Netwerken

3 handige tools om je Google+ mee te meten

Verbeter je relatiebeheer en marketing

Hartstikke leuk natuurlijk dat Google+, maar kun je het ook meten? Ja, dat kan. Google+ heeft daar zelf een nog vrij onbekend tooltje voor en er zijn een paar (gratis) alternatieven.

26 juni 2014

“We willen dat de ondernemers elkaar lijfelijk en online ontmoeten"

Ondernemer in beeld | John Gerdsen

In 2011 komt een pand aan de Nieuwe Gracht in Haarlem op de markt. John Gerdsen wordt benaderd door ondernemersechtpaar Jeroen en Marielle van der Toorn. Of hij het leuk zou vinden er een flexwerkkantoor in te runnen? Dit jaar is Zaamen – zoals het heet - voor de derde keer op rij door Deskbookers uitgeroepen tot beste cowork centrum van Nederland.

11 juni 2014

LinkedIn meest gebruikte sociale netwerk ondernemers

Kenniszoekers en netwerkers

LinkedIn is het meest gebruikte sociale netwerk door ondernemers. Facebook en Twitter volgen op ruime afstand. Google Plus geniet bij ondernemers nauwelijks enige bekendheid. Dat blijkt uit onderzoek door organisatieadviesbureau KplusV in samenwerking met Yellow Walnut.

09 juni 2014

Stijlvol dineren op de Amsterdamse Wallen

Ondernemer in beeld | Daan Olthuis - Blauw aan de Wal

De Amsterdamse Wallen staan bij de meeste mensen niet bekend als het toonbeeld van goede smaak en stijl. Toch is er tussen de seksshops en peeskamers een plek te vinden waar deze twee dingen bij elkaar komen. Ondernemer Daan Olthuis vertelt.

13 mei 2014

Stilzitten met Kerst? Heerlijk!

Column Mario van Vliet | Van crisis tot geweldig jaar

Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaar, Nieuwjaarsdag. Heerlijke dagen. Tenzij ze midden in de week vallen, zoals dit jaar. Want een beetje ondernemer wil werken terwijl de rest van Nederland uitbuikt en luiert, toch? Maar dit jaar veranderde ik van mening.

24 december 2013

'Netwerken is ruilhandel'

Column | Maak van netwerken geen eenrichtingsverkeer.

Over netwerken wordt vaak gezegd: er zijn alleen maar halers en niemand komt brengen. Ook wordt gezegd: het is beter om te geven dan te ontvangen. Onlangs sprak ik trendwatcher Adjiedj Bakas voor een interview in een zakenmagazine. Hij gaf zijn mening over netwerken.

22 oktober 2013

Lancering whitepaper 'Het diplomatieke postennetwerk voor ondernemers'

Minister Uri Rosenthal overhandigt eerste whitepaper aan Hans Biesheuvel

Tijdens een werkbezoek aan kassenbouwer VB Greenhouses reikte minister van Buitenlandse zaken, Uri Rosenthal, de eerste versie uit van het whitepaper 'het diplomatieke postennetwerk voor ondernemers' aan Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland.

22 oktober 2013

Hoe belangrijk is netwerken in Turkije?

Fragment uit het webinar 'Ondernemen in Turkije'

Investeren in een persoonlijke relatie met je Turkse klant kan je veel opleveren. Hoe je dat doet, komt aan bod in het webinar 'Ondernemen in Turkije'.

22 oktober 2013

Ambassade Athene start incubator voor ondernemers

Bedrijven, universiteiten en ambassade steunen initiatief

Ben jij een jonge ondernemer die klaar is voor het avontuur? De Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad Athene opent een flexibele werkplek voor Nederlandse en Griekse ondernemers onder de 35. Bedrijven, universiteiten en ervaren professionals zijn bij het initiatief betrokken om de ondernemers te ondersteunen.

