Verhoog je webshop-omzet met 15 procent

Producten ook voor mobiel aanbieden loont

21 november 2018

Je kunt de omzet van je webshop met zo'n 15 procent verhogen door je producten of diensten ook op een mobiele website aan te bieden. Steeds meer Nederlanders winkelen met hun smartphone en dit aantal zal alleen maar toenemen. Dat blijkt uit onderzoek van PayPal, uitgevoerd door Forrester Consulting.

Hoe start ik een webshop?

Eind 2012 werd 112 miljoen euro per mobiele telefoon omgezet. Forrester Consulting verwacht dat dit in 2017 1,1 miljard euro zal zijn, een stijging van 57 procent per jaar.  Dan heeft 80 procent van de Nederlanders een smartphone. Dit is nu 54 procent.

Meer traffic

Het toevoegen van een mobiele website of app verhoogt de traffic naar je webshop en zorgt voor beter contact met je bestaande klanten. Op dit moment heeft maar een op de drie ondernemers een mobiele website of app. 

Zelf maken

Een mobiele website hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende tools waarmee je zelf van je website een mobiele site kunt maken. Daar betaal je vervolgens 5 tot 20 euro per maand voor, afhankelijk van hoe uitgebreid je het maakt.

Een app laten bouwen is duurder, maar wordt ook steeds aantrekkelijker omdat het niet meer altijd nodig is aparte apps te maken voor de besturingssystemen van Apple en Android. Bij Windows 8 moeten applicaties zelf toepasbaar zijn op vast én mobiel internet.

Auteur

Marlou Visser