Privacy veilig stellen op LinkedIn

Bepaal zelf waarvoor je gegevens op Linkedin gebruikt worden

06 september 2011

LinkedIn haalde de afgelopen dagen de woede van veel van haar gebruikers op de hals, door privégegevens van 'LinkedInners' ongevraagd voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hoe kun je voorkomen dat dit jou overkomt?

De afgelopen dagen is LinkedIn, de sociale netwerkdienst voor professionals, veelvuldig in het nieuws geweest. Reden hiervoor is dat het sociale medium sinds kort foto's en namen van LinkedIn-leden ongevraagd gebruikt voor reclames, zo schrijft NU.nl. LinkedIn heeft sinds juni een wijziging aangebracht, waardoor het alle LinkedIn-leden met hun profiel aanbiedt voor commerciële doeleinden. Pas als de gebruiker zelf actie onderneemt en de standaard aangevinkte toepassing uitzet, gaan gegevens niet langer naar derden. (bron: NU.nl)

Staking

Vanwege veelvuldige kritiek op dit besluit, heeft de netwerkdienst bovenstaande activiteiten inmiddels gestaakt. Wil je er zeker van zijn dat jouw gegevens niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden, volg dan deze stappen. Je zet de aangevinkte toepassing dan uit en scherpt je privacyinstellingen aan.

Stappenplan

1. Ga op de LinkedIn profielpagina met de cursor naar je naam (rechtsbovenin). Er verschijnt een klein menu; klik op 'settings'.

2. Klik linksonder op 'Account',

3. In de kolom naast Account, klik je vervolgens op 'Manage Social Advertising',

4. Zet het vinkje UIT bij 'LinkedIn may use my name & photo in social advertising'.

LinkedIn gebruikt je naam en foto vanaf nu niet meer voor advertenties.

Auteur

Ronald de Snoo

Ondernemer binnen een onderneming Mijn naam is Ronald de Snoo, projectmanager bij MKBSD. In 2011 rondde ik in Arnhem mijn opleiding Communicatie af en startte ik bij MKB Servicedesk. In deze sterk groeiende organisatie rolde ik vanaf mijn start van de ene functie in de andere en heb ik in korte tijd van veel van de verschillende werkzaamheden binnen een organisatie mogen proeven.