Netwerken

Ondernemen is verkopen, verkopen en... verkopen!

Column | Klanten krijg je niet vanzelf

Uit de verhalen van geslaagde ondernemers haal ik energie en inspiratie. Dus zat ik op een donderdagavond in de collegebanken met tientallen anderen (zzp’ers, mkb’ers en studenten) en hoorde: ondernemen is verkopen, verkopen en nog eens verkopen. Klanten krijg je namelijk niet vanzelf, daar moet je wat voor doen.

05 april 2013

De positie van Turkse en Marokkaanse vrouwelijke ondernemers in Nederland

Column | Hoe zorgen we voor meer diversiteit in ondernemersland?

Op dit moment zijn er ruim 370.000 Turken in Nederland, waarvan circa 5 procent ondernemer is. 17 procent daarvan is vrouwelijk: fors minder dan de 32 procent vrouwelijke ondernemers in Nederland. Marokkaanse ondernemers zijn nog verder ondervertegenwoordigd met maar 12 procent vrouwelijke ondernemers.

04 maart 2013

‘Aparte’ netwerkclubs kweekvijver voor old boys network

Column | Clubs voor vrouwen, zzp'ers en allochtonen: is dat nodig?

Er zijn netwerkclubs voor zzp'ers, vrouwen en allochtonen. Zijn die 'aparte' clubs nodig? De leden vinden blijkbaar van wel en zijn bereid daarvoor lidmaatschapsgeld te betalen. Wat ik ervan vind?

19 februari 2013

De basis van netwerken

Column | Online en offline netwerken

Veel mkb’ers hebben er moeite mee nieuwe business te vinden. Aanpassen aan de tijd qua netwerken, wordt steeds belangrijker. Kies voor een goede koppeling tussen je online en offline activiteiten. Goede marketing helpt je aan nieuwe klanten.

15 februari 2013

Ondernemers zijn beter bereikbaar

Maatregelen om bedrijf, klanten en netwerk bereikbaar te maken, lonen

Andere arbeidstijden, levertijden, werkplekken, communicatievormen en soms een andere bedrijfslocatie: Ondernemers slagen erin beter bereikbaar te zijn, dankzij eigen genomen maatregelen.

24 januari 2013

Moet ik volledig voor WiFi gaan?

Alles over het combineren van draadloos en vast internet

Als je overweegt om draadloos internet in te zetten dan zijn er twee mogelijkheden: je doet dit als aanvulling op je al bestaande, bekabelde bedrijfsnetwerk of je doet alles compleet draadloos.

23 januari 2013

Wat is jouw netwerkstijl?

Voel je comfortabel in je manier van netwerken

Het hebben van een divers netwerk is voor veel ondernemers belangrijk. Het is vaak de basis voor het verkrijgen van (nieuwe) opdrachten. Daarom is het juist voor kleine bedrijven belangrijk om te netwerken.

22 januari 2013

Wat kunnen we op netwerk gebied leren van Barack Obama?

Column | Obama en netwerken

Wat een historische dag was het! Ongeacht je politieke voorkeur zul je het met me eens zijn dat Barack Obama geschiedenis heeft geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis een zwarte Amerikaanse president.

22 januari 2013

Zzp'er haalt meeste opdrachten 'offline' binnen

Social media wél steeds belangrijker

Ondanks de opkomst van social media halen eenpitters nog steeds de meeste opdrachten binnen via hun eigen offline netwerk. Wel helpen LinkedIn, Twitter en Facebook zzp'ers steeds vaker aan klanten.

22 januari 2013

Tip 2: Sociale media bestaan niet

Arko van Brakel over sociale mensen

Word jij The Next Entrepreneur? Arko van Brakel geeft zijn tweede van vijf tips. Hoe draagt sociale media bij aan jouw doel? Wees authentiek en zorg ervoor dat je echt een bijdrage levert aan je netwerk.

21 januari 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 108 totaal, er zijn meerdere pagina's