Netwerken

Moet ik volledig voor WiFi gaan?

Alles over het combineren van draadloos en vast internet

Als je overweegt om draadloos internet in te zetten dan zijn er twee mogelijkheden: je doet dit als aanvulling op je al bestaande, bekabelde bedrijfsnetwerk of je doet alles compleet draadloos.

23 januari 2013

Wat is jouw netwerkstijl?

Voel je comfortabel in je manier van netwerken

Het hebben van een divers netwerk is voor veel ondernemers belangrijk. Het is vaak de basis voor het verkrijgen van (nieuwe) opdrachten. Daarom is het juist voor kleine bedrijven belangrijk om te netwerken.

22 januari 2013

Wat kunnen we op netwerk gebied leren van Barack Obama?

Column | Obama en netwerken

Wat een historische dag was het! Ongeacht je politieke voorkeur zul je het met me eens zijn dat Barack Obama geschiedenis heeft geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis een zwarte Amerikaanse president.

22 januari 2013

Zzp'er haalt meeste opdrachten 'offline' binnen

Social media wél steeds belangrijker

Ondanks de opkomst van social media halen eenpitters nog steeds de meeste opdrachten binnen via hun eigen offline netwerk. Wel helpen LinkedIn, Twitter en Facebook zzp'ers steeds vaker aan klanten.

22 januari 2013

Tip 2: Sociale media bestaan niet

Arko van Brakel over sociale mensen

Word jij The Next Entrepreneur? Arko van Brakel geeft zijn tweede van vijf tips. Hoe draagt sociale media bij aan jouw doel? Wees authentiek en zorg ervoor dat je echt een bijdrage levert aan je netwerk.

21 januari 2013

Minister Uri Rosenthal over downloaden whitepaper 'diplomatieke posten'

Hoe Nederland ondernemers over de grens helpt

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse zaken vertelt waar ondernemers met internationale ambities het whitepaper kunnen downloaden met de titel 'Het diplomatieke postennetwerk voor ondernemers' - www.mkbservicedesk.nl/diplomatiekeposten

21 januari 2013

Hoe zet je voet aan de grond in Italië?

Op handelsmissie naar Italië

Meegaan op handelsmissie, beurzen bezoeken, netwerken: Ridder Drost en Hans Biesheuvel weten op welke manieren je de Italiaanse markt kunt betreden.

21 januari 2013

Afsluiting missie Brazilië: "Blijvende indruk gemaakt"

Voorzitter MKB-Nederland blikt terug op geslaagde missie

De economische handelsmissie Brazilië werd afgesloten met een feestelijke netwerkborrel. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland blikte terug op de geslaagde missie: "We hebben een blijvende indruk gemaakt."

21 januari 2013

Haal geld op met MKB Crowdfunding

Haal eigen vermogen op door gebruik te maken van je netwerk (the crowd).

19 januari 2013

80 procent van de zzp'ers bespaart op kerstcadeau

Zzp'er bespaart op kerstgeschenken voor zakelijke relaties

81,6 procent van de zelfstandigen bezuinigt dit jaar op kerstcadeaus van zakelijke relaties. 56,3 procent geeft helemaal geen kerstgeschenk aan relaties, 40,2 procent geeft alleen een kerstcadeau aan een déél van zijn netwerk.

21 december 2012

Hoe zorg ik dat mijn voeding gezond is?

Gezond eten maakt je een gezonde ondernemer

Een broodje van de snackbar waar je langsrijdt, een snack uit het vuistje op een netwerkbijeenkomst, even lunchen in een wegrestaurant. Ondernemers zijn vaak niet de meeste gezonde eters. Gezond eten maakt je zóveel energieker.

05 december 2012

Minister Rosenthal en Hans Biesheuvel lanceren whitepaper diplomatieke posten

Werkbezoek bij kassenbouwer VB Greenhouses in teken whitepaper

Tijdens een werkbezoek aan kassenbouwer VB Greenhouses reikte minister Rosenthal de eerste versie van het whitepaper 'het diplomatieke postennetwerk voor ondernemers' uit aan Hans Biesheuvel.

01 november 2012

VNT Netwerkbijeenkomst 20 september 2012

Willem Overbosch, directeur MKB Servicedesk, spreekt op VNT bijeenkomst [VNT Bulletin]

In het VNT Bulletin van 22 oktober 2012 is te lezen dat Willem Overbosch een lezing geeft over online ondernemen. In het bijzonder over hoe je als ondernemer je website kunt verbeteren.

23 oktober 2012

Hoe bouw je een netwerk op?

Tips voor effectief te netwerken

Netwerken is voor velen dé manier om klanten te werven. Maar hoe doe je dat precies? Stel, je wilt wel netwerken en gaat naar bijeenkomsten en borrels, maar vertrekt vervolgens nooit met dat gouden contact naar huis.

21 september 2012

Netwerken: dé manier om klanten te werven

Tips voor effectief netwerken

Netwerken is dé manier om klanten te werven. Stel, je wilt wel netwerken en gaat naar bijeenkomsten en borrels, maar vertrekt vervolgens nooit met dat gouden contact naar huis. Maar hoe doe je dat?

21 september 2012

Hoe werkt een WiFi netwerk?

De verschillen uitgelegd

802.11b of 802.11G? Beide zijn het termen om de snelheid van het WiFi netwerk aan te duiden. Wat zijn nu precies de verschillen tussen de verschillende WiFi netwerken?

21 augustus 2012

Hoe kan ik mijn draadloos netwerk beveiligen?

Welke vormen van beveiliging zijn er voor mijn bedrijfsnetwerk?

Natuurlijk wil je dat documenten voor iedereen overal toegankelijk zijn. Dan is een goede beveiliging van je bedrijfsnetwerk essentieel.

21 augustus 2012

Waar kun je als ZZP'er terecht als je werkruimte wilt delen?

Hoe kom ik aan een goede werkplek?

Veel ZZP'ers werken vanuit hun eigen huis. Contacten leggen en netwerken vanuit huis is echter lang niet altijd ideaal. Je kunt daarom ook overwegen een werkruimte te delen.

21 augustus 2012

Getoond 55 tot en met 72 van 107 totaal, er zijn meerdere pagina's