bedrijf kan halen. Hoe? Met behulp van de juiste tools lopen de zaken het hele jaar door op rolletjes.

1. Wufoo: Online formulieren maken voor niet-programmeurs

Je ziet ze steeds vaker: formulieren op een website waarin je je gegevens invult om vervolgens een e-book te kunnen downloaden. Een slimme lead generator. Het bouwen van formulieren op je website is alleen niet eenvoudig. Wufoo helpt je op weg met een online applicatie waarmee je contactformulieren, online onderzoeken en uitnodigingen kunt creëren. Deze online formulieren helpen jou weer met het verzamelen van data, registraties en betalingen bijvoorbeeld. Informatie die jou helpt met het beter organiseren van je bedrijf.

2. Twinfield: Online boekhouden voor ondernemers

Bij startende bedrijven is de boekhouding soms echt een schoenendoos met bonnetjes; daar ga je de wereld niet mee veroveren. Software kan je helpen om orde op zaken te stellen. Twinfield bijvoorbeeld biedt boekhoud-software aan speciaal voor kleine bedrijven; het mkb. Ontzettend handig, omdat je zo altijd inzicht hebt in de huidige stand van zaken op financieel gebied. De software van deze leverancier is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te passen aan je eigen behoeften. Dankzij de mobiele app kun je ook onderweg je financiële status checken.

3. Slack: Online samenwerken voor teams

Slack is er voor teams die samenwerken. Projecten opstarten, een nieuwe collega selecteren, code deployen, verkoopcontracten nalezen, budget vaststellen, A/B tests meten, vrijdagmiddagborrel plannen en ga zo maar door, Slack komt van pas. De software maakt je productiever en minder gestresst. En zelfs een beetje gelukkiger. Het brengt alle communicatie van het hele team samen in een online gedeelde werkruimte waar gesprekken georganiseerd en toegankelijk zijn. Slack vereenvoudigt communicatie, helpt het team met het vinden van antwoorden en stroomlijnt je workflow. En dat allemaal zonder fysieke vergaderingen.

4. Dropbox: Online documenten bewaren voor iedereen

Vroeger had je een kast met van die schuifdeuren waar achter allemaal dikke mappen stonden met geprinte documenten. Dat was toen je archief. Als je een document van vorig jaar nodig had, hoopte je maar dat je het volgens het systeem had opgeborgen - anders vond je het nooit meer terug. Dat is nu wel anders. Steeds meer bedrijven werken paperless, of in elk geval digitaler. Dat betekent dat er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van online opslag zoals Dropbox. De software biedt een plek waar je documenten, contracten, foto’s of wat voor content dan ook kan bewaren én delen met je collega’s. Omdat de documenten online bewaard worden, zijn ze ook vanuit huis of onderweg inzichtelijk. Super handig als je een dagje thuiswerkt of op vakantie bent.

5. Teamleader: CRM én meer voor het mkb

Een van de meest bekende CRM-systemen voor het mkb is Teamleader, een online tool voor CRM & sales, projectmanagement en facturatie in één. Teamleader helpt je in de basis om je contacten op één plek te beheren en je klantgroep en leads te overzien. Dat betekent dat je je klanten en leads persoonlijk kunt benaderen; je kunt de database segmenteren op filters die jij zelf instelt. Deze contactmomenten worden ook nog eens automatisch vastgelegd; zo bespaar jij tijd om te investeren in het opbouwen van klantrelaties. Naast het vereenvoudigen van klantcontact, geeft Teamleader CRM je ook inzicht in de status van ieder contact en helpt het systeem je om efficiënter deals te sluiten - en welke ondernemer wil dat nou niet?! Het grootste voordeel van Teamleader is misschien nog wel dat het koppelingen biedt met honderden andere tools, waaronder de eerste genoemde vier hierboven.

Productiever werken 2.0

Wat als je Wufoo integreert met Teamleader? Dan wordt de informatie die jouw leads online invullen automatisch toegevoegd aan je database. Je loopt nooit meer een lead mis en kunt ze ook nog eens gestructureerder opvolgen. Doordat je continu bovenop de nieuwe leads zit, zul je het aantal conversies naar klanten verhogen.

Ook Twinfield kun je koppelen aan Teamleader. Waarom zou je je boekhouding koppelen aan een CRM? Zodat beide systemen automatisch synchroniseren en zowel de boekhouding als het CRM up-to-date is qua facturen en kreditnota’s. Dankzij de koppeling hoef je facturatiegegevens of bedragen niet langer handmatig in te voeren, dat voorkomt een hoop fouten!

Het is zelfs mogelijk om Slack te koppelen aan Teamleader, zodat je een notificatie krijgt als er een nieuwe lead binnenkort of de deal-status veranderd is. Zo blijft je team ook onderweg op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pijplijn!

En de documenten die je bewaart in Dropbox, kun je koppelen aan contactpersonen of bedrijven in Teamleader CRM. Zo weet je een verkoopcontract of andere persoonlijke documenten altijd direct terug te vinden.

Gratis advies van een specialist over jouw workflow

Te veel nieuwe informatie? Zie je door de bomen het bos niet meer; weet je niet waar je moet beginnen maar wil je productiever werken en meer omzet draaien? Dan hebben we goed nieuws: Teamleader geeft gratis advies aan ondernemers die worstelen met hun workflow.

Je kunt online een ‘demo request’ doen en dan word je in contact gebracht met een van hun specialisten. Hij of zij gaat samen met jou bedenken hoe je jouw workflow kunt optimaliseren. Dus geen algemeen praatje, maar persoonlijke tips gebaseerd op jouw business waarmee je ‘aan de winkel’ kan werken. Je kunt de demo request hier aanvragen!