Hoe kan ik met Growth Hacking mijn bedrijf snel laten groeien?

Wat is het en werkt het voor mijn bedrijf?
Growth Hacking staat voor snel groeien, met een minimale investering: een ideale marketingtactiek voor start-ups met beperkt budget en eigenlijk voor ieder bedrijf dat gaat voor optimale groei en maximale ROI. Zo kun je jouw bedrijf snel kunt laten groeien met Growth Hacking...

Het is een online marketing-term waar je met geen mogelijkheid meer omheen kunt, maar wat is Growth Hacking nu precies? Het staat voor snel groeien, met een minimale investering: een ideale marketingtactiek voor start-ups met beperkt budget en eigenlijk voor ieder bedrijf dat gaat voor optimale groei en maximale ROI. Benieuwd hoe je jouw bedrijf snel kunt laten groeien? In deze Growth Hacking uitleg lees je hoe!

Wat is growth hacking precies?

Met Growth Hacking wordt er met een minimaal budget naar optimale groei, omzet en naamsbekendheid gestreefd. Er worden verschillende tools ingezet om het maximale uit data en inzichten te halen. Vaak speelt het product of de dienst zelf een belangrijke rol binnen de Growth Hacking strategie. Denk aan Airbnb, waarbij gebruikers beloond worden bij het aandragen van nieuwe leden. Ook unieke campagnes die viral gaan zijn voorbeelden van Growth Hacks.

Voor- en nadelen van Growth Hacking

Klinkt gewoon als een slimme marketingstrategie? Is het ook, maar toch onderscheidt Growth Hacking zich van de traditionele (online) marketing. Bij marketing worden vaak meerdere kanalen ingezet, wat meestal vraagt om een flink budget en een grotere investering.

Het voordeel van Growth Hacking is dat er heel bewust gekozen voor een bepaald middel. Met de nieuwste technologieën, inzichten en een flinke dosis creativiteit wordt er een speciale Growth Hack ontwikkeld – passend bij de doelgroep, het product of de dienst. Hierdoor kun je je (beperkte) budget gerichter inzetten. Nadeel is wel dat je creativiteit in huis moet hebben of moet inkopen. Ook kan het met beperkte financiele middelen langer duren voordat je je gewenste doelgroep hebt geactiveerd

Hoe zet je Growth Hacking in voor jouw bedrijf?

De Growth Hacking uitleg is eenvoudig; deze manier van werken is interessant voor ieder bedrijf dat optimaal wil groeien met een minimale investering en is bij uitstek interessant voor start-ups met een kleine budget. De manier waarop Growth Hacking gebruikt kan worden voor de groei van jouw bedrijf hangt volledig af van je product of dienst en de capaciteiten van het team. Bedrijven als We Are Off The Record en Growth Tribe helpen bedrijven slimme Growth Hacks in te zetten.

.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees meer over Growth Hacking en ga zelf aan de slag.


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten