Ondernemer in beeld

Sneller ondernemen desk

"Altijd en overal de juiste klantinformatie"

Ondernemer Martijn Roordink over de voordelen van CRM

Martijn Roordink is oprichter en directeur van Spaces, verhuurder van inspirerende werkplekken en kantoorruimten. Met inmiddels drie vestigingen in Amsterdam en één in Den Haag groeit het bedrijf snel. Om de service naar zijn 5000 klanten efficiënt te organiseren gebruikt het bedrijf Salesforce.

20 oktober 2017

"Meer inzicht door digitaliseren van informatie"

Interview Madelon Gloude | Digitaal werken

Het digitaliseren van je bedrijf heeft veel voordelen, maar hoe zorg je dat digitaal werken ook echt werkt binnen je organisatie? We vroegen het aan Madelon Gloude, businesscoach van Complemento. "De toenemende informatiestromen moet je managen."

12 juni 2017

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares

Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan vergaderen met je personeel, leveranciers of businesspartners op afstand. Een voorbeeld uit de praktijk.

22 oktober 2013

Onderneem jij al op topsnelheid?

Scan geeft je inzicht in kansen op ICT-gebied

Ondernemers in het mkb weten vaak niet wat de mogelijkheden van online werken zijn, laat staan welke programma's en verbindingssnelheid ze hiervoor nodig hebben en hoe het zit met veiligheid. Zorg dat je daar verandering in brengt, maak je klaar voor online werken.

27 september 2013

‘Wie is beter in systeembeheer? Jij of Google?’

Joep Arts en compagnon doen álles in the cloud

De eerste interne regel die Joep Arts en zijn compagnon Bob Rietveld invoerden? 'We doen álles op het web.' En die regel vormt nog steeds de basis van marketingadviesbureau Oxyme.

24 juni 2013

'Cloud computing is uitermate geschikt voor kleine ondernemers'

Ondernemer Ruud Thoomes profiteert van werken in de cloud

Wat zijn de voordelen van cloud computing voor ondernemers? Ruud Thoomes, eigenaar van Altho Handelsonderneming BV, weet het inmiddels: “Werken in de cloud is ideaal. Ik kan overal bij, het werkt sneller en ik bespaar er ook nog eens geld mee.”

24 juni 2013

Internet steeds belangrijker als verkooppunt

Slijter wil zich onderscheiden van keten

Voor Rogier de Mol van De Mol DrankenSpecialist blijft naast een online verkooppunt ook de fysieke winkel van groot belang.

13 februari 2013

'Bij ons betaal je met sociaal kapitaal'

Vincent Ariëns, community manager Seats2Meet Utrecht

In één woord belachelijk vindt hij het, dat er nog plekken zijn waar je voor internettoegang moet betalen in euro's. “Internet is een basisbehoefte voor zzp'ers. Het is hun element. Wij zullen daar nooit geld voor vragen.”

13 februari 2013

Je couveusekindje bekijken via internet

Ondernemer Tijmen Vos heeft 30.000 klanten

Een manier voor ouders om hun couveusekindje 24 uur per dag via smartphone of computer in de gaten te kunnen houden, maar ook een kans voor ondernemers om hun pand betaalbaar te beveiligen. Dat biedt Tijmen Vos, met zijn bedrijf Cameramanager.com.

13 februari 2013

‘Ondernemers kunnen meer uit internet halen’

Alles online: Herman Hoefnagel ziet 99 procent van zijn leveranciers niet

De Nederlandse industrie maakt te weinig gebruik van het snelle medium internet. Dat is de boodschap van ondernemer Herman Hoefnagel, de man achter handelsbureau Hoefnagel Special Alloys & Services.

13 februari 2013

'Prettig om zakelijke informatie visueel te krijgen'

Interview met Robert van Sligter, directeur van GO Markets

Vorig jaar betrok GO Markets een nieuw kantoor in Den Bosch en sindsdien hangt hij daar, midden op de werkvloer een tv die van acht uur 's ochtends tot negen uur 's avonds aan staat op nieuwszenders als CNN, CNBC of RTLZ.

13 februari 2013

'Betrouwbare internetverbinding is broodnodig'

Interview met ondernemer Leo Adank

Leo Adank van Thesus Talking Image weet als geen ander dat een snelle internetverbinding cruciaal is voor bedrijven anno 2012. In een interview geeft de ondernemer tips aan collega-ondernemers.

13 februari 2013