Acquisitiefraude

Juridische desk

Ondernemers opgelet: nepfactuur van de KvK

Spookfactuur voor afgeschafte jaarlijkse bijdrage KvK

Verschillende ondernemers hebben hem al gehad en bij andere ondernemers zal hij de komende weken nog op de mat vallen: een factuur, zogenaamd van de KvK, voor de jaarlijkse bijdrage. Betaal hem niet!

02 februari 2016

Ondernemer, laat je niet oplichten!

Pas op voor acquisitiefraude

Het aantal meldingen over acquisitiefraude lijkt de laatste tijd flink toe te nemen. Ondernemers worden niet alleen vaker, maar ook steeds agressiever benaderd over zogenaamde overeenkomsten, verlengingen van contracten of vermeldingen van hun bedrijfsnaam in een bedrijvengids of op een website.

02 februari 2016

"Oplichters 2 jaar de cel in"

Nieuwe wet SP en VVD beschermt ondernemers tegen spooknota's

De SP en VVD dienen vandaag een initiatiefwet in die een einde moet maken aan spookfacturen. Tot nu toe hebben fraudeurs vrij spel omdat er nog geen wet- en regelgeving en maatregelen zijn. Als de wet aangenomen wordt, moeten criminelen als het aan SP en VVD ligt in het ergste geval 2 jaar de cel in.

12 maart 2014

Pas op voor een telefoontje van Domein Regulatie Benelux!

Blokkade van je internetdomein is flauwekul

"Iemand heeft geprobeerd jouw domeinnaam, maar dan eindigend op .net, .eu of .info, vast te leggen. Omdat jij de naam met .nl bezit, is deze registratie geblokkeerd en heb je 48 uur de tijd om ook het adres met de andere uitgang te claimen. Dat kan al voor 30 euro voor vijf jaar. Als je het niet doet, wordt het adres door een derde overgenomen." Met dit onwaarschijnlijke verhaal probeert DR Benelux ondernemers over te halen klant te worden. Trap er niet in.

12 juli 2013

Werkwijze Bedrijvengidsonline.nl

Inventarisatie van klachten

MKB-Nederland en Stichting Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) krijgen al lang klachten van ondernemers over Bedrijvengidsonline.nl, een activiteit van Infosite bv en Website Services bv.

15 augustus 2012

Wat is acquisitiefraude?

En wat doet MKB-Nederland eraan?

MKB-Nederland maakt zich al jaren hard voor het terugdringen van acquisitiefraude en trekt daarin vaak samen op met het landelijke Steunpunt Acquisitiefraude (SAF).

15 augustus 2012

MKB-Nederland start juridisch proces tegen Bedrijvengidsonline.nl

Actiesite ikbenmisleid.nl gelanceerd

MKB-Nederland onderneemt juridische stappen tegen Bedrijvengidsonline.nl, een internetgids van Infosite bv en Website Services bv.

15 augustus 2012

Meldingen van misleiding stromen binnen

Binnen één dag bijna 170 klachten over Bedrijvengidsonline.nl

Op de actiesite www.ikbenmisleid.nl van MKB-Nederland hebben sinds dinsdagavond al bijna 170 ondernemers zich gemeld met klachten over www.bedrijvengidsonline.nl.

15 augustus 2012

Gesprek MKB-Nederland en Bedrijvengidsonline.nl

Stand van zaken

Bijna 220 ondernemers hebben in een paar dagen tijd een klacht ingediend over de werkwijze van Bedrijvengidsonline.nl. De bedrijven achter deze site, Infosite bv en Website Services bv, gaan in gesprek met MKB-Nederland.

15 augustus 2012

MKB-Nederland spant proces acquisitiefraudeurs aan

‘Bescherming mkb door Wet op de Oneerlijke Handelspraktijken’

MKB-Nederland heeft bij de rechtbank van Groningen een proces aangespannen tegen Holland Internet Group bv, Telefoongids.com bv en Infosite bv, die zij beschuldigt van acquisitiefraude.

15 augustus 2012

Getoond 11 tot en met 20 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's