22 oktober 2013

Landelijke dag van de Zelfstandige

Kom in contact met opdrachtgevers en ontmoet zzp'ers

Op woensdag 20 maart 2013 is het voor de zesde keer de landelijke Dag van de Zelfstandige. Een feestdag voor alle zelfstandig ondernemers zonder personeel; zzp’ers.

04 september 2013

Waarom mobiel internet op kantoor?

De plussen van een WiFi-verbinding binnen jouw bedrijf

Waarschijnlijk maak je thuis al gebruik van een draadloos netwerk (WiFi). En onderweg zijn er tal van mogelijkheden om met je laptop of smartphone via WiFi internetverbinding te krijgen. Alleen op kantoor is de situatie anders.

24 juni 2013

Beheeroplossingen voor Het Nieuwe Werken

Hoe houd je de ICT-regie in handen?

Het Nieuwe Werken heeft de bedrijfssituatie in Nederland fundamenteel omgegooid. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Hoe behoud je zelf de regie over je bedrijfsvoering? Hoe beheer je de privéapparatuur waarmee steeds meer medewerkers tegenwoordig contact maken met je bedrijfsnetwerk?

24 juni 2013

Zorg voor een goede ICT-infrastructuur

Zelfonderzoek: heb ik mijn ICT-zaakjes op orde?

Een solide ICT-infrastructuur is de basis van je bedrijfsvoering. Het samenhangende geheel van je pc's, laptops, servers, netwerkkabels, opslagmedia, printers, vaste en mobiele telefoons en uiteraard je telefoon- en internetverbinding moet op orde zijn om te presteren.

24 juni 2013

Ondernemen is verkopen, verkopen en... verkopen!

Column | Klanten krijg je niet vanzelf

Uit de verhalen van geslaagde ondernemers haal ik energie en inspiratie. Dus zat ik op een donderdagavond in de collegebanken met tientallen anderen (zzp’ers, mkb’ers en studenten) en hoorde: ondernemen is verkopen, verkopen en nog eens verkopen. Klanten krijg je namelijk niet vanzelf, daar moet je wat voor doen.

05 april 2013

De positie van Turkse en Marokkaanse vrouwelijke ondernemers in Nederland

Column | Hoe zorgen we voor meer diversiteit in ondernemersland?

Op dit moment zijn er ruim 370.000 Turken in Nederland, waarvan circa 5 procent ondernemer is. 17 procent daarvan is vrouwelijk: fors minder dan de 32 procent vrouwelijke ondernemers in Nederland. Marokkaanse ondernemers zijn nog verder ondervertegenwoordigd met maar 12 procent vrouwelijke ondernemers.

04 maart 2013

‘Aparte’ netwerkclubs kweekvijver voor old boys network

Column | Clubs voor vrouwen, zzp'ers en allochtonen: is dat nodig?

Er zijn netwerkclubs voor zzp'ers, vrouwen en allochtonen. Zijn die 'aparte' clubs nodig? De leden vinden blijkbaar van wel en zijn bereid daarvoor lidmaatschapsgeld te betalen. Wat ik ervan vind?

19 februari 2013

De basis van netwerken

Column | Online en offline netwerken

Veel mkb’ers hebben er moeite mee nieuwe business te vinden. Aanpassen aan de tijd qua netwerken, wordt steeds belangrijker. Kies voor een goede koppeling tussen je online en offline activiteiten. Goede marketing helpt je aan nieuwe klanten.

15 februari 2013

Ondernemers zijn beter bereikbaar

Maatregelen om bedrijf, klanten en netwerk bereikbaar te maken, lonen

Andere arbeidstijden, levertijden, werkplekken, communicatievormen en soms een andere bedrijfslocatie: Ondernemers slagen erin beter bereikbaar te zijn, dankzij eigen genomen maatregelen.

24 januari 2013

Getoond 37 tot en met 54 van 107 totaal, er zijn meerdere pagina's