Maak jij ook gebruik van CCleaner en heb je het programma gedownload of geüpdate tussen 15 augustus en 12 september 2017? Zorg dan dat je onmiddellijk de volledige inhoud van je computer wist.
Je kunt als ondernemer nog zulke goede protocollen hebben opgesteld om datalekken tegen te gaan, helemaal voorkomen lukt bijna nooit. Om zeker te zijn dat er niet ongemerkt gevoelige data bij criminelen terecht komt, moet je datalekken monitoren.
Nederlandse bedrijven zijn zeker tien miljard euro per jaar kwijt door toedoen van cybercriminelen. Zelf liever geen slachtoffer worden? Stel dan duidelijke regels op.
Zorg ervoor dat in eerste instantie de medewerkers zich bewust zijn van de risico’s die zij vaak zelf veroorzaken. Met één klik al je belangrijke documenten weg. Een zoekgeraakte USB-stick met daarop veel privacygevoelige bedrijfsinformatie. Als ondernemer zit je daar uiteraard niet op te wachten. Toch blijkt dat veel medewerkers zich nauwelijks druk maken om deze gevaren.
Hackers doen er alles aan om te voorkomen dat hun praktijken opgemerkt worden. Niemand geeft het graag toe, maar zeker zes op de tien ondernemers is ooit slachtoffer geworden van cybercrime. Het duurt dan ook gemiddeld 240-250 dagen voordat malware ontdekt wordt. Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval?
We worden steeds vaker opgeschrikt door grootschalige cyberaanvallen. Bijvoorbeeld door ransomware die wereldwijd verspreid wordt via email en razendsnel om zich heen grijpt. De verwachting is dat er alleen maar meer aanvallen zullen komen. Hoe is het met jouw cybersecurity gesteld?
Big Data, bijna iedere ondernemer die online onderneemt heeft er wel eens van gehoord. Het houdt in dat er via verschillende bronnen informatie wordt verzameld over wat iemand zoal doet op internet. Handig voor ondernemers, maar wat als de politiek dezelfde methode toepast?
Het nieuw te vormen kabinet moet meer werk maken van de bestrijding van cybercrime. Ondernemers vinden dat strengere veiligheidseisen aan hen mogen worden gesteld om het te voorkomen.
Zo’n 86% van de Nederlandse bedrijfswebsites die privacygevoelige gegevens verwerken, heeft de beveiliging daarvan onvoldoende op orde. Naast veiligheidsrisico’s voor sitebezoekers, dreigen ondernemers hierdoor steeds meer omzet mis te lopen.
60 procent van de mkb’ers maakt zich zorgen over de beveiliging van systemen tegen cybercrime. Laat je informeren, neem maatregelen en voorkom dat jij slachtoffer wordt van internetcriminelen!
Download het whitepaper
Criminelen weten hun weg online steeds beter te vinden en dat merken ondernemers. 60 procent van de mkb’ers maakt zich zorgen over de beveiliging van systemen tegen cybercrime. Laat je informeren, neem maatregelen en zorg dat jij geen slachtoffer wordt!
Download de whitepaper over cybercrime
60 procent van de mkb’ers maakt zich zorgen over de beveiliging van systemen tegen cybercrime. Laat je informeren, neem maatregelen en voorkom dat jij slachtoffer wordt van internetcriminelen!
Download het whitepaper
40 procent van de ondernemers heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Voorkom dat jij slachtoffer wordt. Doe de scan, krijg inzicht in de risico's in jouw branche en test hoe veilig jouw bedrijf is!
Doe de scan en test jouw veiligheid