Netwerken

Strategie, marketing & sales

Netwerken: goed idee

Column jurist Pauline de Boer

Onderschat niet de kracht van netwerken. Voor jou als ondernemer is het niet alleen een goede manier om je product of dienst onder de aandacht te brengen, maar ook een belangrijk middel om te klankborden met andere ondernemers.

27 augustus 2021 2 minuten

Je netwerk vergroten en onderhouden

Hoe zorg je ervoor dat je netwerk blijft groeien?

Je netwerk is de kortste weg voor nieuwe opdrachten of verfrissende ideeën. Het is daarom van belang om je bestaande netwerk goed te onderhouden en uit te breiden.

11 september 2020 2 minuten

Hoe organiseer ik een geslaagde netwerkbijeenkomst?

Maak je event boeiend voor andere ondernemers

Netwerken is belangrijk voor je onderneming. Door het uitbreiden en onderhouden van contacten kun je nieuwe opdrachten binnen halen. Veel ondernemers bezoeken daarom regelmatig netwerkbijeenkomsten.

08 september 2020 2 minuten

Netwerken, hoe doe ik dat?

Alle beschikbare informatie over netwerken

Netwerken: de laatste jaren is het een steeds belangrijker en meer geaccepteerd begrip geworden in de zakelijke wereld. Het houdt in dat je je contactenkring uitbreidt en optimaal gebruik maakt van deze relaties.

08 september 2020 6 minuten

Netwerkplan voor ondernemers

Netwerkactiviteiten combineren met de doelstellingen van je bedrijf

Een goed persoonlijk netwerk is essentieel voor iedere ondernemer, dus ook voor een zzp-er. Je netwerk de kortste weg voor nieuwe opdrachten of verfrissende ideeën. Het gaat er niet om ‘wie je bent’, maar om ‘wie je kent’.

08 september 2020 2 minuten

Online netwerken, hoe werkt dat?

Wat heb jij als ondernemer aan netwerken via internet?

Online netwerken - netwerken via internet - wordt steeds populairder en biedt veel mogelijkheden, ook voor ndernemers. Maar wat heb je aan online netwerken en welke verschillende soorten netwerksites zijn er?

08 september 2020 2 minuten

Wie zitten er in je netwerk?

Structuur aanbrengen in je contacten

Je netwerk is vaak groter dan je denkt. Door een structuur te maken binnen je contacten weet je sneller en beter wie je moet hebben en hoe je ze bereikt.

08 september 2020 2 minuten

Waar vind ik vrouwennetwerken?

Netwerken voor vrouwelijke ondernemers

De positie van vrouwen in de ondernemerswereld staat op scherp: vaak krijgen ze te maken met een sceptische houding van hun mannelijke collega’s. Vrouwennetwerkorganisaties komen op voor de positie van de vrouw.

02 april 2020 2 minuten

Ondernemer Tim van Monkidoo krijgt een steuntje in de rug!

Wat is er zo mooi aan om ondernemers een zetje in de rug te geven? Wout van Wengerden, de Kwetsbare Held, zocht het uit. Namens Oxfam Novib hielp hij ondernemer Tim Bosman van het bedrijf Monkidoo, door met hem langs te gaan bij Tony Chocolonely's. Story held Joost gaf antwoord op de vraag: Hoe vertel ik mijn verhaal?

06 september 2018 1 minuten

Waarom moet jij naar SXSW?

Pakkende pitch en goede voorbereiding

Ooit al eens de ambitie gehad om je bedrijf in Amerika te lanceren? Om de volgende redenen kan festival SXSW in Austin (Texas) voor jouw bedrijf de ideale springplank zijn.

01 december 2017 2 minuten

Waarom zou ik gebruik maken van een branchevereniging?

Wat voor diensten bieden ze aan?

Brancheverenigingen bieden zeer veel uiteenlopende diensten aan. Het is daarom vaak het overwegen waard om lid te worden. Bij sommige branches is het zelfs zeer aan te raden. Meer daarover in dit artikel.

13 mei 2016 2 minuten

Wat is de rol van brancheorganisaties?

Concreet voorbeeld uitgewerkt over de mededingingswet

Vaak staat er in de vele beschrijvingen over brancheorganisaties dat het voordelen kan opleveren voor de werkgever en werknemer. Uitgewerkte voorbeelden staan er dan vaak niet bij. Vandaar dit artikel over brancheorganisaties en de mededingingswet.

21 februari 2013 3 minuten

Hoe moet ik onderhandelen?

Succesvol onderhandelen kun je leren

Als manager of ondernemer moet je regelmatig onderhandelen. Je wil daarbij het liefst je eigen ideeën verkopen aan je onderhandelpartner, in plaats van je volledig te laten overrulen. Pas daarom je strategie aan.

22 januari 2013 1 minuten

Hoe leer ik presenteren voor publiek?

Leer hoe je een goede indruk achterlaat

Sommige ondernemers hebben van nature een aansprekende manier van presenteren. Heb je die ‘gave’ niet van huis uit? Geen probleem, het is namelijk te leren!

22 januari 2013 1 minuten

Floris Venneman over personal branding

Inspirator Floris Venneman legt uit hoe je jezelf als ondernemer op de kaart kunt zetten.

21 januari 2013 1 minuten

Ondernemer Josette Dijkhuizen VN Vrouwenvertegenwoordiger 2013

'Ondernemerschap belangrijk voor empowerment vrouwen'

Ondernemer Josette Dijkhuizen is verkozen tot Vrouwenvertegenwoordiger 2013. Dijkhuizen wil het komende jaar meer aandacht vragen voor vrouwelijk ondernemerschap.

04 december 2012 2 minuten

Hoe bouw je een netwerk op?

Tips voor effectief te netwerken

Netwerken is voor velen dé manier om klanten te werven. Maar hoe doe je dat precies? Stel, je wilt wel netwerken en gaat naar bijeenkomsten en borrels, maar vertrekt vervolgens nooit met dat gouden contact naar huis.

21 september 2012 2 minuten

Hoe profileer ik mezelf in een pitch?

Je zakelijk profiel in 60 seconden

Bij een zakelijke kennismaking is de eerste indruk erg belangrijk. Je zogenaamde elevator pitch is een hele korte samenvatting die belangstelling moet wekken bij je luisteraar.

10 augustus 2012 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 22 totaal, er zijn meerdere pagina's