Duurzaamheidskeurmerken

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheidskeurmerken voor je bedrijf: welke zijn er en hoe kies je de juiste?

De belangrijkste keurmerken voor duurzaam ondernemen uitgelegd

Keurmerken, het stikt ervan. Ook op het gebied van duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Toewerken naar een keurmerk duurzaamheid kan je bedrijf veel opleveren. Als je om de juiste redenen voor een nuttig keurmerk kiest tenminste. We maken je graag wegwijs en helpen je kiezen.

21 november 2022 6 minuten

ISO 14001: wat levert het op en hoe behaal je de certificering?

De ISO 14001 certificering uitgelegd en een voorbeeld uit de praktijk

Certificeringen kunnen richting geven wanneer je binnen jouw bedrijf met duurzaamheid aan de slag wilt. En verifiëren wat jouw bedrijf doet voor mens en milieu. Van de vele ISO normen, heeft ISO 14001 een duidelijke link met duurzaam ondernemen. Wat houdt deze ISO norm in en wat levert het je bedrijf op? We helpen je op weg.

21 november 2022 4 minuten

Van A naar B Corp: Hoe verkrijg je een B Corp-certificering?

De wereld van Gecertificeerde B Corps in vogelvlucht

Bedrijven met een B Corp-certificering zijn in opmars. Dat is goed nieuws! Want deze bedrijven voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact. Wat de B Corp-certificering precies inhoudt én hoe je ernaar toe kunt werken, vind je in dit artikel.

01 november 2022 5 minuten

CO2-prestatieladder: verbeter je impact op het milieu

Een certificering voor het meten en reduceren van je CO2-uitstoot

Certificeringen kunnen bijzonder handig zijn voor duurzame ondernemers. De CO2-prestatieladder is daar één van. Wat houdt deze certificering in en wat levert het je op?

01 november 2022 4 minuten